Skip to main content

Corneţeanu: cărţile aduc "mai multe milioane de euro profit net". Adevărul lansează colecţia de ghiduri National Geographic

 

corneteanu9Ziarul Adevărul se va distribui vinerea împreună cu un ghid turistic National Geographic. Noua colecţie va debuta în 12 martie va cuprinde 26 de volume. Ghidurile National Geographic, cu ziarul Adevărul şi ghidul TV vor costa 12.99 de lei. Fiecare volum are 350 de pagini.

Publicitate

Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding spune în comunicatul de presă că proiectele de carte ale grupului sunt profitabile. Corneţeanu nu vorbeşte de cifre exacte, doar că “sunt sursa unor mari câştiguri financiare”, de “un nivel de mai multe milioane de euro.”

Răzvan Corneţeanu (sublinierile îi aparţin):

“Celor interesaţi de această zonă le pot dezvălui acum că TOATE, dar ABSOLUT TOATE, proiectele noastre de carte sunt sursa unor mari câştiguri financiare. Discutăm aici de un nivel de mai multe milioane de euro profit net şi cashflow pozitiv.”

„Asta este şi un răspuns clar destinat celor care au afirmat de-a lungul timpului că nu se poate face profit din vânzare de carte împreună cu ziarul. Nu am dezvăluit acest lucru pentru a nu da idei unor competitori care nu prididesc să copieze şi să îşi însuşească meritele altora.”

Mai multe detalii, în comunicatul de presă de mai jos:

„Adevarul” lanseaza din 12 martie o colectie speciala de ghiduri turistice marca National Geographic

Cele 26 de volume se vor vinde vinerea impreuna cu ziarul la un pret imbatabil de doar 12.99 lei bucata

Adevarul“, cel mai important ziar quality din Romania (in decembrie 2009 a vandut in medie 158.752 de copii pe aparitie, conform cifrelor inaintate BRAT), va lansa din 12 martie un nou proiect special pentru anul 2010, o serie extraordinara de ghiduri turistice realizate impreuna cu National Geographic Society. Acestea se vor vinde la doar 12.99 lei, saptamanal, vinerea impreuna cu ziarul „Adevarul“ si ghidul sau TV. Primele doua titluri ale noii colectii, cele dedicate Argentinei si Perului, vor fi distribuite gratuit impreuna cu „Adevarul“.

Colectia, ce se va intinde pe durata a 26 de saptamani, constituie o premiera absoluta pentru Romania, pretul fiecarui volum din colectia „Adevarul“ fiind de patru-cinci ori mai mic decat cel al cartilor similare existente deja pe piata. Fiecare volum va fi tiparit in conditii grafice de exceptie, avand coperte lucioase si va dispune de peste 350 de pagini in care se vor regasi cele mai importante date despre cultura, traditia si istoria fiecarui loc din lume, prezentat de la caz la caz. Nu lipsesc nici recomandarile si sfaturile de calatorie, venite fie din partea autorilor si exploratorilor National Geographic, fie din partea expertilor locali, sau lista obiectivelor si atractiilor turistice ce nu trebuie ratate de cei care se decid sa ajunga in zona.

De asemenea, volumele includ numeroase fotografii splendide, ilustratii si harti care permit o vizualizare cat mai bogata a locurilor propuse spre vizitare, precum si organizarea de excursii pe trasee inedite. Toate informatiile se bazeaza pe experienta de peste 120 de ani a celor care realizeaza ghidurile turistice National Geographic.

Anul trecut aproape fiecare a doua carte vanduta in Romania a fost cartea Adevarul Holding. Aceasta mega-performanta ne onoreaza, ne recomanda si ne obliga ca si in 2010 vanzarea de carte in Romania sa aiba ca principala platforma Divizia de Carte a Adevarul Holding. Ca urmare a acestui plan, lansarea la inceputul anului a colectiei Jules Verne, pregatita minutios si sustinuta de campanii de marketing si difuzare performante, a stabilit deja noi recorduri“, a declarat Razvan Corneteanu, general manager Adevarul Holding.

