Skip to main content

Despre mine

 

Duminică, 11 noiembrie 1990...

În Tineretul liber, apăreau două caricaturi, semnate "Obae Petrişor, elev în clasa a zecea”. Le vedeţi aici:

caricaturi3

(click pentru a mări)

Ironie sau nu, aveau presa în prim plan. Nu cunoşteam pe nimeni la ziar. M-am dus direct la redacţia TL, împreună cu un coleg de liceu şi de bancă, Sorin Nasta (mult mai talentat decît mine la caricatură). Nu călcasem prin Casa Presei Libere. "Astia suntem, avem cîteva desene". George Ecliserescu ne-a luat în primire şi aşa am ajuns pentru prima data într-un ziar central.

Acum, la 33 de ani...

Am aproape zece ani de cînd domeniul predilect despre care scriu este media, cu toate aspectele şi implicaţiile. Presa scrisă, televiziunea, radioul, internet, tot ce înseamnă mediu de comunicare. Cum publicitatea este motorul industriei, nu aveam cum să trec cu vederea lumea fascinantă a reclamelor. În 1999, de cînd lucrez fără întrerupere în presă, am început explorarea domeniului la agenţia de ştiri Mediafax, ca reporter al secţiei Life şi redactor al newsletterului specializat Media & Advertising Club.

Trei ani mai tîrziu...

Am ales redacţia revistei AdMaker (sau Advertising Maker), publicaţie care, din păcate, nu mai există pe piaţă.

Am lucrat în media şi până în 1999. Am început cu Radio Delta, ca reporter politic, în 1994, în primul an de facultate. În 1997, am continuat tot în radio, dar la postul public, la principalul canal: Radio România Actualităţi. Aveam să revin pentru şase luni în 2001, ca reporter la Ora armatei, pe vremea cînd nu am reuşit să scap de stagiul militar obligatoriu.

A urmat...

Capital, unde am avut norocul şi onoarea de a face o echipă senzaţională cu Petre Barbu (în prezent la Adevărul): echipa "Petre şi Petrişor". Am fost norocos şi din alt punct de vedere. Într-o perioadă în care presa era... presată de guvernanţi, "Capital" spunea lucrurilor pe nume. Avea curajul să o facă. Tot de "Capital" se leagă premiul Tânărul jurnalist al anului, secţiunea Media, pentru un interviu în care şeful Radiodifuziunii de atunci, Dragoş Şeuleanu, nu reuşea să explice cum a făcut campanie pentru PSD în ziarele străine, din bani publici.

Ca jurnalist...

La "Capital", am ieşit deseori din domeniul media, pentru a acoperi şi alte subiecte legate de profilul economic al ziarului. Am căutat şi milionarii României, timp de trei ani, ca redactor la Capital Top 300 cei mai bogaţi români.

Am terminat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării în urmă cu zece ani. Ulterior, am urmat un master în Managementul instituţiei mass-media, tot la FJSC, facultate din cadrul Universităţii din Bucureşti. Pe lângă studiile universitare, am făcut un curs de Foto (Paul Agarici) şi unul de Tehnici de interviu (Claudiu Istodor) la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Experienţa Evenimentul zilei...

A început în 2006, cînd am intrat în redacţie ca şef al departamentului Media, care tocmai se forma. Timp de doi ani, cu cîteva excepţii, secţiunea a apărut aproape zilnic şi a acoperit inclusiv subiectele delicate legate de Ringier, compania care detine EVZ: plecările de la Libertatea, vânzarea ProSport şi asocierea cu Dogan în postul Kanal D. După agenţie de ştiri, săptămânal, cotidian şi radio, m-am decis sa încerc Internetul, un mediu care asigură o independenţă confortabilă faţă de interesele marilor trusturi. Bucureşti, 5 octombrie 2008

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus