Skip to main content

AUDIENŢE: Maneliştii Antenei 1 i-au învins pe Andra şi Măruţă

 

ACTUALIZARE: Clasamentul primelor 15 posturi TV urmărite în noaptea de Revelion în mediul urban.

Publicitate

paranghelion2Paranghelionul Antenei 1, care a adus pe micul ecran maneliştii de top, a câştigat competiţia pentru audienţa nopţii dintre ani. Apetenţa pentru manele a românilor se vede clar în cifrele de rating: 1,42 milioane de români din mediul urban au stat cu ochii pe Antena 1 în intervalul orar 20.30-02.00 (12,5 rating).

Potrivit cifrelor GfK, prelucrate de departamentul de cercetare al Antenei 1, un sfert din orăşenii care s-au uitat la televizor de Revelion au ales Antena 1 (25,3 cotă de piaţă).

Diferenţa este dublă faţă de rivalul Pro TV. Cu o ediţie specială O-la-la, prezentată de Andra şi cu programul special Happy New Year, cu Măruţă amfitrion, Pro TV a avut o audienţă medie de 763.000 de persoane în mediul urban (6,7 rating).

La ora 20.30, Pro TV a difuzat O-la-la, la concurenţă cu Divertis, iar după 22.00, bătălia pentru audienţă s-a dat între Paranghelion şi Happy New Year. Divertis, cu un public diferit de al manelelor, a atras o audienţă mai ridicată decât a Paranghelionului: o medie de 1,55 milioane de telespectatori.

Pe lângă cifrele furnizate de Antena 1, sursele paginademedia.ro au completatat topul posturilor TV în noaptea dintre ani.

Top 15 posturi TV de Revelion în mediul urban:

  1. Antena 1 – 1,42 milioane telespectatori (12,5 rating)
  2. Pro TV – 763.000 telespectatori (6,7)
  3. TVR 1 – 549.000 telespectatori (4,8)
  4. Naţional TV – 409.000 telespectatori (3,6)
  5. Prima TV – 378.000 telespectatori (3,3)
  6. Realitatea TV – 155.000 telespectatori (1,4)
  7. Kanal D – 135.000 telespectatori (1,2)
  8. Acasă TV – 132.000 telespectatori (1,2)
  9. Antena 3 – 107.000 telespectatori (0,9)
  10. TVR 2 – 101.000 telespectatori (0,9)
  11. OTV – 96.000 telespectatori (0,8)
  12. Antena 2 – 83.000 telespectatori (0,7)
  13. Favorit TV – 73.000 telespectatori (0,6)
  14. B1 TV – 65.000 telespectatori (0,6)
  15. Pro Cinema – 45.000 telespectatori (0,4)

Audienţa la miezul nopţii – Băsescu ridică TVR 1

Miezul nopţii a fost tot al Antenei 1, iar în top 3 a intrat şi postul public. Anul acesta, TVR 1 a transmis, din Braşov, discursul preşedintelui Traian Băsescu, chiar la miezul nopţii. Şi în anii trecuţi, TVR 1 atrăgea un rating bun la miezul nopţii.

Top 3 TV la miezul nopţii, în mediul urban:

  1. Antena 11,38 milioane telespectatori (12,1% rating, 24,5% cotă de piaţă)
  2. TVR 11,25 milioane telespectatori (11% rating, 22,2% cotă de piaţă)
  3. Pro TV915.000 telespectatori (8% rating, 16,3% cotă de piaţă)

Dicţionar:
Ratingprocentul de telespectatori care aleg un post TV din totalul publicului potenţial
Cotă de piaţăprocentul de telespectatori care aleg un post TV din totalul celor care se uită la un moment dat la televizor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zim zim
    pai.. (parerea mea)

    ANTENA 1 ar trebui sa fie oprita din aceasta misiune gresita de promovare a manelelor, curent vecin cu prostia..

    prostesti un popor doar pentru rating?