El a adaugat: „Despre urmatoarea colectie, cea a ghidurilor turistice realizata impreuna cu National Geografic, va pot spune de pe acum ca este menita si calculata sa aiba un mare succes de vanzare si financiar. Este un proiect bine realizat, bine calculat, bine tiparit, marketat si distribuit. In paralel, am dezvoltat numarul de librarii volante la 10, mare parte din ele fiind deja functionale. Totodata, Bucurestiul va beneficia de inca o locatie centrala, generoasa de Librarie Adevarul, contractul fiind semnat acum cateva zile.

Locatia se afla langa Hotel Intercontinental si va avea, sunt sigur, un mare impact. Librariile Adevarul din Craiova si Brasov s-au deschis de curand si, in curs de inaugurare, sunt noi locatii in diferite orase, printre care Cluj-Napoca, Timisoara (in ambele municipii este vorba despre cea de-a doua unitate de gen), Iasi, Constanta, Galati, Ramnicu Valcea.

Tuturor celor care cunosc cat de dificile sunt aceste proiecte le pot confirma doar ca ele au fost pregatite inca de la inceputul sau mijlocul anului trecut. De aceea, va pot afirma ca pentru 2010 toate proiectele Diviziei de Carte Adevarul Holding sunt in curs de aparitie, practic tot anul fiind deja pregatit.

Inca trei colectii (!!!) inafara ghidurilor turistice sunt gata (!!!) de aparitie la date diferite si dupa un plan bine stabilit. Sunt multi care nu inteleg, dar formula acestor colectii sta la baza secretului succesului fara precedent. Au fost derulate simularile necesare, calculele financiare si se lucreaza deja la marketingul acestor colectii. Inclusiv testele de tipar au fost aprobate, iar partenerii de print alesi.

Celor interesati de aceasta zona le pot dezvalui acum ca TOATE, dar ABSOLUT TOATE, proiectele noastre de carte sunt sursa unor mari castiguri financiare. Discutam aici de un nivel de mai multe milioane de euro profit net si cashflow pozitiv. Asta este si un raspuns clar destinat celor care au afirmat de-a lungul timpului ca nu se poate face profit din vanzare de carte impreuna cu ziarul. Nu am dezvaluit acest lucru pentru a nu da idei unor competitori care nu prididesc sa copieze si sa isi insuseasca meritele altora.

Acum lucrurile s-au schimbat in sensul ca, din pacate, competitia se afla intr-o situatie foarte dificila (si o spun fara ironie si cu mare parere de rau), iar proiectele noastre sunt asa de avansate incat nu mai pot fi copiate.

De asemenea, organizarea, infrastructura si mecanismul de distributie sunt de necopiat si mult avansate oricarui competitor. Nu mai pomenesc aici extraordinarul act de cultura derulat de Adevarul Holding prin vanzarea de literatura de mare calitate, albume de arta, carti de copii, samd, lucru de care personal sunt foarte mandru si satisfacut.

Vom incepe in curand lucrul la colectiile lui 2011. Precum puteti observa din aceste detalii ca nimic din succesul acestor colectii nu este intamplator. Ele vor marca adanc vanzarea de carte in Romania pentru urmatoarele zece luni si va asigur ca vor fi primite cu bucurie de un public rasfatat in ultimii doi ani cu oferta Adevarul Holding de a-si construi biblioteci de mare valoare.

Va mai pot spune doar ca zecile de milioane de carti vandute pana acum si cele care vor fi vandute pe parcursul lui 2010 sunt probabil printre cele mai mari impliniri profesionale ale mele si ale echipei care s-a implicat in aceste proiecte. Este munca lor si merita respect si admiratie pentru aceste rezultate!“, a precizat Razvan Corneteanu, general manager Adevarul Holding.

Din 12 martie si pana pe 3 septembrie, ziarul „Adevarul“ le va propune saptamanal cititorilor sai diverse destinatii de calatorie, fie din America de Sud (Argentina si Peru), fie din America Centrala (Mexic, Cuba, Hawaii, Republica Dominicana), fie din America de Nord (Canada si Alaska), Asia (Japonia, China, India, Hong Kong, Cambodgia, Vietnam si Thailanda), din Africa (Egipt si Africa
de Sud
), din Australia si Noua Zeelanda si, bineinteles, din Europa (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Marea Britanie). Ultimul titlu al colectiei va fi cel dedicat Romaniei.

