Skip to main content

Puterea a venit cu elicopterul. Şi cu Gorbaciov

 

gorbaciov-si-thiessAseară, la Clubul Diplomaţilor, cotidianul Puterea, care se lansa oficial, a fost subiect secund. Prezenţa lui Mihail Gorbaciov a acaparat întregul eveniment. Mai ales că a atras la Clubul Diplomaţilor şi alte figuri istorice, dar autohtone: foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Publicitate

Gorbaciov a aşteptat pe peluză elicopterul care a adus pachetele cu primul număr al ziarului despre care nu se ştiu încă foarte multe lucruri. Doar că reprezentantul acţionarilor este Adrian Thiess şi că echipa redacţională este condusă de trioul Alecu Racoviceanu – Val Vâlcu – Lidia Popeangă, formula care a condus defunctul Gardianul. (în imagine, Mihail Gorbaciov şi Adrian Thiess)

Fostul lider sovietic a fost foarte atent în declaraţii. Realitatea TV a reuşit să facă un interviu cu Gorby. Andreea Esca a încercat să smulgă câteva detalii despre implicarea în evenimentele din 1989.

Fără să spună prea multe, figura lui Gorbaciov atrăgea ca un magnet invitaţii în cele câteva puncte în care a zăbovit autorul Perestroikăi: în curte, în aşteptarea elicopterului cu ziare, pe fotoliile de la protocol sau în sala mare de la Clubul diplomaţilor.

elicopter

Cine a fost la eveniment:

Ion Iliescu
Emil Constantinescu
Maria Ţoghină

Alexandru Sassu

Victor Ciorbea
Cristian David
Ovidiu Tender
Cozmin Guşă
Radu Moraru
Grigore Cartianu
Florian Bichir
Bogdan Chirieac
Mihai Craiu

Cine are Puterea?

Adrian Thiess, reprezentantul misterioşilor investitori, spune că firma din spatele ziarului este un fond de investiţii care, la rândul lui, are un contract cu un trust de presă. De ce este încă secret?

Thiess:

“Este un fond de investiţii care are un contract cu un trust de presă. Dacă ziarul va atinge anumiţi parametri de performanţă în următoarele luni, trustul respectiv va intra în afacere. Există un acord clar pentru acest lucru.”

Thiess spune că “este o tranzacţie în două etape”.

Adrian Thiess:

“Ziariştii au un contract de media content cu o companie de la Londra, care se numeşte News & Media Investment. Compania din Londra deţine acest proiect şi are înţelegerea cu trustul de presă respectiv. În momentul de faţă nu pot face mai multe afirmaţii legate de acţionariat.”

“Cum spuneam, un fond de investiţii crede în acest proiect. În momentul în care se ajunge la un anumit nivel al afacerii, va aduce şi un trust de presă”.

Reprezentantul investitorilor nu a nominalizat acţionarii viitorului ziar. A precizat doar că “nu este Vîntu, nu este nimeni din România. Şi nici Lebedev, cum s-a speculat.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus