Skip to main content

EXCLUSIV: Schimbări importante la Realitatea Caţavencu: Board-ul editorial nu mai are atribuţii de business, sindicaliştii ies din consiliul de administraţie, NewsIn rămâne în grup

 

mihnea-vasiliu2Grupul Realitatea Caţavencu va trece printr-o serie de schimbări radicale în următoarea perioadă. Conform informaţiilor paginademedia.ro, conducerea grupului a luat deja o serie de măsuri importante, care urmează să fie implementate.

Publicitate

Deciziile urmăresc, potrivit surselor paginademedia.roorientarea grupului pe principii clare de business”, astfel încât să se autosusţină financiar.

Informaţiile au fost confirmate pentru paginademedia.ro de Sorin Ovidiu Vîntu. Un scurt interviu, în câteva minute.

Cea mai importantă decizie: Board-ul editorial nu mai are atribuţii de business, toate acestea trecând la Consiliul de Administraţie al Realităţii, din care fac parte doar apropiaţi ai lui Sorin Ovidiu Vîntu. Deciziile editoriale rămân însă sarcina Board-ului. Liderii de sindicat vor ieşi din Consiliul de Administraţie al grupului, dar preşedintele CA va fi în continuare Liviu Luca.

Agenţia de presă NewsIn va rămâne în grup şi va fi condusă de Mihnea Vasiliu (foto). Conform surselor Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, actual director al Diviziei Quality va coordona şi dezvoltarea internaţională, care include anul acesta Moldova şi Serbia, iar anul viitor Ungaria şi Grecia.

Paginademedia.ro prezintă, în exclusivitate, deciziile care urmează să fie puse în practică:

  • Board-ul nu mai are atribuţii de business, ci doar editoriale. Consiliul de Administraţie, din care fac parte apropiaţi ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, preia atribuţiile de business.
  • Produsele media vor funcţiona independent, iar bugetele nu vor mai fi amestecate. Cătălin Popa se ocupă, ca manager, de Realitatea TV, Sorin Freciu de The Money Channel, Sorin Vulpe de posturile radio, Doru Buşcu de Academia Caţavencu şi Dragoş Stanca de F5.
  • Mihnea Vasiliu va coordona dezvoltarea internaţional, iar Sergiu Toader va fi managerul de proiect al noilor staţii.
  • Radio Guerrilla, Realitatea FM şi Gold FM vor fi grupate într-o divizie care va fi coordonată de Sorin Vulpe. Celelalte divizii vor dispărea.
  • Cătălin Popa, directorul Realitatea TV, se va va ocupa de postul TV atât din punct de vedere editorial, cât şi al business-ului.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian S Marian S
    Mai oameni buni, voi sunteti din branşă si e normal sa fiti subiectivi.
    Eu vad lucrurile cu detasare iar in acest moment nu-mi vine in cap decit un proverb extrem de nimerit pentru situatia actuala:
    ``Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa moara``. Amin.
  • vasile ilie vasile ilie
    ok, te inteleg petrisor dar tu stii ca asa e, nu? :)
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Vă rog să păstraţi un limbaj civilizat, fără atacuri la persoană şi afirmaţii calomnioase.

    Altfel, comentariile nu vor fi aprobate.
  • vasile ilie vasile ilie
    ce face vantu?! ia bussinessu din mana boardului?! e chiar dulce baiatu! atata timp cat la contabilitate raman mireluta, cameluta, danuta & co nu o sa-si controleze businessul in veci! daca i-ar fi dat un telefon lui sarbu acu trei ani era cu zeci de milioane de euro mai bogat!
  • blogdeprost blogdeprost
    Dumnezeu sa odihneasca in pace Radio Guerilla!
  • adrian adrian
    Pacat de Guerilla. Presupun ca in curand veti avea un nou articol: Demisie in bloc la radio Guerilla, urmata de un nou post de radio. Vulpe ingroapa divizie dupa divizie.
  • francesca francesca
    Masurile trebuiau luate anul trecut. SOV a incercat, l-au blocat smecherii, l-au ametit de cap, i-au dat bugete cu multe casetute si cifre din burta printre care se strecurau indirectele produse cu salariile de mii si zeci de mii de euro ale tantilor de la contabilitate, directorilor, sefilor de divizii.
    Va fi distractiv de urmarit divizia radio proaspat creata. Ea va fi condusa de Vulpe, acest Geoana al publishing-ului romanesc. Mai mult ca sigur SV va cauta sa faca un curs pe la Londra pe tema de management radio, caci pe cele de publishing print si online le-a epuizat (pe ultimul l-a facut de doua ori, ca sa-l priceapa bine). Chestia e ca daca la fostul hairstyle erau fosti colegi din vechiul Catavencu, la radio are numai dusmani, adica oameni destepti care stiu ca cioara e vopsita. O sa invete geaonica al publishingului ceva termeni, o sa incerce sa-i zapaceasca de cap, va chiuli la greu de la birou, ca nu-i place munca deloc si la finele anului se va vaita ca a avut divizie de doi bani. Sau poate se apuca sa faca aventuri la pescuit in format radiofonic, ca nu costa bani. De cel in varianta print nu mai poate fi vorba, caci nu poti sa faci o revista daca nu te pricepi la asa ceva. Am inteles insa ca abonatii la vechiul AVP vor banii inapoi si vor veni la masa credala, atunci cand se va constitui.
    Urmeaza o perioada interesanta in care ne vom distra foarte tare. Pacat ca din ecuatia neprofesionalismului unora raman oameni cu adevarat talentati pe drumuri.
  • ionel ionel
    Sunt un cititor foarte vechi al revistei Catavencu(de la primul nr.).Deja nu mai era impartiala.Din aceasta cauza a pierdut f.multi cititori.Aceste ultime decizii ma fac sa renunt cu mare parere de rau la a mai cumpata revista.Doru Bucsu va ingropa revista cum a facut Nistorescu cu COTIDIANUL.Mare pierdere.VINTU parea un f.bun afacerist.Chiar nu mai percepe realitatea ? Pacat.
  • alk alk
    Eu zic ca cei care lucreaza pentru Catavencu sa-si faca o alta revista...
  • James Hetfield James Hetfield
    Dumnezeule...Deci, asa dau socoteala managerii G R-C pentru pierderile care amenintau sa atinga anul trecut, inainte de ajustarea salariilor, 19 milioane de euro...Frumos, foarte frumos. Fiecare sut in c..., one step forward.

Trimite un comentariu

sus