Skip to main content

Ion Cristoiu i-a vândut Historia lui Dinu Patriciu

 

ion-cristoiu-si-razvan-corneteanu-vineri-28-august-2009ACTUALIZARE: Achiziţia anunţată de paginademedia.ro a fost făcută publică azi de Adevărul Holding, printr-un comunicat de presă, pe care îl găsiţi la finalul articolului. “Dezvoltarea va continua. Urmează noi anunţuri”, spune Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding (în imagine, alături de Ion Cristoiu, la semnarea contractului). Adevărul Holding precizează că revista Historia va continua să apară lunar, urmând să investească în dezvoltarea şi promovarea acesteia.

Publicitate

historiaAdevărul Holding a cumpărat Editura Historia, care aparţine jurnalistului Ion Cristoiu. Editura deţine publicaţia Historia şi site-ul historia.ro.

Tranzacţia a fost confirmată astăzi de Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding, în întâlnirea cu angajaţii grupului de presă.

Editura Historia a fost fondată de Ion Cristoiu şi de Vlad Pufu, fost jurnalist la Evenimentul zilei în anii de început ai cotidianului.

COMUNICATUL DE PRESĂ:

Adevărul Holding a cumpărat editura şi revista „Historia

"Trustul de presă Adevărul Holding a achiziţionat vineri, 28 august, cea mai importantă editură de carte istorică, „Historia”, precum şi prestigioasa revistă contemporană de istorie cu acelaşi nume.

Revista „Historia”, fondata la finele anului 2001, a tipărit 91 de numere până în iulie 2009, în fiecare din ediţiile sale lunare abordând teme dintre cele mai atractive din istoria naţională şi universală, sub cele mai renumite semnături de specialitate. Adevărul Holding precizează că revista „Historia” va continua să apară lunar, urmând să investească în dezvoltarea şi promovarea acesteia.

Publicaţia condusă de Ion Cristoiu (Preşedinte) şi Vlad Pufu (Director General) s-a remarcat în ultimii ani prin modul original de dezvoltare a subiectelor istorice fierbinţi, inclusiv cele de actualitate politică internă şi internaţională, cum ar fi relaţiile României cu marile puteri ale mapamondului.

Casa de editură „Historia” a tipărit până în prezent peste 50 de titluri în zeci de mii de exemplare cu subiecte istorice şi de larg interes, sub egida sa apărând autori consacraţi, precum Mao Tzedun, Franco, Regina Maria a României, Alexandre Dumas, Balzac, Victor Hugo, Ion Cristoiu, Octavian Paler, Dan Berindei.

„Când te desparţi de o revistă pe care ai creat-o e ca şi cum, tată fiind, ţi-ai căsători fiica. Sunt, însă, bucuros că revista ‹‹Historia››, încăpută pe mâinile pricepute ale trustului Adevărul Holding, va fi mult mai fericită şi mai bună decât până acum”, a declarat Ion Cristoiu imediat dupa parafarea înţelegerii cu Adevărul Holding.

„Achiziţia editurii ‹‹Historia›› şi a revistei ‹‹Historia›› exprimă încă o dată valorile în care crede şi investeşte holdingul Adevărul. Iubim cartea, apreciem cultura, respectăm şi învăţăm din istoria lumii şi a poporului român. Promovăm valorile româneşti, artiştii români, filmele de calitate. Edităm ziare serioase şi tabloide de mare tiraj, precum şi reviste de business şi pentru femei. Încurajăm şi investim masiv în presa locală.
Revista ‹‹Historia›› completează un portofoliu respectabil deţinut de Adevărul Holding. Editura ‹‹Historia›› deschide noi oportunităţi în Dizivia de Carte a Adevărul Holding. În afara faptului că suntem singurul trust de presă care se dezvoltă chiar şi în această perioadă de criză, vă invit să observaţi că investim în domenii şi segmente de presă aproape complet ignorate de editori, dar cu mare potenţial. Şi dezvoltarea va continua! Urmează noi anunţuri!”, a declarat Răzvan Corneţeanu, Director General Adevărul Holding.

De asemenea, Adevărul Holding a cumpărat şi cel mai important site specializat în teme de istorie, www.historia.ro."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • octavian godeanu octavian godeanu
    Cand apare nr. din septembrie ?
    Cu stima !
  • ionel ionel
    mogulii cumpara. ziaristii fug. fac alte publicatii. mogulii cumpara. ziaristii fug. ...
    ...de fapt, unii ziaristi

Trimite un comentariu

sus