Skip to main content

UEFA Champions League la TVR: 34 de meciuri, patru festivităţi, 32 de rezumate şi 32 de ediţii ale emisiunii Magazin sportiv. Bugetul: confidenţial

 

Cel mai scump eveniment de televiziune”. Aşa caracterizează Ionel Stoica acoperirea UEFA Champions League la TVR. Cât de scump? “Contractul nu permite să dăm astfel de detalii”.

Publicitate

Ionel Stoica a dat doar un ordin de mărime a efortului de producţie, care include transmisiunile, emisiunile, dar şi drepturile de transmisie: zeci de milioane de euro.

TVR va transmite, în sezonul 2009-2010, 34 de meciuri, patru festivităţi, 32 de rezumate şi 32 de ediţii ale amisiunii Magazin sportiv. Transmisiile vor fi făcute în format High Definition, iar închirierea carului, de la o firmă din Germania, a costat “zeci de mii de euro”.

Primul meci va fi la 15 septembrie, iar pe 16 TVR va transmite partida Sevilla - Unirea Urziceni.

Ce va transmite TVR:

GRUPE - din cele 96 de meciuri disputate de 32 de echipe (în perioada 15 septembrie – 9 decembrie), TVR va difuza 12 meciuri (primele opţiuni printre care se numără şi partidele disputate de Unirea Urziceni).

OPTIMI – din cele 16 meciuri duble eliminatorii ce vor fi disputate de cele 16 echipe, TVR va difuza opt.

SFERTURILE DE FINALĂ – din cele 8 meciuri duble, eliminatorii, TVR va difuza cele mai importante patru partide.

SEMIFINALELE – toate cele patru partide vor fi difuzate de TVR, la fel ca şi FINALA din 22 mai 2010 de pe Santiago Bernabeu din Madrid, precum şi SUPERCUPA Europei

Transmisiunile în direct de la festivităţile de trageri la sorţi pentru Optimi, Sferturi şi Semifinale, precum şi emisiuni speciale şi rezumate ale zilei.

Meciurile e fotbal vor fi transmise în format HD şi vor putea fi analizate cu un sistem grafic 3D. Programul TVR HD se poate recepţiona terestru în zona Capitalei şi la Sibiu şi prin satelit, în toată România. Pe satelit, însă, emisie este criptată şi este nevoie de decodor.

Echipa TVR şi comentatorii meciurilor:

Ionel Stoica
Are 29 de ani de activitate în TVR şi este membru fondator al Redacţiei Sport TVR – ianuarie 1990 şi şeful Serviciului Producţie al Departamentului Sport. Ionel Stoica va găzdui la Bucureşti Studiourile dinaintea şi după transmisiunile directe şi va fi moderatorul emisiunilor grupate sub genericul SuperFotbal, alături de Marian Olaianos, Cristian Mîndru şi Tudor Furdui.

Cristian Mîndru
În perioada 2001 - 2003 a fost reporter sportiv la Antena 1 (fotbal şi extra fotbal), iar în 2003 - 2004 a fost comentator şi redactor pe fotbal, tenis, darts şi baschet la sport.ro. Aici a comentat fotbal în campionatele Spaniei, Angliei şi Franţei. Din 2004 este în TVR. Este producător şi prezentator al emisiunilor Replay şi Campionii.

Tudor Furdui
Este în TVR din 1999 unde a fost, pe rând: reporter, redactor şi prezentator, realizator la Telematinal, Jurnalul TVR de la ora 19.00, Ora de ştiri (TVR 2), Minutul 91, studiouri la meciurile echipelor de club în cupele europene, dar şi ale echipei naţionale. În perioada 1999-2000 a comentat meciuri din Primera Division pe TVR 2, din preliminariile Ligii campionilor şi din Divizia A.

Andi Vilara
Începe să lucreze în presa sportivă în 1976, fiind în perioada 1990 - 1992 colaborator al TVR. În perioada 1992 - 1999 a fost redactor, secretar de redacţie, redactor-şef adjunct, redactor-şef al Redacţiei Sport din TVR. În paralel a colaborat sau a lucrat, având funcţii de conducere, la Eurosport, TopSport, ProSport, Sport Total, Telesport, Sport 1.

Narcis Şelaru
Lucrează în TVR din 1996 unde a comentat: box, volei, beach-volei, polo, fotbal, inclusiv la trei Olimpiade: Sydney, Atena şi Beijing.

