Skip to main content

Mişcări la tabloide: editorul EVZ de duminică se mută la Libertatea. Un şef de la Click pleacă la Cancan

 

florian-bichir1Florian Bichir, editor coordonator al Evenimentului zilei de duminică, s-a mutat la Libertatea, unde se va ocupa de proiectele speciale. Simona Ionescu, redactor-şef adjunct Click, pleacă la Cancan, pe poziţia de prim redactor-şef adjunct.

Publicitate

De ce a trecut Bichir de la ziarul quality Evenimentul zilei la tabloidul Libertatea (din acelaşi grup, Ringier)?

Florian Bichir, pentru paginademedia.ro:

“Cei de la Libertatea mi-au propus, iar eu am acceptat. Vrem să întărim editorial Libertatea. Vin cu o extensie de 20 de ani de experienţă în presă, cu o altfel. Vor fi subiecte mult mai complexe, pentru că vrem să arătăm că şi un tabloid poate avea teme serioase”.

Florian Bichir (36 de ani) spune că a avut şi alte oferte, dar “nu am vrut să părăsesc Ringier”. Bichir a intrat în presă în 1990. A lucrat, în primii ani de presă, la Dreptatea, Ora şi Viitorul românesc, apoi a fost şef de secţie la Tinerama. În ultimii 12 ani, a fost ziarist la Evenimentul zilei.

Ediţia de duminică a Evenimentului zilei va fi coordonată de Gabriel Gachi (ex Ieşeanul, publicaţie locală a MediaPro, a cărei ediţie tipărită a fost închisă).

simona-ionescuSimona Ionescu pleacă de la tabloidul Click (Adevărul Holding), la Cancan, unde va fi prim redactor-şef adjunct. Ea a declarat pentru paginademedia.ro că va rămâne la tabloidul din grupul Adevărul Holding până săptămâna viitoare.

Simona Ionescu:

“Am primit o ofertă care mi s-a părut o provocare din punct de vedere profesional. Unele ziare investesc şi acum, în perioada de criză. Tabloidele nu sunt atât de influenţate de criză”

“Lucrez cu Adrian Halpert (director editorial Adevărul Holding, nota red) din 1992. A fost o despărţire amiabilă, de comun acord.”

Simona Ionescu (50 de ani) a fost redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei, în perioada Ion Cristoiu. Din 1998, a trecut la Libertatea, unde a fost redactor-şef adjunct până în 2006, când o mare parte a echipei (în frunte cu redactorul-şef Adrian Halpert) a plecat la Adevărul Holding, pentru a lansa viitorul Click.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zugu zugu
    Ma bucur nespus ca Bichir a plecat de la Ev.Z. Acest mare om al credintei a ajuns acum in ograda "Libertatii", unde ne va mai turna cate un aforism crestin printre perechi de tate goale.
  • regrete regrete
    obae,stiu ca e dreptul tau sa aprobi sau nu comentarii.sincer,ma dezamagesti,nu ma asteptam sa fi mai rau ca tanti leana...a lu'ceasca...cu cenzura,dar cred ca erai prea mic pe vremea aia.sa iti mearga asa cum iti doresc...hai ca am glumit...pisicherule
  • romania inedit romania inedit
    Si pe Simona nu ai intrebat-o ce o sa se intampla cu blogul ei ?
    Asta arata ca tabloidul Click este cam pe duca ! ;)

Trimite un comentariu

sus