Skip to main content

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: Un deţinut supărat pe publicitatea din filmul Ştefan cel Mare a dat în judecată Naţional TV

 

Nici nu-mi vine să cred că am făcut un dosar pentru aşa ceva”, spune zâmbind a uimire Mihai Moş, directorul general de la Naţional TV. Dosarul din faţa lui are câteva citaţii şi plângeri care, deşi la prima vedere stârnescu râsul, au pus în mişcare mecanismul justiţiei.

Publicitate

Despre ce este vorba?

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova a fost nemulţumit că filmul Ştefan cel Mare a fost întrerupt de publicitate. “Sa amestecat filmul cu reclama în mintea mea, încît nam înţeles nimic din film pentru căci mau păcălit că dă film”, spune puşcăriaşul în plângere. Un document în care deţinutul nu uită să precizeze că este “condamnat nevinovat la 25 de ani”.

Pare ceva neserios, dar, înainte de alte detalii, iată citaţia care arată că Ministerul Justiţiei consumă resurse şi pentru astfel de lucruri:

citatie

Povestea care ajunge în instaţă în luna septembrie a acestui an începe în 2008, când Naţional TV a difuzat filmul istoric Ştefan cel Mare. A difuzat şi ceva publicitate. Ghinion. Pshicul deţinutului Iordache Stroe a fost dat peste cap.

Din plângerea puşcăriaşului (pentru autenticitate, am păstrat exprimarea originală):

“În ziua de 25 - 08 - 2008, la postul de televiziune Naţional TV Bucureşti în jurul orei 20.15 a fost difuzat filmul Românesc Ştefan Cel Mare, iar în timpul filmului au difuzat reclamă, încît sa amestecat filmul cu reclama în mintea mea, încît nam înţeles nimic din film pentru căci mau păcălit că dă film, iar iei au dat reclamă în timpul filmului, iar dacă doreau să dea reclamă în timpul filmului trebuia să spună căci dă reclamă în timpul filmului, iar eu alegeam alt post de televiziune care spune căci dă film şi aşa este până la sfârşitul filmului de la început şi până la sfârşit, şi ca exemplu TVR 1 şi TVR 2”.

plingere

Puşcăriaşul a cerut “cel mai bun avocat din oficiu” şi daune de nici mai mult nici mai puţin decât 50 de milioane de euro. Ulterior, deţinutul pare s-a răzgândit: “solicit cuantumul în lei de 180.000.000 lei Noi”.

cerere-18-milioane1

Pentru că lucrurile nu erau destul de clare, deţinutul Iordache Stroe vine şi cu câteva precizări. De data aceasta sunt scrise frumos, la calculator. Susţine, încă odată, cum filmul i-a produs “o confuzie totală”.

După cum se vede mai jos, publicitatea i-a afectat “subconştientul cu efecte negative asupra psihicului”.

Cele două părţi se vor întâlni la 13 septembrie la Tribunalul Bucureşti. De fapt, unul din avantajele unui astfel de proces este că puşcăriaşul mai „fură” câteva ore de plimbare în afara închisorii.

precizari-2

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    deci lau pacalit ca da film, deci in mintea lui in gandul ei nu a inteles omul

    prea amuzant ca sa nu razi :))
  • gabriel gabriel
    nu mai pot de ras =))))))))))
  • sorin sorin
    mda, si puscariasii "este" oameni. Si uite ce pret are prostia:)...
  • Petrisor Petrisor
    Vrea si omul sa mai vada strazile bucurestiului, peste o luna va da in judecata PROTV ca Nei Sandu nu prezinta si horoscopul chinezesc.

Trimite un comentariu

sus