Skip to main content

Adevărul de seară, ediţia de duminică: o economie de un milion de euro

 

Decizia de a opri Adevărul de Seară de duminică aduce economii de aproximativ un milion de euro pe an.

Publicitate

Ce spune Peter Imre? “E posibil să fie chiar mai mult de atât”, spune directorul general Adevărul Holding, fără a da însă o cifră exactă.

Adevărul Holding a oprit ediţia de duminică a ziarului de seară. Alte două măsuri au fost luate pentru eficientizarea titlului:

  • s-a renunţat la o parte din colaboratori, mai precis la cei care erau plătiţi la articol.
  • Tirajele au fost ajustate în funcţie de cererea la nivel local
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Chiran Toma Chiran Toma
    Gresit va porni de la la 7000 de euro 9000 sa vehiculat la inceput ca pret de pornire . Acuma 9500 va fi pretul masini cu cele mai multe dotari
  • Pariuri Sportive Pariuri Sportive
    Presa libera e un lucru inportant in democratie.
  • geo geo
    apreciez iesirea "la rampa" a domnului
    B(orcan). nu trebuie sa il deranjeze remarcile cititorilor care, intamplator, mai stiu cit de greu si de mult se munceste prin unele redactii locale...mai ales acolo unde sunt tot felul de sefulite cu aere de vedete...apropo ce se mai aude de evaluarile periodice?
    nu cred ca se vor reduce cheltuielile in perioada urmatoare ptr ca se anunta deschiderea altor editii locale in judetele neacoperite...asa ca alti bani aruncati de pomana de vreme ce marea publicatate care vine din teritoriu este departe de asteptari.
  • Sabin Orcan Sabin Orcan
    @ IOANA:
    Toti (dar absolut toti!) colegii mei de la "Adevarul de seara" au parte de intregul meu respect. Practic, nu teoretic!
    As putea sa enumar o lunga lista de oameni, de la Timisoara pana la Iasi, de la Constanta pana la Craiova, de la Cluj pana la Bucuresti, de la Oradea si Baia Mare pana la Piatra Neamt sau Targu Jiu, pe care i-am apreciat/felicitat/recompensat ori de cate ori au meritat. Multi dintre ei si-au facut treaba profesionist si cu pasiune, chiar si lucrand cu "rasnitele" de care vorbesti si fara masina la scara!
    La fel de bine, as putea sa-ti insir o sumedenie de greseli elementare facute de "jurnalisti" pe care i-am recrutat din presa locala si care, dupa ani buni de meserie, habar n-aveau cum se scrie o stire sau cum se face o poza.
    In schimb, atunci cand nu scriau direct dupa reportofon, erau foarte "talentati" sa lucreze la sapte ziare, televiziuni si posturi de radio. Sau, mai rau, sa produca articole la comanda vreunui "baron". Evident, contracost! De-asta li se pareau lefurile mici: pentru ca erau obisnuiti cu spagi mari si dese!
    (Apropos, de bune ce sunt ziarele locale, cele mai multe dintre ele, daca nu se inchid, cad cu viteza luminii in BRAT si in SNA. In timp ce "Adevarul de seara" a ajuns nr. 1 cam peste tot.)
  • ioana ioana
    sabine, lasa-ne! reporterii din tara muncesc insutit mai mult decat cei de la alte publicatii locale si sa stii ca nu sunteti voi cei mai buni de pe piata in judete. or avea ei salarii putin mai mici, dar au o masina in care sa se urce sa plece chiar si pana la conferintele alea de care vb, au un aparat profesional sa faca fotografii, nu "rasnite" cum sunt la voi si putin respect din partea sefilor. Ar trebui sa-ti explic ce inseamna respect, dar sunt convinsa ca stii si tu definitia teoretica...
  • Sabin Orcan Sabin Orcan
    Petrisor,
    Dupa cum bine stii, nu am obiceiul sa raspund la ineptiile postate, aici sau aiurea, de diversi "cititori" care-si defuleaza frustrarile la adapostul anonimatului. (Am pus ghilimete, pentru ca nu cred ca e vorba de simpli cititori, ci mai degraba de niste refuzati ai breslei).
    De data asta, ma vad nevoit sa fac unele precizari. O sa incerc sa fiu scurt:

    @ CRISTI:
    1. Orice companie de nivelul Adevarul Holding are o publicatie interna. Avea si Ringier, cum au toate trusturile internationale de presa.
    2. Povestea cu "Big Brother" este o gogomanie fara seaman. Sistemul video a fost montat exclusiv pentru securitatea bunurilor si a angajatilor; camerele nu pot face focus (poti vedea doar 3-4 birouri odata) si nu au sunet. Prin urmare, n-ai cum sa spionezi nimic!

    @ SUPER NASOL:
    Redactorii si editorii de la "Adevarul de seara" din Bucuresti muncesc la fel ca si colegii lor din tara. Adica foarte mult! Asta nu inseamna ca nu exista, ca in orice padure, si uscaturi. Pe cele pe care le-am descoperit, le-am taiat din radacina! (Unii dintre cei dati afara pentru incompetenta sunt "cititorii" care ne injura acum pe bloguri).

    @ GEO:
    Salariile jurnalistilor de la redactiile "Adevarul de seara" sunt, in medie, cu 20% mai mari decat cele oferite pe piata presei locale. Evident, si munca e mai complexa decat la ziarele scrise dupa conferinte de presa! (Cat despre leafa mea, mi se pare o imbecilitate sa pretinda cineva ca ar trebui ca, dupa 20 de ani de presa, sa castig cat un reporter debutant. Asta in caz ca nu ne-am intors cumva in comunism si eu n-am aflat! Celor care au alta parere le sugerez sa reciteasca eseul lui Gabriel Liiceanu despre "Prostia ca incremenire in proiect". Se vor regasi acolo in gandirea unor birocrati care erau revoltati, in '90, ca salariul unei vedete TV l-ar putea depasi pe cel al unui ministru! Iar eu, fie vorba intre noi, n-am nici pe departe banii unei vedete TV!)

    S-auzim de (mai) bine!
  • geo geo
    sefii de la bucuresti, a se citi (B)orcan si compania munca putina, salarii mari, iar cei de la editiile locale - care au scapat de restructurare - munca multa, si pentru celelalte publicatii ale AH, salarii departe de asteptari, ca sa nu spun altceva...
  • Florin Ghetau Florin Ghetau
    e criza domnilor. mogulul nu mai e dispus sa arunce cu banii. robinetul s-a inchis. prima victima: editia de duminica. ce urmeaza?
  • Super nasol Super nasol
    Redactorii de la locale vor munci ca sclavii... poate ar fi fost mai bine sa reduca din personalul de la Bucuresti si sa lase localele in pace
  • cristi cristi
    poate n-ar strica sa se mai arunce mii de euro si cazul "publicatiilor" interne si in sistemul "big brother" de a controla pana si viata privata a angajatilor

Trimite un comentariu

sus