Skip to main content

Antena 1 renunţă la prima opţiune din Liga I

 

Mişcare spectaculoasă pe piaţa drepturilor de difuzare. Din retur, Antena 1 a renunţat la derby-ul etapei. Cel mai important meci din Liga I, opţiunea 1, a trecut la DigiSport. Schimbarea a fost anunţată în premieră de Cătălin Tolontan, pe blogul său. Despre subiect scriu Gazeta sporturilor, ProSport şi Evenimentul zilei.

Publicitate

Gazeta sporturilor o citează pe Sabina Petre, director general GSP TV:

"Antena 1 a cedat opţiunea întâi către DigiSport şi va transmite din retur opţiunea a doua. Ne-am înţeles atât cu cei de la RCS&RDS, cât şi cu LPF."

Mutarea ar fi cauzată de obligaţiile financiare pe care Antena 1 le are către RCS, companie împreună cu care a cumpărat drepturile de difuzare ale campionatului intern acum doi ani.

DigiSport are o problemă de acoperire. Postul sportiv poate fi văzut de 1,8 milioane de abonaţi ai firmei de cablu RCS&RDS şi ai platformei digitale Digi TV.

ISTORIC: În primăvara lui 2008, consorţiul Antena 1 - RCS a câştigat drepturile de difuzare pentru trei sezoane ale Ligii I. Suma totală: 108 milioane de euro. Pentru difuzarea partidelor, cele două companii au înfiinţat canalul GspTV. Anul trecut RCS şi-a înfiinţat propriul post sportiv, DigiSport.

Antena 1 va continua să transmită meciuri de fotbal, dar opţiunea a doua, mai notează Gazeta sporturilor.

Cum vor fi date partidele în retur, conform GSP:

  • Antena 1 - opţiunea 2
  • GspTV - 5,7,8,9
  • Digisport - 1,3,4,6

Cătălin Tolontan: Opţiunea întîi spre Digi TV
Evenimentul zilei: Derby-urile se mută pe Digi Sport
Gazeta sporturilor: Derby-urile Ligii I trec pe Digi TV
ProSport: 60% dintre români nu văd derby-ul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • robi robi
    Draga Petrisor,
    eu - si se pare ca si ceilalti care au comentat inaintea mea - cred ca Antena 1 a renuntat la prima optiune a Diviziei A la fel cum a renuntat si la Cupa Romaniei, meciurile Nationalei asu Divertis.

    Iti recomand cu mare caldura sa reiei o lectura foarte interesanta. Poate asa iti aduci aminte ce a insemnat pentru Antena1 castigarea drepturilor de Divizia A: http://www.tolo.ro/2008/03/31/ziua-z-pentru-piata-media-din-romania/

    E tot din Tolo, care in post'ul de ieri a fost fair play, ca deobicei, anuntand ca RCS "transmite" meciul vedeta, nu ca Antena 1 "renunta" ...
  • Mercurius Mercurius
    Antena 1 are duminica incepand cu orele 20.00 SuperBingo Metropolis. Doar au luat si 30 de minute din programul observatorului. Cred ca au mai mult de castigat de pe urma lui Tociu si Plade, decat de la Liga 1. Daca nu ma insel optiunea a 2-a e sambata de la 20.45, asa o sa ia cu doua maini, sambata de pe urma meciului, iar duminica de pe urma programului de bingo. Audienta creste in week-end care si asa avea de suferit, sambata cel putin.
  • Kapri Kapri
    Hai ma Petrisor, pe bune, cum poti sa pastrezi titlul acestui post? Antena1 "renunta"? La fel cum majoritatea televiziunilor au "renuntat" la 30% din veniturile din publicitate. Ce naiba, n-au platit ca investesc fara cap si au belele cu cashcavalul. Hai, sa mai facem un Te pui cu blondele pe slotul lui Dinamo-Rapid, Cami.
  • observator observator
    hai nu pot sa cred! tu chiar crezi ce spune antena, "am renuntat la optiunea 1"? i s-a luat optiunea 1. i s-a luat pentru ca nu a platit. cum sa renunte tocmai la programul care facea cea mai buna audienta a canalului? fii serios...
  • laurentiu laurentiu
    probabil lumea nu se mai uita la fotbal din cauza combinatiilor dintre sefii cluburilor, si asta este si cauza scaderii de audienta.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    De fapt, este primul pas spre desfiintarea GSP tv, care acum are optiunile 5, 6, 7, 8, 9, adica etc.
  • evy evy
    Hopa ..nu-si scoate RCS banii dati pe Liga numai daca muta derbyul de pe un post national pe unul de nisa gen digisport ..
    Ma intreb cati se vor abona..pt ca fotbalul romanesc e de mult istorie !!!

Trimite un comentariu

sus