Skip to main content

Viaţa satului, într-un post TV pentru mediul rural: Agro Channel

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de astăzi, cererea de licenţă pentru postul TV Agro Channel. Este vorba de un post de televiziune de nişă dedicat agriculturii şi satului românesc care se va lansa până la sfârşitul anului. Programele postului se vor adresa preponderent populaţiei din mediul rural, fermierilor şi viticultorilor. Una dintre principalele direcţii ale postului va fi cea de informare. Astfel, 40% din grila de programe va cuprinde emisiuni informative.

Publicitate

Programele de informare (ex. Agromagazin şi Agrojurnal, Agroştiri) vor fi completate de talkshow-uri cu subiecte fierbinţi şi de actualitate din agricultura românească. În grilă se vor regăsi şi programe educative (ex. Ecoagricultura, Medic de Familie, Consultanţa agricolă), culturale ( Satul în sărbătoare, Satul de pretutindeni, Biografii sentimentale) şi religioase (Liturghia de duminică).
La fiecare sfârşit de săptămână vor fi difuzate filme româneşti şi programe de divertisement (ex. Divertisment folcloric, Nestemate folclorice, C-aşa-i jocul pe la noi, Petrecere la agro Channel).

Noul post de nişă va avea şi crawl pe care vor rula informaţii din domeniul agricol (ştiri, bursă etc.). Canalul de televiziune va avea în jur de 60-70 de angajaţi.

Cât priveşte aria de acoperire, Agro Channel va fi difuzat atât în România, cât şi în Republica Moldova, prin intermediul companiilor de cablu. Directorul general al postului, Bogdan Tudor, a declarat că până în prezent există un acord de principiu cu RCS&RDS şi sunt în discuţii cu Dolce şi UPC. Iniţial,  retransmiterea postului de către companiile de cablu va fi gratuită, dar cu timpul, potrivit spuselor directorului general, “se va percepe o taxă mică”.

Televiziunea va emite 24 de ore din 24, iar cea mai mare parte a programelor vor fi producţii proprii (80%).

Acţionariatul postului potrivit Registrului Comerţului (20.07.2010)

Someşfălean NarcisViorelFlorin: 80%
Nedelcu AdrianTudorel: 10%
Tudor Bogdan: 10%

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • raca raca
    stie cineva un numar de telefon?
  • naty naty
    redactia e in corbeanca
  • geo geo
    daca vor percepe o taxa, cit de mica, o vor da in bara...
  • Dan Dan
    Stie cineva unde va fi redactia acestui post, sau un contact al unei persoane din conducere sau un web-site macar?
  • ada m. ada m.
    e foarte tare, sper sa mearga!
  • niculae niculae
    declaratii cu tenta rasista la sport.ro .ieri, in emisiunea "pe bune" ,mihai mironica a spus referitor la suporterii de la meciul steaua-branesti :"dar cocalarii sunt o ramura a tiganilor...nu ar trebui sa vina la meci pt ilie dumitrescu ?"
    nota mea: dumitrescu e etnic rrom.

Trimite un comentariu

sus