Skip to main content

Exclusiv! SCANDALOS: Ultimul interviu cu Mădălina Manole a fost INVENTAT de Agerpres!

 
MADALINA MANOLE - PICTORIAL
MADALINA MANOLE - PICTORIAL

ACTUALIZARE: Autoarea materialului cu Mădălina Manole, redactorul-şef Marina Bădulescu, va apărea în faţa Comisiei de disciplină şi ar putea să-şi piardă poziţia şi chiar să fie concediată din Agerpres. Argentina Traicu, director general adjunct al Agerpres, a declarat pentru Paginademedia.ro că a demarat o anchetă legată de incidentul falsului interviu. Detalii, la finalul articolului.

Publicitate

Ultimul interviu al Mădălinei Manole este o făcătură a agenţiei Agerpres. Ceea ce Agerpres a prezentat drept citate din "ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale" este o înşiruire de texte compilate din extrase de pe blogul Mădălinei Manole şi din declaraţii mai vechi date agenţiei Agerpres. Paginademedia.ro vă prezintă mecanismul prin care normele elementare de deontologie au fost călcate în picioare de o agenţie de presă plătită din bani publici. Oficialii Agerpres au recunoscunt greşeala. Iată filmul:

Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită”. Declaraţiile au fost preluate de toate posturile de televiziune şi de către ziare drept ultimele cuvinte pentru presă. Sursa: Agenţia Naţională de Presă Agerpres. Semnatarul ştirii, Petronius Craiu, a fost asaltat de posturile TV dar... avea telefonul închis. De ce? Explicaţiile în continuare. Declaraţia este extrem de importantă, întrucât a fost publicată de toată presa cu câteva ore înainte de decesul artistei. Fals!

Marţi, 13 iulie.

Mădălina Manole împlineşte, miercuri, 43 de ani. Agerpres se pregăteşte. “Facem un interviu cu Mădălina Manole”, se decide în redacţie. Sarcina cade pe ziaristul Petronius Craiu. O zi întreagă reporterul încearcă să dea de artistă. Eşec.

Nu mi-a răspuns la telefon", se justifică Toni în faţa şefilor. Şi ajunge ciuca ironiilor: "cum, mă, nu-ţi răspunde ţie fata cu părul de foc?"

Redactorul-şef Marina Bădulescu găseşte o soluţie salvatoare uluitoare! Băgăm articole de pe blogul ei, declaraţii mai vechi şi-i dăm drumul ! Chiar ea este cea care face operaţia.

Textul apare pe Agerpres. Mădălina Manole declară tot felul de lucruri. Niciuna dintre declaraţii nu fusese luată marţi!

Miercuri, 14 iulie

Mădălina Manole se stinge la locuinţa ei din Otopeni. Agerpres se laudă că "Mădălina Manole a acordat Agerpres ultimul interviu, cu doar o zi înaintea morţii sale".

Redacţia Agerpres e în fierbere şi încearcă să acopere gafa monumentală. După-amiază, se găseşte soluţia: materialul cu declaraţii este modificat. Dispare referirea la "ultimul interviu", iar Mădălina Manole "a declarat", pur şi simplu, fără să ştim când.

Oficialii: A fost o scăpare. Poate trebuia să spunem că am luat fragmente de pe blog.

Oficiali ai Agerpres care au dorit să-şi păstreze anonimatul au confirmat pentru Paginademedia.ro că "ultimul interviu" a fost o compilaţie de citate de pe blogul Mădălinei Manole, alături de declaraţii mai vechi acordate agenţiei Agerpres. "Este o greşeală, o scăpare, faptul că nu am publicat că acele citate sunt de pe blogul ei", a spus un oficial Agerpres. "Trebuia să spunem ce citate au fost luate de pe blog şi ce declaraţii au fost date pentru Agerpres", a continuat el.

Surse din interiorul Agerpres au declarat pentru Paginademedia.ro că exemplul cu Mădălina Manole nu este singular. Şi în alte situaţii, citate de pe bloguri sau declaraţii mai vechi ale unor personalităţi au fost folosite in materiale Agerpres în acelaşi mod.

Ştirea Agerpres

Mădălina declara în ultimul interviu acordat AGERPRES că era fericită

Bucureşti, 14 iulie /Agerpres/ - În ultimul său interviu acordat AGERPRES, cu doar o zi înaintea morţii sale, cântăreaţa Mădălina Manole mărturisea că este este o persoană fericită. Câteva ore mai târziu avea să apară însă informaţii privind dispariţia sa, cel mai probabil în urma unei sinucideri. ''Sunt o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită. Am fost cea mai fericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul în braţe'', a declarat artista.

Anul acesta, Mădălina Manole a adus pe piaţa muzicală un nou album - '09 Mădălina Manole' - care conţine 12 piese şi pe care l-a terminat de înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie, după o perioadă în care şi-a dedicat în totalitate timpul băieţelului ei. 'Sunt melodii noi, câteva cântate în limba engleză, în care se vor regăsi îndrăgostiţii. 'Viaţa e frumoasă lângă tine', 'Marea dragoste', 'Sunt îndrăgostită', 'Cineva chiar te iubeşte' sau 'Without You' sunt câteva dintre melodiile pentru îndrăgostiţi. Am şi o baladă, pentru că n-am cum să-i uit pe cei care sunt mai puţin norocoşi în iubire. Balada se numeşte 'Suflet gol' şi cred că am să-i cam răscolesc pe cei mai nenorocoşi în iubire, nu am ce să fac', a declarat pentru AGERPRES Mădălina Manole.

Ea a precizat că, deşi materialul era gata de ceva vreme, a amânat lansarea lui pentru că pe 'lista sufletului său' erau trecute câteva vise, neîmplinite până anul trecut: 'o căsuţă, un copil şi omul care să-i stea alături la bine şi la greu'. Mădălina descrie relaţia sa cu fanii printr-o strofă a unei melodii: ''Sunt şi eu tot aşa cum sunteţi voi/ Şi mă simt de parc-aş fi o mică stea/ Trec mereu printre secete şi ploi/ Dar mi-e bine când vă ştiu în faţa mea!''.

Argentina Traicu, director general Rompres: Am demarat o anchetă. E inadmisibil!

Autoarea materialului cu Mădălina Manole, redactorul-şef Marina Bădulescu, va apărea în faţa Comisiei de disciplină şi ar putea să-şi piardă poziţia şi chiar să fie concediată din Agerpres. Argentina Traicu, director general adjunct al Agerpres, a declarat pentru Paginademedia.ro că a demarat o anchetă încă de ieri.

Abia după articolul publicat de Paginademedia.ro, Agerpres vine cu o precizare, în care spune că articolul “prin omisiune, a lăsat să se înţeleagă că ele ar fi fost date în ziua respectivă”. De ce abia acum? De ce au modificat ştirea, dar nu au anunţat presa?

Argentina Traicu, pentru Paginademedia.ro:

“Am retras ştirea de pe flux imediat ce mi-am dat seama de ceea ce s-a întâmplat. Am demarat o anchetă încă de ieri, când am sesizat greşeala”.

De ce nu au fost sesizaţi abonaţii încă de ieri?

Argentina Traicu:

„Nu aveam ieri toate elementele legate de această problemă. Ieri au fost făcute sesizările către directorul general, mai ales că este vorba de un redactor-şef, Marina Bădulescu. Este inadmisibil ca un redactor-şef să facă aşa ceva, mai ales că ea nu s-a consultat cu nimeni când a scris materialul.”