    in ANTENA 1 nu mai e loc de etica???????
  • Claudiu Claudiu
    Pai ce sa zicem.. Cine dracu se uita sa ii vada pe Andra si Maruta cum se saruta in noaptea de Revelion.. Poate daca o punea sa se sarute cu Esca erau lideri:))..dar asa,,
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Hai să nu ne dăm de ceasul morții, sunt statistici previzibile. Doar nu ar fi ieșit lider de audiență Pro cinema, cu nu știu ce film de Revelion. Alcoolul bolborosea, Dan Negru țipa, România tăcea. Hop și-așa!
  • logonautul logonautul
    pro tv i-a aratat pe "tiganii" de la acasa in timp ce antena a cistigat pe mina lui Dan Negru care si-a fidelizat telespectatorii,meritul lui Negru e cu atit mai mare cu cit toti au difuzat manele de revelion.Titlul e tendentios, "manelistii lui Negru au batut tiganii lui maruta",cred ca asa era corect.
  • vasile arnautu vasile arnautu
    sunt contrariat de faptul ca revelionul este al antenei de atitia ani mai cu seama ca am vazut la antena 1 promovare cu revelionul din anii 2000 sau 2001 cind,potrivit antenei 1, emisiunile academia vedetelor erau lider fara manele.daca dan negru a fost lider 9 ani de zile ,fara manele la inceput si acum cu manele,poate fi vorba de o performanta a acestui prezentator? cum va explicati?
  • Petrişor Petrişor
    Informatia provine din comunicatul de presa al Antenei 1. Ştiu că şi în anii trecuţi, cu manele în program, Antena făcea rating de Revelion.
  • vasile arnautu vasile arnautu
    D-le Petrisor,atunci cum va explicati ca anii trecuti,am inteles ca dan negru e lider in ultimii 9 ani, antena face asemenea audiente de revelion? daca e adevarata informatia ca dan negru e lider de 9 ani. E o intrebare,e adevarata informatia aceasta vehiculata zilele acestea prin presa si forumuri?
  • Petrişor Petrişor
    Vasile Arnautu: Pro TV a avut anul acesta o ofertă mai slabă în manele decât Antena 1. Antena a mers din start pe manele. O spune chiar titlul - Paranghelion.
  • YODA YODA
    @GH Popescu: chestiunea asta cu "manelizarea' e putin cam superficiala. cat priveste carnatul nedigerat, ce pacat ca am probleme cu stomacul, la vin rosu stau bine la capitolul asta.
  • dani dani
    poate va ajuta asta http://danielmarton.ro/?p=1072 si asta http://danielmarton.ro/?p=1089
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Ei, așa e la început de an, cînd încă n-am digerat tot cîrnatul și n-a ieșit vinul din sînge. Plus că suntem latini rău. Ne vom calma de mîine, cînd revenim la lucru și manelele tot acolo vor fi, ba chiar mai puternice în 2009.
  • YODA YODA
    Cred ca se exagereaza putin cam mult prin comentarii, deja ar cam trebui s ne revizuim limbajul. Antena 1 a oferit ceea ce piata cere. Haideti sa ne calmam.
  • vasile arnautu vasile arnautu
    D-le Petrisor ,cum va explicati ca atit la pro tv cit si la antena 1 au fost invitati aceiasi manelisti dar in fiecare an dan negru aduce la antena mai multi telespectatori.Manele inunda toate tv de revelioane dar doar antena invinge in fiecare an.
  • Carturar Carturar
    "Maneaua" este o sursa a distractiei indiferent de mediul intelectual in care activeaza. Aburii alcolului dinaintea revelionului au ajutat la mentinerea butonului telecomenzii pe 3...adica Antena3. Prin urmare nu manelistii au fost majoritari ci alcolistii.
    Apropo "Cel mai cautat cuvant in 2008 pe internet" a ramas "manele"? ca in 2007?
  • tatelu tatelu
    daca pt rating se justifica orice in televiziune, atunci renunt la telecomanda (un silogism pt manelisti)

Trimite un comentariu

sus