Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, pentru HotNews: “Din punct de vedere financiar, cred că eu sunt cel care poate să-l cumpere pe Dinu Patriciu, şi nu invers”

 

Frăsorin-ovidiu-vintu7mântări în grupul Realitatea Caţavencu. HotNews publică primul interviu cu Sorin Ovidiu Vîntu dat după alegerile prezidenţiale. Vîntu este categoric în ceea ce priveşte presa scrisă: “voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică”.

Publicitate

În legătură cu zvonurile privind posibila vânzare a trustului către Dinu Patriciu (Adevărul Holding), Vîntu spune că: “Din punct de vedere financiar, cred că eu sunt cel care poate să-l cumpere pe Dinu Patriciu, şi nu invers.”

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat încă de acum câteva luni că nu mai are încredere în presa scrisă, pentru paginademedia.ro, AICI.

Tot astăzi, Evenimentul zilei publică un material care anunţă restructurări în grupul Realitatea Caţavencu. EVZ scrie că, după anunţarea rezultatelor alegerilor, Sergiu Toader, project managerul grupului Realitatea-Caţavencu, a convocat o şedinţă în care a comunicat faptul că trustul are probleme financiare şi că vor urma restructurări.

Emil Hurezeanu, preşedintele grupului Realitatea-Caţavencu, confirmă pentru EVZ faptul că trustul are probleme financiare, dar precizează că nu s-au luat încă decizii.

Evenimentul zilei:

“Măsurile de criză ar viza - conform aceloraşi surse - închiderea agenţiei de presă NewsIn, a cărei situaţie financiară este pe muchie de cuţit încă de la înfiinţare, disponibilizarea unor angajaţi ai Realitatea TV şi, posibil, închiderea unor titluri din print deloc profitabile.”

Sorin Ovidiu Vîntu, în interviul acordat HotNews:

Despre zvonurile privind o vânzare către Patriciu:

„De un an şi ceva tot circulă intoxicarea asta pe piaţă. Că am vândut, că urmează să vând....Din punct de vedere financiar, cred că eu sunt cel care poate să-l cumpere pe Dinu Patriciu, şi nu invers. Şi cu asta am răspuns întrebărilor dvs. Eu nu sunt peştele mic în piaţa românească.”

Despre relaţia cu Dinu Patriciu:

„Eu nu sunt adversar cu domnul Dinu Patriciu. Fiecare este cu zona lui de afaceri. Chiar nu ne-am încălecat pe nicăieri. Domnia sa investeşte masiv în presa scrisă, eu investesc în media electronică. Fiecare cu zonă să de operaţiuni.”

Despre planuri:

"Anul viitor sper să mai deschid televiziuni şi în Budapesta şi în Serbia. În Moldova, în jurul datei de 14 februarie lansez. (...) Un mix între Realitatea şi Money Channel, între economic şi politic.”

Despre printul din grup:

"Voi renunţa definitiv la print, merg doar pe media electronică. Acolo voi investi cât este necesar pentru a-mi menţine cota de piaţă şi chiar pentru a o spori."

Despre poziţia trustului faţă de Traian Băsescu:

Dan Tăpălagă: Trustul dumneavoastră l-a atacat puternic. (se referă la Traian Băsescu)
Sorin Ovidiu Vîntu: “Stop! Nu vă permit să faceţi un asemenea tip de afirmaţie. Trustul meu s-a comportat impecabil în condiţiile de presiune la care a fost supus. În acest trust de presă, inclusiv dumneavoastră, un susţinător fanatic şi iraţional a lui Traian Băsescu, aţi găsit microfonul. Distinse domn, nu faceţi aceeaşi greşeală ca distinsă doamnă Pora. Vă rog să nu mă faceţi să va acuz că aveţi un vălmăşag în cap. Punct.”

„Sunt încântat de modul în care ziariştii de la acest trust şi-au făcut treaba. Au rezistat presiunilor şi şi-au făcut treaba.”

Interviul acordat de Sorin Ovidiu Vîntu pentru HotNews, AICI.
Articolul din Evenimentul zilei, AICI.

Foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dragos dragos
    adevarul e ca daca el viseaza ca are mai multi bani....realitatea bate visul

Trimite un comentariu

sus