Skip to main content

Scăderi de până la 50% la salariile din Realitatea Caţavencu

 

ACTUALIZARE: Reducerile operate de managementul Realitatea Caţavencu vor duce la scăderea cu 30% a înregului fond de salarii, care reprezenta un procent important din cheltuielile grupului. Mai precis, peste jumătate din costuri, după cum reiese din Anunţul intern, pe care îl găsiţi la finalul articolului.

Publicitate

Realitatea Caţavencu scade salariile cu procente între 10 şi 50%. Anunţul apare pe site-ul de business al grupului, money.ro

„Evoluţia pieţei în contextul crizei economice obligă grupul Realitatea-Caţavencu să reducă semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor”, au declarat oficialii companiei într-un comunicat intern adresat angajaţilor, citat de Money.ro.

Salariile vor fi reduse în funcţie de cuantumul acestora.

Money.ro:

Reducerea acestor costuri se va face în trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top şi middle management, unde procentul de reducere ajunge până la 50%. Salariile mici nu
vor fi afectate de această măsură
”, au declarat oficialii grupului.

Din informaţiile paginademedia.ro, salariile sub 20 de milioane de lei vechi nu vor fi afectate. Cele peste 4.000 de euro vor scădea cu 50%, după cum scrie şi Iulian Comănescu, AICI.

Între cele două praguri, reducerea se va face pe baza unei grile, în funcţie de nivelul salariulului.

Salariile reprezintă o cotă importantă din cheltuieile grupului de presă. Alte măsuri vor f luate la nivelul costurilor de producţie.

În urmă cu două săptămâni, Sorin Ovidiu Vîntu, proprietarul Realitatea Caţavencu, declara în exclusivitate pentru paginademedia.ro că estimează pierderi 25 de milioane de euro pentru acest an, pe tot grupul de presă. Conform informaţiilor paginademedia.ro, noile aşteptări ale managementului, în urma acestor măsuri, sunt mult sub suma avansată de Sorin Ovidiu Vîntu.

Iată anunţul intern:

"Evolutia pietei in contextul crizei economice obliga Grupul Realitatea-Catavencu sa reduca semnificativ costurile la nivelul tuturor produselor.

Prin urmare, incepand cu 1 iulie 2009, se aplica o grila procentuala de reducere a costurilor. Inclusiv a celor cu resursa umana, care reprezinta peste jumatate din costurile totale ale grupului. Este o masura pe care, dupa cum stiti, atat actionarul grupului cat si board-ul companiei au incercat sa o evite. Din pacate, scaderea drastica a pietei de publicitate nu mai permite acest lucru.

Reducerea acestor costuri se va face in trepte: cele mai afectate vor fi salariile pentru top si middle management, unde procentul de reducere ajunge pana la 50%. Salariile mici nu vor fi afectate de aceasta masura.

Intentia actionarului majoritar a fost si ramane aceea de a proteja oamenii care fac posibil succesul grupului Realitatea-Catavencu. In acelasi timp, actualul context economic impune un control mult mai strict al costurilor la nivel de companie.

Aceasta masura este dictata strict de evolutia pietei si se doreste a fi una temporara. Veniturile angajatilor vor putea reveni la nivelul trimestrului II al anului in momentul in care conditiile economice vor permite acest lucru.

Cautam in continuare solutii de atenuare a efectelor crizei economice si ne bazam pe ajutorul fiecaruie dintre voi in acest sens.

In zilele urmatoare veti primi toate informatiile necesare de la managementul fiecarei divizii si de la departamentele Resurse Umane si Financiar."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    ce faci Mircica????????????
  • elena elena
    am si eu o intrebare:
    Daca inainte de reduceri, unul lua 3.000 de euro, iar altul 4.000, aluia care lua 3.000 ii scade 10% si ajunge la 2.700, iar aluia cu 4.000 ii scade 50% si ajunge la 2.000 de euro. E corect?
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    E normal sa piarda, pentru ca trustul este plin de sinecuristi, platiti fara nicio noima. Iata un exemplu: la Academia Catavencu, unde exemplele sunt cu duiumul, este unul, stefan agopian, care taie o frunza la ciini ce nu s-a pomenit. De 3 luni ia leafa pentru a ne povesti, pe 1.000 de semne saptaminal, cum a lucrat el la Romania literara acum 30 de ani. Ei bine, la episodul XI nu se apucase de munca! Sa tot traiesti! Iar productia de televiziune din youtube si martorioculari...
  • omar omar
    No offence, dar daca din 6000 ramai cu 3000 de euro in mana, eu cred ca te descurci. dar daca din 600 ramai cu 400, si mai stai si cu chirie, ai putea avea o problema. problema e ca oamenii care au dus realitatea pe locul 3 la audiente sunt aia din a doua categorie.
  • Cristina Cristina
    @omar: Daca citesti atent, masura ii loveste FIX pe manageri, carora li se vor micsora salariile cu 50%...
  • omar omar
    interesant ca masura loveste in cei care si-au facut treaba si au dus rtv pe locul 3 la audiente, si nu pe managerii care nu au habar de meserie. treaba managerilor este sa vanda . daca nu vand pleaca.ei nureusesc sa vanda. si totusi au incasat ani de zile salarii fabuloase.

Trimite un comentariu

sus