Skip to main content

OTV, amendat cu 25.000 de lei pentru derapajele din emisiunile de divertisment şi de la Dan Diaconescu Direct

 

dan-diaconescu-evz1Postul OTV a încasat astăzi din partea CNA trei amenzi în valoare de 25.000 de lei. Divertismentul vulgar şi violent de la OTV a fost amendat cu 5.000 de lei. Seria de emisiuni despre ciocolata Heidi, pe care o numeşte “Suprachimizată”, a fost sancţionată cu 10.000 de lei. Iar ediţia emisiunii Dan Diaconescu Direct în care un poliţist era acuzat, fără dovezi, de săvârşirea unui viol, a fost amendată cu 10.000 de lei.

Publicitate

Iată, pe larg, care au fost derapajele din emisiunile amendate:

Sex, violenţă fizică şi de limbaj în emisiunile de divertisment

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul controlat de Dan Diaconescu pentru difuzarea mai multor emisiuni de divertisment care conţin violenţă fizică şi de limbaj sau scene cu tentă sexuală, într-un interval orar accesibil minorilor.

Pe mâna soacrei”, “Musafiri nepoftiţi” şi “Cazul Damian” sunt emisiunile de "divertisment" pentru care CNA-ul a sancţionat postul OTV. Aceste programe au fost difuzate în perioada 24-25 aprilie până în ora 22.00, fapt care contravine legislaţiei audiovizuale având în vedere derapajele menţionate mai sus. Astfel, postul de televiziune a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia minorilor.

Prejudicierea imaginii companiei Heidi, fără acordarea unui drept la replică conform legii

Pe parcursul mai multor ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct, din intervalul 25 martie – 29 aprilie, s-au fost făcut o serie de acuzaţii la adresa companiei Heidi, despre care se spunea că produce ciocolată "suprachimizată".

Consiliul National al Audiovizualului a sancţionat postul pentru neacordarea unui drept la replica, în termenii legii, pentru lipsa pluralismului de opinii şi pentru nerespectarea dreptului la propria imagine. Societatea Heidi a trimis un puct de vedere la postul OTV, dar acesta nu a fost prezentat conform legii, în mod obiectiv. Jurnalistul Silviu Alupei, invitat permanent în emisiunile despre cicolata Heidi, a citit respectiva poziţie a companiei, dar a făcut o serie de comentarii pe marginea ei.

Dan Diaconescu a încălcat dreptul la propria imagine a unui poliţist

În emisiunea Dan Diaconescu Direct, din 25 martie, a fost prezentat cazul unei femei care pretindea că a fost violată de un poliţist. Pe parcursul emisiunii au fost prezentate mai multe fotografii, luate de pe internet, care îl aveau ca subiect pe un poliţist, despre care femeia spunea că el este autorul abuzului sexual.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul controlat de Dan Diaconescu pentru nerespectarea dreptului la propria imagine şi pentru lansarea unor acuzaţii lipsite de dovezi.

Foto: EVZ

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • silvia silvia
    De unde stie CNA ca acuzatiile sunt lipsite de dovezi? Chiar o simpla afirmare a acestui fapt are acoperire? Nu se mai satura astia de la CNA sa slujeasca niste interese? Ce primesc in schimb? Ralu Filip nu mai este,cei care au "preluat puterea" pe cine servesc? In tara asta nu se mai poate spune un adevar deoarece imediat sar "cainii" sa apere "democratia", pe cei care sunt deranjati!In aceasta tara nu se va putea spune adevarul niciodata ,deoarece romanul nu are curaj sa ia de gat pe tembeli si mafioti care mint in fiecare clipa si sa-i termine pentru totdeauna!Si ma rog frumos, de ce e nevoie de acest CNA? Oare in tarile europene,cu o democratie solida, ce ar pati "omologii" acestei creaturi numita CNA?
  • silviu silviu
    si antena 1 pentru acces direct si un show pacatos merita o medalie de aur ..vai de capul nostru
  • Tweeknax Tweeknax
    OTV-ului merita sa-i fie retrasa licenta ca amenzile degeaba le primeste.

Trimite un comentariu

sus