Skip to main content

Ion Sturza, fost premier moldovean şi ex-director adjunct Rompetrol, lansează în România o librărie online

 

Fondul de investiţii Greenlight Invest a investit 1,2 milioane de euro în magazinul online de carte elefant.ro, care s-a lansat astăzi (detalii despre proiect, în articol).

Publicitate

Greenlight Invest este controlat de omul de afaceri Ion Sturza. Sturza s-a lansat în afaceri la începutul anilor '90 şi condus afaceri în domeniul bancar, în cel al distribuţiei de produse alimentare şi în industria petrolieră. A fost premier al Republicii Moldova în perioada 1999-2000. Până în 2009, a fost director adjunct al Rompetrol şi a jucat un rol principal în vânzarea deţinută de Dinu Patriciu către KazMunayGaz.

Managementul proiectului finanţat de Sturza este asigurat de o echipă de 10 persoane şi colaboratori ai companiei Universal Online Promotion.

Câteva detalii despre elefant.ro:

  • Librăria conţine, pentru momentul lansării, aproximativ 10.000 de referinţe şi va beneficia de selecţia şi îngrijirea unor editori specializaţi.
  • Echipa editorială este condusă de Virginia Costeschi, care s-a specializat în astfel de proiecte timp de 2 ani în cadrul New York Times Book Review.
  • Parteneriat de start-up cu peste 60 de editori
  • Managementul livrărilor se bazează pe capacităţile de stocare proprii, construite pentru proiect
  • Publicul: iubitorii de lectură, în vârstă de 23-55 ani cu venituri medii şi superioare, tinerii care îşi fac documentarea online pentru proiectele şcolare, părinţii care achiziţionează sezonier manuale, literatura obligatorie de studiu, auxiliare.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei andrei
    Oare de ce nu ne mai mira nimic in acesta tara?
  • Cristian Chelaru Cristian Chelaru
    http://www.barnesandnoble.com este site-ul meu? Multumesc pentru apreciere dar mai am multe de prins din zbor pana sa ajung la o asemenea realizare.

    NU reprezint nicio librarie online, astfel incat sa vin aici sa fac pe carcotasul, sunt din tabara tipilor buni, care au cel putin ochiul format...
    Totusi urmareste paginatia, anumite elemente care au fost preluate. Este undeva acolo o schimbare de pe dreapta pe stanga, cateva elemente care au disparut, o schimbare de culoare, insa atmosfera este aceasi.
  • gigi gigi
    @Cristian Chelaru
    Se vede ca nu te pricepi. Tehnologiile folosite sunt asemanatoare. elefant.ro foloseste commerce server2009 iar situl tau foloseste commerce server 2007. Plus ca se vede ca situl romanesc e mai bine facut. Asa ca mai informeaza-te pana sa vb degeaba.
  • Cristian Chelaru Cristian Chelaru
    Au avut de la cine sa "invete" http://www.barnesandnoble.com
  • laurentiu laurentiu
    interesant numele de domeniu, insa nu inteleg de ce au investiti in Ro si nu in Md :)

Trimite un comentariu

sus