“Urmează să se întrunească şi Comisia de Disciplină, pentru a analiza cazul”.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Imi pare foarte rau de ceea ce s-a intamplat cu Madalina Manole si ma doare cand vad ca toata lumea inca inventeaza povesti despre acest subiect.
  • Damian Damian
    De ce va mirati?. Presa este libera, nu?. Nu poti sa le bagi pumnul in gat, nu?. Asa se apara opozitia. PSD-PC-PNL si Antenele TV.sau Realitatea TV.
  • Tartorul tuturor Tartorul tuturor
    Petrisor Obae ai facut jocul murdar al unora in a arunca cu noroi in Agerpres, dar cand esti freelancer - doar oficial desigur- normal ca esti hranit de tot felul de asa zise bombe de presa, daca ai face ochii mari dar neuronul din tine nu iti da voie la prea mult, ai vedea ca in prima stire data de Marina Badulescu nu s-a facut referire la niciun ultim interviu al Madalinei Manole ci a fost o stire ce avea titlu despre copilul ei si in cadrul stirii au fost insearate declaratii si reactii mai vechi ale cantaretei, greseala a comis-o altcineva nu Marina Badulescu, ci stirea a doua a venit ca gresita cu titlul idiot Ultimul INterviu al Madalinei Manole, iar acea stire a fost data de altcineva nu de Marina Badulescu ci de cineva mai mare in grad pe scara ierarhica, dar care nu isi va asuma niciodata acest lucru!
  • Nicoleta Nicoleta
    Lucrez de 15 ani la AGERPRES si niciodata nu am inventat stiri pe care sa le prezentam ca fiind adevarate. In schimb am avut sute de stiri pe care le-am vazut in tot felul de ziare asa zise "de calitate si de prestigiu" care au fost furate de stimabilii colegi si semnate cu numele lor.
    Asa ca va rog sa incetati sa mai aruncati cu noroi in AGENTIA NATIONALA DE PRESA, pentru ca nu va dati seama cat de rau faceti intregii prese din Romania. Acest caz a fost o neglijenta ...si sunt de acord cu asta, pentru ca in momentul in care s-a sesizat ca in respectivul interviu, care era al AGERPRES, nu s-a spus f clar cand a fost acordat ... si de aici toata povestea...nu s-a revenit cu o precizare pe flux pt toti devoratorii de cadavre din presa romaneasca. Dar plecand de la un caz izolat si pana la a arunca cu noroi in munca a zeci de redactori si reporteri care isi fac meseria cu buna credinta si pe bani putini, mi se pare de neacceptat. Tot timpul am fost de parere ca cei care conduc AGERPRERS ar trebui sa fie mai vocali si sa ia atitudine cand ii vad pe cei care fura de pe flux si semneaza ei, cu numele lor, in diverse ziare etc etc, dar si atunci cand apar astfel de cazuri. Dar...deh...este mai bine sa taci si sa iti aperi functia decat sa iti aperi instituia. Daca toti cei care aruncati cu noroi in institutie ati fi cinstiti, i-ati judeca pe cei vinovati si nu ati denigra zeci de ani de munca a sute de oameni, multi dintre ei mult mai bine pregastiti decat toti analistii si analizdele care se perinda acum pe la tv-uri, care de multe ori au trait in/si pentru aceasta institutie...Si nu spun vorbe mari, pentru ca eu lucrez la aceasta institutie si sunt direct interesata.
    Si apropos...mai terminati sa repetati ca papagali sintagme de genul....institutia care traieste pe bani publici...Romania are nevoie de o agentie publica de presa, asa cum exista in toate statele lumii civilizate si in tarile emergente...si nu intru in detalii...nu din cauza AGERPRES a saracit Romania...sigur ca si aici sunt oameni mai mult sau mai putin pregatiti, unii dintre ei vremelnic se afla la conducere....multi pusi politic, dar sunt si oameni cu experienta, sunt multe stiri interesante pentru presa din Romania, dar presa privata ar trebui sa le mai si vada si sa nu le aruncde la cosul de gunoi pe principiul "ce ne inteseaza, ca noi oricum nu ne pricepem"
    Ar fi multe de spus, dar nu este nici spatiul, nici timpul...
  • enache enache
    Dorinta de afirmare se face fara respectarea deontologiei profesionale. O agentie de presa de calitate nu inventeaza stiri. Este rusinos. www.sindlibercugir.ro
  • Cristina Cristina
    Nu numai ca este scandalos, dar arata o data in plus ca mas-media din Romania a luat-o razna rau in goana dupa extra-senzational si "sa zic eu primul, ca sa iau spuma audientei!" Nu mai conteaza cum, nu mai conteaza sa fie si adevarat ce se spune... daca are putin "miros" de adevar e suficient pentru ai nostri "presari" sa-i dea drumul anuntului!
  • MeMadame MeMadame
    STIREA INITIALA E INCA PE FLUX !! nici macar acum u au retras-o !!!
    http://www.agerpres.ro/media/index.php/life/item/19527-Pentru-Madalina-Manole-darul-cel-mai-de-pret-este-micutul-Petru.html
  • Mariana Mariana
    caz tipic de 'auto-acreditare media".
    Acest fenomen al scrisului "facil" si fara respect pentru public este raspindit in TOATA presa.
    mediafaxul exceleaza prin astfel de "prostioare"; vorbeste o doamna cu cineva la telefon, il intreaba de sanatate si de ce-i mai fac copiii...si apoi "da pe flux"..a doua zi...tot felul de dezvaluiri si false stiri!!