Emil Hossu-Longin
Lucrează în TVR din 22 mai 1990, iar la redaţia de sport, din 1997. A comentat în jur de 200 de meciuri de fotbal pentru TVR. Comentează hochei, baschet, fotbal. A comentat fotbal la EURO 2008 şi la Campionatul Mondial din 2006.

Dragoş Bocanaciu
Este în TVR din 1995, unde a comentat în jur de 500 meciuri de fotbal, dar nu numai. Se ocupă de judo de aproximativ 9 ani, a comentat şi Campionatele Europene de judo de la Bucureşti. A practicat handbal şi este un apreciat comentator de rugby.

Marian Olaianos
Este în TVR din septembrie 1999. A lucrat ca producător la emisiuni pentru Euro 2000, Campionatul Mondial 2002, Euro 2004, Euro 2008 şi a făcut parte din echipa care a acoperit transmisiile TVR de la Olimpiada de la Beijing. Meciuri comentate: în Liga 1, în cupele europene, CM 2006, EURO 2008. A comentat, printre altele: Finala Cupei României 2002, Supercupa României 2004, iar în cupele europene, mai importante: Hamburg - Rapid, Hertha - Rapid, Dinamo - Everton, Dinamo - TSKA Moscova, DinamoLeverkusen.

Mihnea Ionescu
Din 2000 până în 2004, reporter şi redactor în cadrul Departamentului Sport al TVR. Apoi, timp de doi ani a fost corespondent permanent al SRR în Germania. Din 2006 este producător la Departamentul Sport. Printre altele, Mihnea Ionescu a făcut parte din echipa de realizare a emisiunii Fotbal show, a fost producător la Repriza a 3-a, la transmisiile de Formula 1 din perioada 2002-2004, la emisiunile Studio Formula 1 şi Paddock şi a făcut parte din echipele care au transmis, de la Bucureşti, Jocurile Olimpice de la Sidney 2000, Salt Lake City 2002, Cupa Mondială 2002.

Bogdan Tomulică
A venit la TVR în 1999 ca prezentator, realizator şi comentator de fotbal – EURO 2000, EURO 2004, CM de fotbal din 2002. Din 2000 pâna în prezent este producător general al jurnalelor de ştiri sportive. A comentat împreună cu Cristian Ţopescu ultima mare performanţă a Naţionalei de fotbal, RomâniaItalia în sferturile de finală ale EURO 2000.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hp hp
    Au reusit in sfarsit sa cumpere parte din drepturile de difuzare a ceva important pe plan sportiv. Bravo fratilor!!! Faptul ca toti romanii sunt obligati sa plateasca o taxa si ca de fiecare data ne vedem in situatia in care altii au avut "cascavalul" sa le ia fata este inadmisibil. Sa vedem la ce nivel se vor ridica transmisiunile lor.
  • mad79 mad79
    comentariul celor de laTVR e foarte slab.ca PROTV-ul nu are nimeni comentatori de fotabal!!!
  • Tataee Tataee
    vai de capu` nostru. comentatorii astia sunt praf si pulbere...
  • cc cc
    @ladislau: si in germania s-a intrerupt comentariul de la fata locului facut de cei de la sat1 la putine minute de la inceputul meciului asa ca pentru o vreme a comentat un tip din studio, deci precis a fost o problema cu circuitul de sunet care probabil ca e gestinat de acelasi car imprumutat chiar din germania
  • kataman kataman
    Pana cand va mai dura statutul de "experimetal" al TVRHD? Daca tot platim ca prostii taxa TV, de ce se transmite HD terestru numai in Bucuresti si Sibiu? Cu ce ma incalzeste ca se transmite pe satelit daca trebuie sa dau in jur de 2000 de lei pe echipamente? Sau nu le mai ajungeau banii sa inchirieze carul din Germania si au zis ca la tzara merge si asa...
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    auzi, hai sa o lase cu confidentialul si sa dea toate detaliile, ca doar traiesc din bani publici.
  • ladislau ladislau
    sunt dezamagit de transmisiunile lor. la meciul Timisoarei au fost minute bune in care comentatorii au tacut pur si simplu iar transmisia a fost varza. nu cred ca se va schimba ceva .e trist ca banii publici se duc pe apa sambetei fara ca noi sa stim cat si unde. sunt sigur ca TVR a platit multi bani

Trimite un comentariu

sus