Skip to main content

KK-Maka s-a răspândit prin Facebook, de la cinci oameni. Povestea celui mai de succes viral, cu 700.000 de afişări

 

Cinci oameni au primit linkul pe Facebook, de la realizatorii clipului KK-Maka şi l-au dat mai departe. Aşa a început răspânirea parodiei KK-Maka, realizată de Serviciul Român de Comedie. Dragoş Muşat, regizorul clipului, povesteşte într-un material pentru paginademedia.ro cum a ajuns filmul la jumătate de milion de afişări numai pe youtube. Adunate şi cu celelalte site-uri care au preluat filmul, se ajunge la aproximativ 700.000 de afişări în cinci zile.

Publicitate

Dragoş Muşat:

"După editare, marţi seara, acum şase zile, l-am postat pe internet. Şi de aici începe povestea propriu-zisă a viralului: s-au ales cuvintele cheie, i s-a făcut o descriere şi a fost trimis pe mail la fix 5 persoane: un art-director de web, un realizator de radio, un entertainer de club, un director de programe şi un şomer. O să rîdeţi, totul a plecat de la aceste 5 persoane care l-au postat pe Facebook. De pe Facebook, clipul a fost preluat de mai multe site-uri de ştiri”.

Povestea KK-MAKA, Imnul Crizei, cel mai de succes viral ca număr de afişări, spusă de Dragoş Muşat, regizorul parodiei, pentru paginademedia.ro:

"Totul a început acum 3 săptămâni, cînd Toni Grecu a venit cu ideea: o parodie la "Waka-Waka", imnul campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud. "Am conceput acest proiect, special pentru a fi difuzat pe Internet, în mijlocul vacanţei dintre două sezoane TV. Niciodată nu am mai realizat vreun produs dedicat net-ului. De asta am abordat şi mesajul din textul parodiei într-o manieră mai acidă faţă de TV, mai libertină." (Toni Grecu).

Dragoş Muşat, regizorul clipului: "Dupa editare, marti seara, acum sase zile, l-am postat pe internet. Şi de aici începe povestea propriu-zisă a viralului: s-au ales cuvintele cheie, i s-a făcut o descriere şi a fost trimis pe mail la fix 5 persoane: un art-director de web, un realizator de radio, un entertainer de club, un director de programe şi un şomer. O să rîdeţi, totul a plecat de la aceste 5 persoane care l-au postat pe Facebook. De pe Facebook, clipul a fost preluat de mai multe site-uri de ştiri: cancan.ro; kamikazeonline.ro; hotnews.ro. La ora 18, clipul este difuzat prima oară într-o emisiune TV. Prezentatorul anunţă că sînt cîteva zeci de mii de vizualizări. Tot seara, clipul intră în poziţia 1 la TOP PRO TV pe protv.ro Apoi, clipul este postat si de alte situri de ştiri sau generaliste: realitatea.net, antena3.ro, antena1.ro, videonews.ro.

Dimineaţa, Imnul Crizei pleacă şi de pe libertatea.ro, care se va dovedi campion în primele 2 zile.

Joi, la ora 14, Youtube făcea o nouă contorizare: erau 80.000 de vizualizări şi peste 500 de comentarii. Tot joi, simţind potenţialul de viralitate, userii de internet au descărcat filmul de pe Youtube şi au început să îl reposteze de pe conturile lor. Joi la prînz erau 16 replici. De ce au făcut oamenii asta? Evident, pentru a-si atrage vizitatori pe conturile lor. În scurt timp, cifra lor a început să conteze. Astfel că, vineri la prînz, adică la 3 zile de cînd a "plecat" pe net, adunind vizualizarile, "Imnul crizei" avea peste 300.000 de vizualizări, record pentru un viral românesc!"

Dispunerea vizualizărilor arată gradul de viralitate al acestui clip: din cele peste 500.000 de accesari de pe Youtube, aprox. 200.000 erau obţinute de pe alte conturi decît cel initial, Comedis! În plus, clipul ajunsese la peste 50 de repostări de către userii de pe net - de pe conturile lor -, cel mai accesat cont dintre acestea fiind unul care ajunsese la 65.000 de vizualizări.

Astfel, ”KK-Maka” s-a plasat pe locul 19 la secţiunea Comedy de pe tot internetul!!  A fost pe locurile 22 şi 28 la cele mai vizionate clipuri la secţiunea Comedy în Italia şi Spania! În topul favoritelor la toate categoriile, KK-Maka a atins locul 98 la general şi locul 22 la Comedie.

Interesantă este distribuţia pe ţări, care corespunde într-adevăr demograficului forţei de muncă la români: după România, ca număr de vizualizări, urmează Italia, Spania, USA, Canada, Germania, Marea Britanie.

Toni Grecu: "Nu ne aşteptam să aibă o asemenea evoluţie explozivă pe internet şi să fie accesat de peste jumătate de milion de ori în cinci zile. Mii de comentarii, laude, critici, patimi, discuţii, teorii, unii uitînd că totul este o simplă glumă. Mulţumesc tuturor celor care au fost curioşi să vadă pe net parodia noastră veselă pe o temă aşa de tristă cum este criza."

Alexandru Hîncu, scenarist la SRC: "Sincer, eu mă aşteptam să depăşească Imnul Turismului pe care l-am realizat anul trecut la Happyfish. Am simţit asta din modul în care a fost creat clipul - a fost un viral, desigur, dar a avut absolut tot ce îi trebuie: o tema fierbinte, criza, fete frumoase, gaguri şi aproape toata echipa de la SRC! ".

Dragoş Muşat: "Dacă aţi şti cît a costat cel mai de succes viral din internetul românesc, v-aţi apuca de internet! Ne vedem la Pro TV din toamna! Succes tuturor internauţilor şi celor care vor să facă ceva pe internet: SE POATE! "

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Zozo Zozo
    Mereu piesele de genu asta se raspandesc cel mai repede ...
  • DeMaio DeMaio
    Este lucrul perfect pentru România și vorbește perfect despre nivelul intelectual pe care-l au românii. Cei care l-au făcut au speculat perfect prostia, lipsa de pregătire și absența umorului de calitate. Să ne trăiască.
  • Sorin Sorin
    Este o parodie fratilor, ce vreti sa fie? Capodopera muzicala
    Te uiti, razi si gata :) Hai la muzica clasica cu voi asta cu iq de 900 Rromania
  • publicitarul publicitarul
    @vasile: bravo! ai nervii tari, vasile, eu n-am reusit sa rezist atita! o aberatie mai mare nu exista, e un clip dedicat manelistilor si celor cu un IQ sub 90.
  • Vasile Vasile
    Rahat, 700.000 de oameni, toti cu Iq sunt 120 :)) foarte tare clipul am reusit sa ma uit 2 secunde la el :)

Trimite un comentariu

sus