Skip to main content

Brandul de turism al României a fost luat dintr-o bază de imagini!

 

Frunza folosită în mult discutatul logo al României nu este un simbol original. Simbolul este identic cu un alt logo, folosit pentru un site englezesc, un proiect de autobuze ecologice. Sursa de inspiraţie a fost publicată pe blogul piticu.ro. Iată logo-ul României şi cel al site-ului changetransport:

Publicitate

Mai mult, frunza folosită de brandul turistic al României este prezentă, în aceeaşi formă, într-o cunoscută bază de imagini, Shutterstock. Iată alte ipostaze ale frunzei, via Piticu.ro:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • politia blogurilor politia blogurilor
    Sa cautati materialele despre licitatia prin care firma a fost aleasa castigatoare. Au fost contestatii dar nu au fost luate in seama. O parte din presa a scris dar din pacate cei mai multi nu pentru ca in acea perioada MT dadea reclama in ziare si la tv.
  • Gheorghe Gheorghe
    Branding for nothing... Tzepele brandingului, varianta PDL.Vezi articolul
    Elena Udrea – al doilea brand. Ratat, pe
    http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com
  • laurentiu laurentiu
    au vere, de ce oare numai la noi se intampla din astea. e totala faza, pe bune, mai ales ca a costat o graoza de bani.
  • Pseudo Pseudo
    Sunt roman si fac branding si publicitate de prin '99. Pe langa investitiile masive in carti de specialitate, anii in care am stat cu ochii beliti in monitoare prin fiesce multi-loco-nationale, tonele... de antreprenori chitibusari si zgarciti carora a trebuit sa le tin piept, laolalta cu sefii de agentii si creativii necreativi si stransi la punga, plus zecile de mii de ore de munca, oare ce ar mai trebui sa ii arat ministresei Udrea, aceasta mecena a branding-ului de tara, pentru a imi da umila sansa de a-mi exersa expertiza pe o identitate vizuala facuta asezat, aici, in Romania? Si nu pe 900.000 de EURO !!!!!!!! In CRIZA !!!!!!! Cand toate bugetele au fost decimate, toti seniorii retrogradati sau dati afara, cand oameni cu experienta mea sunt nevoiti sa lucreze pe pseudo-sume, pentru pseudo-branduri, pe pseudo-proiecte initiate de pseudo-antreprenori. Ci pe mult mai putin, cu putin mai mult efect. Mare e gradina Carpatilor si multi prosti au sarit gardul!

    Si stiti care e problema? Tone de publicitari, printre care ma numar si eu, ne gandim zilnic sa plecam din tara spre taramurile alea indepartate unde vin ministrii din tarile lumii a treia si dau 900.000 de Euro pt. taiat frunze la caini. Acolo unde Udrea face mecenat, doar doar i-o inalta cineva o statuie, ca la asa bugete le salveaza economiile nationale. Cand noi, aia de muncim cate o luna la o identitate vizuala pe o nouazecimiime din bugetul ministresei stam ca prostii si visam la Wolda, Cannes si la alte balarii. Aici e tara brandingului uber-bugetat, baieti; ce rost mai are sa ne relocam cand avem fish-trees si gradini intercarpatice unde stau cainii cu zerouri in coada gata sa ne linga ranile produse de celebra criza, care pare-se ca a trecut ca o ploaie de vara. Truly a land of choice.
  • Alexandru Alexandru
    Nu a fost luat de acolo ci de la itockphoto cu 50$ , dovada : http://www.indrumator.net/internet/469/logo-ministerul-turismului-furat-cumparat-inspirat.html

    ORICUM E CHEAR URAT, e de tot rasul sincer!! 890.000 De euro? Ba , cereti banii inapoi!
  • xman xman
    850.000 de euro pe-o frunza ;) (via realitatea tv)
    cat misto o sa se mai faca pe frunza asta cand o sa inceapa noul sezon divertis..
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Vreo 100 şi ceva de dolari.
  • paul paul
    Interesant...
    Cat ziceai ca ne costa asta?

Trimite un comentariu

sus