Colectia Ghidurilor National Geographic este cea de-a sasea serie de carte care se va vinde impreuna cu ziarul „Adevarul“, dupa „100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca“, Disney Clasic, „Pictori de geniu“, „Prima mea Enciclopedie“ si „Jules Verne“, toate inregistrand vanzari record pentru piata de la noi.

Adevarul Holding este unul dintre cele mai importante trusturi de presa romanesti. Casa de editura a holdingului Adevarul a lansat colectiile: „Carte de lux Adevarul“, „100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca“, „Disney Clasic“, „Pictori de geniu“, „Prima mea Enciclopedie“, „Jules Verne“. In portofoliul companiei se regasesc: „Adevarul“, ziarul quality numarul 1 in Romania, „Adevarul de Seara“, cotidian distribuit gratuit in 50 de orase ale tarii, „Click!“, tabloidul numarul 1 in Romania, revistele „Click! pentru femei“, „Click! Pofta buna!“ si „Click! Sanatate“, publicatiile culturale „Dilema veche“ si „Dilemateca“, „Foreign Policy Romania“, revista „Historia“, „Forbes Romania“, catalogul „Forbes Romania 500 Miliardari“ si, in curand, revista de celebritati „OK!“. Adevarul Holding este prezent si pe piata internationala, ca publisher al cotidianului ucrainean „Blik“, din Kiev. Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, infiintate in 2007.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tactumare tactumare
    Pt. Radu
    0,6 eurocenti nu inseamna o sesime de cent , ci sase zecimi de cent.
  • radu radu
    Dan, inainte sa faci calcule complexe ar fi recomandabil sa inveti diviziunile euro. 0,6 eurocenti inseamna o sesime de cent adica 0,006 euro, adica 0,0252 RON adica vorbesti tampenii.
  • neli neli
    @SPB: diferenta intre pretul cartilor din librarii si cel al cartilor atasate ziarelor provine din tiraj. o editura obisnuita tipareste intr-un tiraj de 2000-3000, rar 5000, de exemplare. de aici diferenta de pret de productie – mult mai mic pentru cartile vandute impreuna cu ziarul, care se tiparesc in, sa zicem, 100.000 de exemplare. de aici incolo, calculele lui @dan, sunt logice. q.e.d. :)
  • catalin tolontan catalin tolontan
    Sorin Paul Barbu: pentru ca, asa cum spune razvan, profitul din produse adaugate a fost un secret bine pastrat. Daca te referi la editurile de presa. Daca te referi la editurile de carte, pentru ca nu pot face investitii atit de mari in promovare.
  • dan dan
    Dupa cate cunosc, pretul tiparului (in Italia) pentru un exemplar din colectia Adevarul se ridica undeva la 0,6 eurocenti, la care se adauga comisionul de difuzare si ceva la drepturi de autor (acolo unde se mai percepe). Cartea se vinde cu ziarul la 10,99 lei. Deci, la un simplu calcul, Adevarul castiga cel putin 1 euro pe exemplar. La peste 100 000 de exemplare vandute pe saptamana (joia), observati ce suma poate se aduna. Asta da afacere! Si mai faceti calcului si la celelalte produse care sunt oferite de Holding.
  • Alexandru Alexandru
    Foarte bune, mai ales "albumele de arta" cred ca s-au invartit saracii in mormant la cum erau traduse cartile acelea. Acum adevarul este ca un om intreg la cap nu ar fi dat atatia bani pe colectia aia, mai bine iti iei un album de arta si gata.
  • Sorin Paul Barbu Sorin Paul Barbu
    Felicitari si mult succes pentru grupul Adevarul in continuare. Intr-adevar, cu colectiile de carti au dat lovitura si ei, dupa cum spune dl Corneteanu, dar mai ales cititorii: oricine are acces la volume ieftine, de buna calitate tipografica si excelente scriitoriceste. Totusi, cum de se poate scoate profit cand aceste carti sunt de 4 ori mai ieftine decat cele din librarii?. De ce nu ieftinesc si editurile concurente? Poate raspunde cineva?

Trimite un comentariu

sus