Skip to main content

MINIINTERVIU. Alex Oprea: Vom respecta contractul cu Liga

 

Alex Oprea, directorul RCS a acordat un scurt interviu după şedinţa CNA. "Vom respecta cotractul cu Liga", a răspuns Oprea la întrebarea paginademedia.ro legată de termenul de plată a drepturilor TV.

Publicitate

Petrişor Obae: De ce RCS a preferat să lanseze un post propriu, din moment ce, în consorţiul în care era implicat, există canalul GSP TV?
Alex Oprea: (după o scurtă ezitare) Este opţiunea noastră. Digi Sport presupune un efort financiar din partea companiei RCS. În cazul GSP TV, vorbim de o contribuţie comună a RCS şi a Antenei 1.

Iată interviul complet:

Se apropie termenul de plată pentru drepturile din Liga I. RCS va plăti?
Vom respecta contractul cu Liga.

Aţi discutat cu Antena 1 înainte de a avea proiectul Digi Sport?
Nu. Este un canal al companiei noastre.

Despre posibilitatea de a prelua unele meciuri din Liga I, aţi discutat?
Este posibil să discutăm cu Antena 1.

Pentru ce perioadă aţi achiziţionat drepturile pentru campionatele Spaniei şi Germaniei?
Pentru Spania, contractul este de trei ani. Pentru Germania, este vorba de campionatul viitor, pentru un an, dar cu posibilitatea prelungirii.

Cum comentaţi informaţiile privind tensiunile între RCS şi Antena 1? Care este relaţia acum?
Ca şi la început, suntem parteneri de consorţiu.

De ce RCS a preferat să lanseze un post propriu, din moment ce, în consorţiul în care era implicat, există canalul GSP TV?
Alex Oprea: (după o scurtă ezitare) Este opţiunea noastră. Digi Sport presupune un efort financiar din partea companiei RCS. În cazul GSP TV, vorbim de o contribuţie comună a RCS şi a Antenei 1.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Petrişor
    Cum spuneam în actualizarea articolului precedent, CNA a acordat licenţa.

    Interviul este realizat pe holul CNA, imediat după prezentarea RCS, în momentele în care Consiliul delibera.
  • dani dani
    Petrisor,pana la urma, CNA le-a dat licenta sau urmeaza sa se pronunte pe data de.....
  • nic nic
    as fi vrut sa vad comentarii de la operatorii de cablu (patroni etc)... dar sunt optimist . implicatrea rcs/rds(cea mai puternica firma din romania-mai tare decat presedintele base) in programele tv este inceputul sfarsitului caracterului de masa al catv-ului romanesc.Multiplicarea costului unui program de 10 ori ( dintr-un program fac zece programe )duce la marirea abonamentului catv , indiferent de operatorul de cablu. astfel toti romanii vor plati liga lui mitica (indirect prin abonamentul la cablu). in curand va apare tv digital cu pachete de 8 , 16 programe gratuite. Majoritatea va opta pentru aceste programe. Daca nu era rcs aparea o alta firma ce ar fi facut acelasi lucru. Orice sfarsit este un inceput
  • Maresalul Maresalul
    Mentalitate romaneasca:decat sa ia-u putin de la multi ma-i bine ia-u mult de la putini ! Nu credeam ca la 20 de ani de la revolutie sa nu vad meciurile echipei favorite !Sa va fie RUSINE rcs.rds.antena 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • nic nic
    cred ca gsp va fi disponibil pentru toti operatorii de cablu (DTH) si se va vinde(obligatoriu) la pachet cu antena 1 , 2 ,3, 4.la un pret oneros dar care totusi va putea fi inghititde toti cablistii(aprox. sport.ro).Continutul va fi format din reluari infinite , meciuri din liga 1 (optiunea 11) si "discutii si comentarii". Digisport va deveni un canal asemanator eurosport 2 si probabil disponibil la un pret de pret .astfel inchid gura consiliului concurentei si celorlati critici . Nu cred ca exista vreun conflict intre rcs si antena. Anul asta n-au scos bani din gsp ,dar pe termen lung par a avea o strategie .
  • Geo Geo
    Digi.Sport: Spania, Germania
    GSP: Liga I
    TVR: Champions League prima optiune
    Boom pt inca un an Italia, Champions League celelalte optiuni
  • Viktor Viktor
    In sezonul viitor pe ce posturi putem sa vedem fotbal ?
  • Viktor Viktor
    Acum la EUROSPORT 2:Anglia
    SPORTKLUB RO:Germania 1,2.
    SPORTKLUB HU:Germania 1,2.
    : Spania
    : Austria
    : Cupa Italiei
    : Anglia Cupa FA
    SPORTKLUB +: Belgia
    : Rusia
  • Popa Popa
    Beta, ai inteles gresit. Rcs a cumparat de la Eurosport drepturile pentru Germania , sezonul 2009/2010
  • ana ana
    EPOP draga, spania e pe 3 ani la rcs. italia ramine inca un an la boom, dupa aia, din 2010... nu se stie. anglia- inca un sezon sta la eurosport 2. dupa aceea... nu se stie. handbal- poate la telesport. de ce poate? pentru ca desi au dat niste bani nu mai vor sa dea restul si zic ca nu le mai trebuie contractul.
  • ana ana
    draga petrisor, drepturile nu sunt investitii :). alea sunt altceva, studiouri, scule de emisie samd. drepturile sunt consumabile, ele intra la operationale. si cind te costa spania 7 milioane pe 3 ani, ghici cit te costa pe unul singur? :)
  • beta beta
    eurosport2 o sa transmita campionatul germaniei dar nu renunta la premiere league...o sa transmita ambele campionate din cate am inteles
  • EPOP EPOP
    pt Petrisor Obae: v-as ruga sa ne spuneti(banuiesc ca stiti asta) cine are drepturile de transmisie ale campionateelor de fotbal cele mai puternice din europa:spaniol,italian,englez,german pentru urmatorii ani;am aflat ca spaniol si german vor fi transmise de digi tv dar pe cel englez si italian cine va transmite si pe ce perioada? stiu ca il calcio serie a este acum pe boom tv dar nu stiu cine va mai transmite la anul camp italian. V-as mai ruga sa-mi spuneti si unde se poate vedea campionatul de handbal feminin si masculin din Romania in sezonul viitor. Multumesc anticipat!
  • cristi cristi
    as dori sa stiu si eu de ce nu se distribui gsptv si la alti operatori de cabulu.de exmplu eu nu sunt abonat rcs-rds.astept si eu un raspuns
  • geo geo
    nu stiu de ce mai iau si campionatul germaniei, de vreme ce din sezonul viitor va fi preluat si de eurosport 2!?
    in plus, cine va mai difuza in Romania superpectacolusul campionat al angliei, a se vedea doar liverpool - arsenal 4 - 4, de vreme ce eurosportul s-a reorientat spre apaticul campionat german?

Trimite un comentariu

sus