    Un alt exemplu de auto-acreditare media este PRELUREA de "stiri" si "informatii" de pe bloguri sau din alte publicatii ( practica ce acopera >60% din totalul materialelor pe tiparit si pe on-line).

    dar ce sa mai spunem..cint peste 90% din jurnalele de stiri TV sunt facute cu filmari de la politie...

    felicitari d-le Obae!!!!
  • Mira Mira
    Eu lucrez la AGERPRES de patru ani si nu am mai pomenit pe fluxul nostru stiri inventate. Suntem o echipa de jurnalisti onesti, care munceste (acord cu echipa) mult pe bani foarte putini. Imi pare rau ca acest caz anuleaza ce au cladit altii ani la rand. In acelasi timp, stiu ce interese sunt in joc si mai stiu ca suntem vanati de multa vreme.
  • Mircea Badila Mircea Badila
    TREBUIE DEMISA TOATA CONDUCERA AGERPRES !!!!
    Ce credibilitate sa avem de la o agentie care inventeaza stiri !!!!

    Daca un redactor sef inventeaza, clar ca conducerea stie de aceste "stiri" !!!

    Dar aceasta este tara pe care o meritam, din pacate !!!!
  • Marius Marius
    Acesta este un caz "nefericit" care a fost descoperit, dar cine astfel de manevre se fac in presa romaneasca... Sunt pline ziarele de tot felul de prostii care chiar se vand. Probabil este si vina noastra a consumatorilor, asa am fost educati sa ne intereseze toate barfele ordinare in loc sa fim pasionati de cultura...
    In concluzie aceasta este ROMANIA REALA in care traim, o mizerie plina de gaozari si consumatori de presa care e buna doar de sters la c...
  • paul S paul S
    Corecta observatia cu Mediafaxu!!!!
    E infinit mai grav.
    Nu exista nicio informatie falsa in materialul Agerpress!
    Pe cand in materialul Mediafax, lipseau petele de sange de pe pijamaua lui barba'su si ceasul Elodiei gasit in frigider, in borcanul cu otrava, cu cadranul spart si oprit la ora 01:32.
    Ar trebui sa fie sanctionata Directoarea Generala de la Mediafax.
    (N-am scris Directoare Generala pentru ca as fi agramat, ci de frica sa nu se ratoiasca George Harry Belafonte la mine).

    Nestiinta combinata cu bun simt si modestie e tolerabila, nu deranjeaza, ca e mai important bunul simt. Cand e dublata de tupeu, e ca si cum si-ar pune prostul o lupa mare in fata, ca sa se vada mai bine.
    E si un proverb: prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Domnul Petrisor, cum doamne-iarta-ma ochiul dumitale atit de vigilent nu a vazut si gogomania fara margini, de o gravitate chiar penala facuta de Mediafax, care a lansat ieri dimineata stirea ca Madalina Manole a fost gasita intr-o balta de singe, cu capul spart! Trimitere directa la asasinat! Inventie totala. Macar astia au insailat, din declaratii, interviuri, postari proprii pe blog, un colaj care semana a interviu, nu au inventat nimic. Si mai ales nu au adus acuzatia de asasinat chiar asa, in rem! Cum vine de se leaga?
  • ana ana
    NU numai cei de la Agerpres procedeaza asa!
  • ana ana
    Asa se face presa in Romania! Sunt convinsa de asta!S-a dovedit ceea ce era de dovedit.Minciunile devin "stiri" si cu ele se manipuleaza prostii.

Trimite un comentariu

sus