Skip to main content

Directorul Realitatea TV, despre declaraţia lui Robert Turcescu: o iau ca o răbufnire de orgoliu şi atât

 

catalin_popa_400Directorul Realitatea TV, Cătălin Popa, a declarat pentru Paginademedia.ro că nu l-a scos nimeni de pe post pe Robert Turcescu ci, în contextul unei săptămâni aglomerate de evenimente politico-sociale, i-a dat timp să se gândească „încotro o apucă”.

Publicitate

“I-am spus să folosească acest răgaz, pe care ni-l dau aceste evenimente, să se gândească încotro o apucă, pentru că e foarte important pentru noi să ştim dacă continuă, pe termen lung, alături de noi, sau nu. [...].După cum vedeţi nu a luat nimeni nicio decizie împotriva lui, nici administrativă, nici de altă natură. A fost o discuţie absolut normală, aşa cum avem de 2-3 ori pe lună”, a spus Cătălin Popa într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Directorul Realitatea TV s-a arătat surprins de faptul că Robert Turcescu a făcut declaraţii în presă cu privire la acest subiect.

“Nu mă aşteptam să facă din asta un subiect de presă, dar este problema lui, probabil că dorinţa de a apărea în ziare e mai puternică decât raţiunea. Noi am avut o relaţie, uneori tensionată, dar în principiu corectă şi nu cred că trebuia să se ajungă aici”, a mai spus Popa.

Iată, pe larg, interviul:

Carmen Andronache: Am înţeles că aţi scos din grilă emisiunile lui Robert Turcescu. Este adevărat? Dacă da, care este motivul?
Cătălin Popa
: Aţi înţeles greşit. Înţelegerea dintre noi a fost că atunci când e o perioadă de evenimente majore, cum a fost şi la alegeri, rămânem pe programul de ştiri, pentru a urmări respectivele evenimente.

Dacă o să cereţi monitorizarea emisiunii România vorbeşte, din noiembrie şi până astăzi, o să vedeţi că au existat perioade în care emisiunea nu a apărut la televizor timp de o săptămână, ea fiind la radio. În ultimele patru luni, au fost cel puţin 3-4 perioade, când din raţiuni de tulburare publică, evenimente tensionate şi continue, am decis că e mai important să rămânem în live, urmărind ceea ce se întâmplă.

I-am spus să folosească acest răgaz, pe care ni-l dau aceste evenimente, să se gândească încotro o apucă, pentru că e foarte important pentru noi să ştim dacă continuă pe termen lung alături de noi, sau nu.

De săptămâna viitoare se vor relua emisiunile?
Depinde de el, mingea e la el. Nu mă aşteptam să facă din asta un subiect de presă dar este problema lui, probabil că dorinţa de a apărea în ziare e mai puternică decât raţiunea. Noi am avut o relaţie, uneori tensionată, dar în principiu corectă şi nu cred că trebuia să se ajungă aici. Dacă el îmi garantează că a decis şi că e concentrat sută la sută pe ce face la Realitatea, bineînţeles că vom continua. Emisiunea este dată în grila pentru săptămâna viitoare.

Din câte am înţeles, Robert Turcescu nu a primit încă o propunere oficială pentru ocuparea postului de director general al TVR. În aceste condiţii va trebui să dea un răspuns Realităţii TV înainte de a avea sau nu o propunere clară?
Nu mă puneţi să comentez lucruri care nu mă privesc, jocuri politice sau întâlnirile lui Robert cu politicieni de la PDL sau din alte părţi.

Îi daţi un termen limită, până săptămâna viitoare, să se gândească dacă va dori să rămână la Realitatea, pe terment lung, sau nu?
Nu i-am dat un deadline, i-am spus să folosească acest prilej pentru că e foarte important şi pentru el şi pentru noi.

Robert Turcescu a spus că în momentul în care va primi o propunere oficială va da un raspuns în maximum 24 de ore, pentru a nu încurca pe nimeni. De ce îi cereţi un răspuns acum?
Pe noi nu ne încurcă, nu ştiu dacă observaţi, dar reuşim să ducem un program de televiziune şi fără Robert Turcescu, mai uşor, mai greu. Nu spunem că ne e comod. Nu ne încurcă din acest punct de vedere. Eu l-am rugat să se gândească dacă, pe termen lung, rămâne lângă noi, pentru că urmează şi la noi o perioadă destul de complicată, de concedii şi trebuie să facem o programare a oamenilor, cum pleacă, când pleacă s.a. În sensul acesta l-am rugat să dea un răspuns. Pe termen scurt nu ne încurcă, absolut deloc.

V-am şi explicat că împreună cu el, în perioada campaniei, după alegeri, la primul tur şi la al doilea tur, am hotărît că e bine să lăsăm emisiunea doar pe radio, ca să se liniştească apele, pentru că se întâmpla aşa: el începea emisiunea, după trei minute, exista o întâlnire între liderii de partid, unde se făceau declaraţii, trebuia să se înrerupă, să dăm declaraţiile, între timp continua emisiunea la radio, trebuia să reia, să explice la televizor unde a rămas, era dificil şi neplăcut.

