Skip to main content

Radio Guerrilla: Vanghelie, în Rai, nu se intră cu parai!

 

guerrilla-protest-1Protest inedit al echipei de la Radio Guerrilla. “Vanghelie, în rai, nu se intră pe parai”, scrie pe una din pancartele cu care cei de la Guerrilla au protestat azi la Arcul de Triumf. Este a patra zi de manifestări după ce, zilele trecute, au fost la Primăria Sectorului 5, la Ministerul Apărării şi la Ministerul culturii (mai multe fotografii, în articol).

Publicitate

De ce protestează Guerrilla?

Marian Vanghelie şi senatorul PSD Cătălin Voicu au ocupat, construit şi profanat în ultimii ani două morminte-monument ale Cimitirului Bellu, aparţinând a doi Generali, Eroi ai Războiului de Independenţă.” Vanghelie şi-a înmormântat rudele în cripta lui Iacob Lahovary (construită de arhitectul Ion Mincu), iar Voicu şi-a contruit un cavou peste o bucată din monumentul funerar al lui Ioan Nicolescu Argesanu.

Protestul Radio Guerrilla a început la Primăria Sectorului 5 (condusă de Vanghelie). Cei de acolo au refuzat să înregistreze documentul.
Zilele trecute, protestul a fost depus la Ministerul Apărării şi la Ministerul Culturii, care au înregistrat oficial documentul celor de la Guerrilla şi au declarat că vor răspunde oficial în termen de 30 de zile.

Protestul Guerrilla:

Suntem un grup de jurnalişti de la Radio Guerrilla. Şi oameni pentru care contează cum se moare şi cum se trăieşte în România, simpli cetăţeni care vor să-şi ajute istoria şi Patrimoniul Naţional să nu dispară. Am citit stupefiaţi anchetele ziarului Adevărul prin care se demonstrează cum doi “fruntaşi” ai vieţii politice româneşti, Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie şi senatorul PSD Cătălin Voicu au ocupat, construit şi profanat în ultimii ani două morminte-monument ale Cimitirului Bellu, aparţinând a doi Generali, Eroi ai Războiului de Independenţă, Iacob Lahovary şi Ioan Nicolescu Argeşanu.

Acest fapt sinistru realizat cu complicitatea Administraţiei Cimitirelor ni se pare inadmisibil şi revoltător, indiferent dacă eşti credincios sau libercugetător, patriot sau nu, socialist sau liberal, dacă ai conştiinţă sau bani, ţi s-a tăiat sau nu salariu sau dacă mai există sau nu cuvântul ‘onoare’ sau ‘impostură’ în dicţionare...Ne gândim doar că ceva trebuie să ne mai rămână din trecut, eroi şi modele după ce corupţia a scos şi monumentele naţionale la mezat în folosul ‘înalţilor’ funcţionari publici!

La Arcul de Triumf

guerrilla-protest-2

La Ministerul Culturii

guerrilla-protest-3

La Ministerul Apărării

guerrilla-protest-4

La Primăria Sectorului 5

guerrilla-protest-5

guerrilla-protest-6

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorel Viorel
    @Florin: "Penibili in grup"?
    Premiza: Ei au facut ceva...ceva ce tu nu ai putea sa faci niciodata.
    Concluzie: Daca ei sunt penibili, tu cum esti?
  • Viorel Viorel
    @dan: Stii cumva si ce inseamna "patetic"?
    Atentie! Sa nu-l confunzi cumva cu pathetic din engleza (care inseamna penibil). In romana inseamna plin de patos...
    Daca nu ma crezi, mai citeste si tu niste almanahe sau dau un sărci pe goagăl...

    Asculti cumva Zu? Buzdugan e cumva mentorul tau intelectual?
    Esti prea frustrat ca nu intelegi glumele de la Guerrilla? E prea greu miezul pentru tine?
  • dan dan
    radio gayrrilla - radio de hipsteri patetici
  • schmoukiz schmoukiz
    Cea mai tare dintre inscriptii e "Balcescule, ramai la Palermo!" :)
  • Alex C Alex C
    @Petrisor, Florin
    Stati linistiti pt ca One FM, radio ZU, dar nici Bamboo si alte cluburi de "intelectuali" nu fac campanii de genu asta, asa ca poti sa le ascultati/frecventati in continuare cu mare placere.

    P.S. si dupa cum banuiti, dupa ce dau publish la comentariu, ma duc la Mihaiu sau la SOV sa ma plateasca pt acest comentariu.
  • 3motivepentru 3motivepentru
    Unde traiti ma?! Voi sunteti marii comentatori? Ce ati facut voi pentru voi in ultimul an?...Dar pentru altii?...V-ati inmultit, mama voastra e gravida! Bravo Guerrilla!
  • Cristian Chelaru Cristian Chelaru
    Subscriu Victor.
    Daca eram prin Bucuresti, ma alaturam protestului.
  • Victor Victor
    nu pot sa cred ce comentarii.

    vai de neamul asta de romani, vaaai de el!

    cum naibii sa faci ceva in tara asta cand orice efort de a "ingropa" oameni ca voicu si vanghelie este imediat inteles ca "o fuga dupa audienta". MAI CONTEAZA chestia asta???
  • Petrisor Petrisor
    Protest inedit? hai sa fim seriosi. Cand n-ai audienta si vrei sa mai auda si lumea de tine mai faci si tu ceva.
  • Florin Florin
    Poza 3 e speechless. =))) penibili in grup.

Trimite un comentariu

sus