Skip to main content

Trenul vieţii soseşte cu Liana Stanciu de la B1TV în gara TVR

 

liana_stanciu1Liana Stanciu se mută cu tot cu Trenul vieţii de la B1TV, la TVR. Emisiunea care rulează la B1TV încă din 2001, va putea fi urmărită la TVR3, cel mai devreme din această vară. Liana Stanciu a obţinut postul de realizator TV la TVR, în urma unui concurs care a avut loc la sfârşitul lunii martie.

Publicitate

Într-un scurt interviu acordat paginademedia.ro, Liana Stanciu vorbeşte despre plecarea de la B1.

Liana Stanciu, pentru paginademedia.ro:

"Nu plec ostil, sigur am diverse nemulţumiri, dar ele sunt inerente şi evidente, e un an de criză, când se taie din salarii, se plăteşte în rate, asta se întâmplă peste tot, dar astea nu sunt principalele motive. Ele sunt undeva acolo în subsidiar, pe locul 25."

"Am plecat pe principiul că TVR3 este o televiziune regională şi mie mi se pliază mai bine pe formatul Trenului."

Ce mai spune Liana Stanciu:

  • Eu sunt deja colaboratoare la TVR3, am un an de când fac Clubul TVR3 şi mi se pare că aici poţi să faci nişte lucruri mai bine.
  • Iniţial am crezut că la TVR3 o să fie o chestiune de scurtă durată, dar s-a arătat că munca la TVR era mai profesionistă decât ce se întâmpla la B1TV, unde se manierizase. În privinţa Trenului nu era niciun fel de încercare, de motivaţie ca să vrem mai mult.
  • Pentru mine nu este nimic schimbat, am început în TVR la RoBingo, cu Horia Brenciu, am plecat, am deraiat şi m-am întors acasă cu tot cu Tren

Interviul acordat paginademedia.ro:

Carmen Andronache: De ce v-aţi hotărât să mutaţi "Trenul vieţii" la TVR şi să renunţaţi la B1TV?
Liana Stanciu: O să încerc să mut "Trenul vieţii" de pe B1TV pe televiziunea publică în speranţa că la televiziunea publică, fiind o audienţă naţională, o să-l pot face mai bine. Pot să-i schimb un pic şi targetul, având în vedere faptul că eu, în ultima vreme, m-am axat pe chestiuni de importanţă socială, pe luări de poziţie, simţ civic s.a. Aş fi putut să-l schimb puţin şi la B1, dar n-am avut suficient de multe argumente la nivelul conducerii, în plus TVR3 este o televiziune regională, care poate să sprijine emisiunea, ducând-o şi în alte oraşe, pentru că lucruri interesante se întâmplă şi la Iaşi, şi la Cluj, şi la Constanţa şi sunt convinsă că sunt foarte mulţi oameni cu poveşti interesante.

Cum a evoluat Trenul vieţii în cei aproape nouă ani de existenţă?
La început, Trenul era o chestiune de confesie, era un loc unde oamenii se întâlneau şi îşi spuneau problemele, găseau soluţii sau nu, dar măcar vorbeau cu cineva. Ideea de talk-show de genul acesta s-a mai pierdut din cauza unor raţiuni fie economice, fie pentru că trebuia să facem economie sau chestiuni de genul acesta. Cumva ne mărgineam la un anumit tip de subiecte, care aduceau un anumit public şi atât.

Acesta a fost probabil un motiv important, au mai fost şi altele?
Acest tip de stuţo-cămilă, faptul că nu eram nici într-o tabără, nici în cealaltă şi toată lumea îmi explica lipsa de promovare prin faptul că imaginea mea se putea confunda cu o televiziune sau alta... Iniţial am crezut că o să fie o chestiune de scurtă durată, dar s-a arătat că munca era mai profesionistă la TVR decât ceea ce se întâmpla la B1TV, unde se manierizase. În privinţa Trenului nu era niciun fel de încercare, de motivaţie ca să vrem mai mult.

Când v-aţi hotărât să plecaţi de la B1 la TVR3, nu v-aţi pus problema că este o diferenţă de audineţă între cele două posturi?
TVR3 este o televiziune de un an, abia îşi găseşte identitatea, nu poţi s-o judeci după audienţă, am plecat pe principiul că e pe regională şi mie mi se pliază mai bine pe formatul Trenului. Audienţa sunt sigură că va creşte. Audienţa pentru o emisiune în care nimeni nu se dezbracă, nimeni nu-şi spune problemele sexuale sau frustrările, nu se face peste noapte, se clădeşte.

Despre Liana Stanciu şi mutarea la TVR:

Primele proiecte ale Lianei Stanciu la postul public de televiziune se vor desfăşura la TVR3, dar asta nu înseamnă că, pe viitor, nu o vom putea vedea pe oricare dintre posturile televiziunii naţionale. Liana Stanciu face parte acum din departamentul de divertisment al Societăţii Române de Televiziune.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Felicitari Liana. Imi place foarte mult emisiunea ta si consider ca se va face mult mai bine la TVR3, unde deocamdata politica editoriala nu alte nuante. Abia astept sa te vedem la treaba pe TVR

Trimite un comentariu

sus