Săptămâna aceasta a fost exact aceeaşi situaţie. Era absolut neplăcut pentru el şi pentru noi, să tăiem, să întrerupem, să reluăm. Dacă el a folosit acest prilej pentru a reclama că este scos de pe post, eu cred că a făcut o greşeală, dar nu facem din asta un capăt de ţară. Mai importantă este relaţia noastră, de atâţia ani, cu el decât răbufnirile de orgoliu. Aşa e în televiziune, când lucrezi cu vedete. E mai complicat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Robert Turcescu este o amenintare pentru toti sefuletii mediocri din RTV. Ei se simt prosti cind Turcescu deschide gura. Nu e nici o conspiratie, e doar natura umana. Nulitatile de la RTV au prins radacini si acum au prins curaj sa il inlature pe Turcescu.
  • Lucs Lucs
    Cat de simple par lucrurile din exterior. Realitatea TV ar pierde mult prin plecarea lui Turcescu (nu conteaza unde), vis-a-vis de rating. Dar de ce sa plece Turcescu ? Mai bine-l dam noi afara ! Turcescu nu ataca atat de vehement PDL-ul, se leaga de mogulii media (vezi episodul atacului asupra imaginii lui D. Patriciu-pe facebook sau twitter), nu se potriveste peisajului zugravit de Vantu (peisajul cu Ursu, nu din padure, ci de la Ora de foc). In acelasi timp, d-l C. Popa ar trebui sa fie mandru ca un om din grupul RC poate pleaca la TVR, dar, primind o directiva pe firul scurt, afiseaza o pozitie care-i reliefeaza doar mediocritatea in care se scalda. Care ar fi fost atitudinea daca Turcescu ar fi primit o oferta de la Antena 3(taman ar fi avut si ei 5 oameni pe sticla) ? Succesuri!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Catalin Popa este nepotul de frate al lui Nicolae Popa! Ce atita mister?
  • Sarpele Sarpele
    Va intrebati cine este Catalin Popa. Un frustrat asa cum sint multi dintre managerii Realitatii. Crede ca e Dumnezeu taie si spinzura dupa plac. Dar daca n-ar avea sustinere s-ar comporta la fel? Nu cred. Oricum e din gasca de la putere. Asa ca nu-l suparati!!
  • Dumitrescu Dumitrescu
    Catalin Popa...Cine e Catalin Popa si ce performante a avut?... Judecand dupa figura, e un tip complexat care ar fi vrut sa apara si el la televizor. Sa fie si el vedeta. Sa fie si el altfel salutat de vecini... Domnule Catalin Popa, natura nu ține cu toti, ce sa-i faci...
  • dana dana
    Cred ca postului realitatea i-ar fi mai bine fara turcescu. este un pd-ist pe fata ceea ce mai irita la culme. cand apare schimb postul.apropos, ce audiente au emisiunile domniei sale? poate si asta e un motiv. din cate stiu la televiziunile private banii sunt importanti.
  • tot eu tot eu
    Umorile anti-PDL ale lui Catalin Popa il fac sa calce pe "relatia de atatia ani" cu Turcescu doar pentru ca cel din urma a primit o oferta de la PDL. Asa reuseste el sa se razbune pe reusita proprie a lui Turcescu, reusita "de atatia ani" la Realitatea TV fara sustinerea pe care Popa a avut-o de la Vantu inca de cand lucra la Curentul, de exemplu. Asadar, Turcescu scos din grila pe cand Liviu Mihaiu poate face emisiuni, fara probleme, si la TVR si la Realitatea TV. Impartial Catalin Popa...
  • cristi cristi
    eu nu inteleg ceva. inca suntem in perioada cand se numesc oameni in functii importante? eu speram ca pe acest post de conducere de la TVR sa se dea un concurs. unde este depolitizarea atat de clamata de mincinosii de la putere?macar acum stim cum stam; turcescu e basist si e agreeat de actuala putere. nu am sa mai platesc abonament radio-tv ca nu are rost.
  • lili lili
    Domnilor,

    asta e o piesa de teatru pusa in scena de Vantu cu participarea unor actori.
    Cine vrea sa pice in aceasta capcana, nu are decat dar ati fi uimiti cateodata ce planuri malefice ii pot trece prin cap dlui Vantu.
    Circul asta se va incheia probabil cu un om (ceva mai bogat in conturi) de-al lui Vantu in pozitia de PDG al TVR.
    Domnu' Vantu, hai dom'le nu ne mai crede pe toti masa de manevra. Si apropo, Catalin joaca prost piesa asta!

    Aviz celor de langa Raluca ce comenteaza inca suspicios aducerea lui Robert la TVR. Un mesaj scurt: va bagati mortul in casa! sau cum se zice? "Il bagi pe dracu' in casa!"
  • deontologie 2.0 deontologie 2.0
    ce cool. robertino pleaca de la realitatea. daca cumva nu va fi numit la tvr va ramine pe drumuri. daca va fi numit la tvr nu va fi omu lui vintu. nu, nu.
    asta e scenariu a la doru buscu.

Trimite un comentariu

sus