Skip to main content

REACŢIE. Peter Imre: Nu am văzut scuzele lui Turcescu pentru Dinu Patriciu

 

Dimensiunile date unei greşeli pentru care ziarul şi-a cerut public scuze sunt prea mari, spune Peter Imre, director general Adevărul Holding, ca reacţie la interviul cu Robert Turcescu, publicat de paginademedia.ro.

Publicitate

Peter Imre:

"Dimensiunile date unei greşeli pentru care ziarul şi-a cerut public scuze sunt prea mari. Aş dori să păstrăm proporţiile. Ce să facem? Să închidem ziarul pentru că am greşit? Nu am greşit major şi nici cu rea intenţie."

"Altfel, Click şi-a recunoscut greşeala, dar nu înţeleg de ce domnul Turcescu se leagă de proprietarul ziarului. Ziarul Click a greşit, şi-a cerut scuze, dar încă nu am văzut scuzele lui Turcescu pentru Dinu Patriciu."

Integral, reacţia lui Peter Imre:

Dimensiunile date unei greşeli pentru care ziarul şi-a cerut public scuze sunt prea mari. Aş dori să păstrăm proporţiile. Ce să facem? Să închidem ziarul pentru că am greşit? Nu am greşit major şi nici cu rea intenţie.

Sunt perfect de acord cu necesitatea unui jurnalism profesionist, indiferent că vorbim de ziare tabloide sau de titluri de referinţă.

Dacă am fi vrut să inventăm ceva şi să punem pe prima pagină, găseam persoane mai importante decât Robert Turcescu. Iar dimensiunea situaţiei dă impresia că Robert Turcescu vine de la Mănăstirea Horezu, unde a fot stareţ 16 ani, în lumea murdară a Bucureştiului. El a călătorit pe calul alb şi a venit printre noi să împartă deontologie.

Altfel, Click şi-a recunoscut greşeala, dar nu înţeleg de ce domnul Turcescu se leagă de proprietarul ziarului. Ziarul Click a greşit, şi-a cerut scuze, dar încă nu am văzut scuzele lui Turcescu pentru Dinu Patriciu.

Reacţia lui denotă un infantilism comportamental, pe de o parte şi, pe de altă parte, arată că îşi foloseşte puterea pe care o are pentru a regla conturi.

Vreau să menţionez că ziarista nu a fost sancţionată, pentru că nu am văzut rea intenţie în articolul ei. Probabil că trebuia să îl sune pe Robert Turcescu sau să îşi verifice mai bine sursele. Şefii ei i-ai aplicat sancţiunea, dar eu mi-am folosit poziţia de director general şi am decis să se retragă. Am considerat că este o greşeală, nu rea intenţie.

Militez pentru jurnalismul curat şi profesionist, dar dacă tăierea de capete ar fi soluţia, în presă ar mai rămâne trei oameni în picioare. Voi milita pentru o presă de care aş fi vrut să am parte când eram de cealaltă parte a baricadei.

I-aş aduce aminte domnului Turcescu de un proverb franţuzesc: dacă locuieşti într-o casă cu ferestre multe, nu da cu pietre în geamurile altora.

Scuze, din nou, din partea ziarului Click, pentru pata care s-a pus pe obrazul imaginii domnului Turcescu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aere de vedete!!! aere de vedete!!!
    mai petre, ce scuze te astepti sa vezi?! in vesnica-ti ignoranta astepti sa te bage cineva in seama!; iti admir spiritul de fotbalist deoarece marsezi pe premisa "speranta moare ultima"; adu-ti aminte de vaporul cu 700 de evrei care nu au reusit sa debarce in cuba si usa prin 1937... la tine va fi invers: vei dori sa debarci dar nu stii unde; poate acasa; again
  • Fara filtru si cravata Fara filtru si cravata
    Pe la Click se plimba relele intentii, asa libere, pe culoar? Ridicol. Deci, dupa gandirea domnului Imre, iti faci treaba, e ok, nu iti faci treaba (sa dai o stire despre care nu stii daca este adevarata sau nu ... numai jurnalism nu se cheama) ... e tot OK. Un sfat gratuit pentru domnul Imre, daca nu va revizuiti politica, in doi ani maximum o sa va schimbati toata redactia.
  • Andrei Ghiorghe Andrei Ghiorghe
    Scuze de la Turcescu...Esti copil, nici n-ai sa vezi..
  • Sorin Paul Barbu Sorin Paul Barbu
    Pozitia dlui Imre e f corecta, ba chiar de foarte mult bun simt. Ce ar fi putut sa faca mai mult decat sa-si toarne cenusa in cap pe net si la Realitatea TV, iar ziarul in pagina 2, chiar pe locul unde scria rubrica zilnica jurnalista respectiva. Tabloidul, e drept, nu trebuie sa minta, iar Imre exact asta sustine. Derapajul dlui Turcescu este insa penibil, iar stilul lui inchizitorial e absolut jenant. Turcescu inca n-a demonstrat NIMIC in presa pana acum, ceva care sa se sustina cu cifre in crestere, pentru a da lectii unor sefi de la Adevarul Holding.
  • Snagoveanul Snagoveanul
    Vai vai ce victimizare penibila! Pai ziarul Click lanseaza in fiecare zi acuzatii la adresa diverselor persoane publice. Imre e ultima persoana care ar putea comenta. Pai daca si noi ii punem viata ultra - privata a domnului Imre pe net, oare se va bucura? Sau daca ar aparea, ipotetic undeva si istoriile romantate ale domnului Patriciu cu diverse domnisoare pe lacul Snagov, oare mogulul se va bucura? Doar cateva intrebari, in mod fundamental, retorice...
  • Mircea Popescu Mircea Popescu
    Campionul national la passive-aggressive, Imre ?
  • eftimie eftimie
    Poate jurnalista nu a facut o greseala cu reaintentie dar tonul şi faptul ca dl. Imre a cerut sa nu se sanctioneze arată totusi ca si-ar fi dorit sa fie.

    Ca si cum daca depasesti viteza legala cu masina nu plăteşti amenda dacă-i mărturisesti politistului ca nu a fost cu rea intentie.

    De ce se presupune ca dl. Imre ar fi manager?

Trimite un comentariu

sus