Skip to main content

Hrubaru, rockerul de la Cârcotaşi, a ajuns şef de post: ce face şi cu cine la noul radio de rock?

 
Hrubaru
Hrubaru

Fostul One FM se transformă într-un post de rock începând de luni. Noul nume al postului este încă ţinut secret. Director de programe este rockerul Cristian Hrubaru, de la Cronica cârcotaşilor. În echipă mai sunt Mihai Georgescu - Miţă, de la Bere Gratis şi Alin Dincă - Coiotul, de la Trooper.

Publicitate

"Dacă pe ici, pe colo, mai ai o alternativă pentru One FM, cu mâna pe inimă îţi spun că la noul post de rock nu ai o alternativă", justifică transformarea radicală Hrubaru, într-un interviu acordat paginademedia.ro. Despre concurentul City FM spune că "merge pe o altă reţetă".

Cât despre viitorul post de radio, "dăm cele mai bune piese classic rock (...)  care să-ţi producă placere, să-ţi aducă aminte de perioada tinereţii tale, de perioada în care ai fost rebel şi aveai blugii rupţi şi mergeai la concerte."

Noul post de rock emite pe frecvenţele One FM. Este deţinut de SBS Broadcasting, care operează în România televiziunea Prima TV, dar şi radiourile Magic FM şi Kiss FM.

Postul de rock va emite pe opt frecvenţe şi se va auzi în nouă oraşe: Bucureşti, Constanţa, Brăila-Galaţi (intră pe aceeaşi frecvenţă), Sibiu, Târgu-Mureş, Suceava, Bistriţa şi Cluj-Napoca. În prezent, echipa postului de rock numără cinci oameni, printre care soliştii trupelor Bere Gratis (Mihai Georgescu – „Miţă”) şi Trooper (Alin Dincă –“Coiotul”).

Rock-ul clasic lipsea din peisajul radioului

Carmen Andronache: De ce această schimbare, trecerea de la muzică dance la muzică rock pe aceeaşi frcvenţă?
Cristian Hrubaru: De ce, nu pot să spun mare lucru pentru că decizia a fost luată de altcineva, nu de mine, dar că este spre bucuria mea, da, sunt de acord cu tine, dacă spui asta. Îţi dai seama că am sărit în sus când am auzit, neavând nimic cu bieţii oameni de la One FM. Sunt colegii mei şi-mi sunt dragi, îmi sunt prieteni s.a. Pe de altă parte, toată lumea s-a obişnuit cu ideea şi deja cred că am trecut peste şocul acela de început.

Dar nu crezi că se vor pierde mulţi dintre ascultătorii acestei frecvenţe?
Din câte am înţeles, One FM n-a murit, One FM va emite în continuare pe internet. Cât priveşte faza cu ascultătorii,  n-am făcut un recensământ să văd câţi sunt „houseri”, câţi sunt „cluberi” şi câţi sunt “roackeri.

Ideea e următoarea: rock-ul clasic lipsea din peisajul radioului din România cu desăvârşire. Adică, dacă pe ici, pe colo, mai ai o alternativă pentru One FM, cu mâna pe inimă îţi spun că la noul post de rock nu ai o alternativă, suntem cam unici în ţară prin reţeta pe care o oferim. Ştiu că mai există un post de radio care difuzează muzică rock în Bucureşti, City FM – pe care îl respect şi eram ascultătorul lui până mai ieri, pentru că era refugiul meu. Respect munca oamenilor de acolo, îmi scot pălăria pentru ce au făcut şi ce probabil vor face în continuare. Însă ei merg pe o reţetă, noi mergem cu alta.

Umblăm la rock-ul ăla bun, la artileria grea

Care este reţeta pe care mergeţi voi?
Classic rock, asta-i diferenţa, classic rock şi dăm cele mai bune piese classic rock, deci nu ajungem în perioada anilor ’70 – “ia să vedem ce s-a cântat atunci, nu!”, încercăm să selectăm de acolo ce a fost mai bun din perioada aia, astfel încât, la orice oră din zi şi din noapte, să poţi asculta la acest post de muzică rock o piesă care să-ţi producă placere, să-ţi aducă aminte de perioada tinereţii tale, de perioada în care ai fost rebel şi aveai blugii rupţi şi mergeai la concerte şi aveai postere în cameră şi te certai cu mă-ta că nu te lasă să dai carul cu boi deoparte sau păunul ăla tâmpit…

Cine v-a făcut campania de teasing cu “rocktombrie”?
Noi, că ne mai duce şi pe noi capul. Fireşte că unde sunt lucruri mai grele lăsăm profesioniştii, dar asta nu a fost. N-am lansat o rachetă, până la urmă, hai să fim serioşi.

Veţi difuza şi rock românesc?
Absolut! Aici pot să menţionez un Compact, Iris- nu mai spun, Semnal M, Celelalte cuvinte, avem Cargo, Direcţia 5 vechi, adică umblăm la rock-ul ăla bun, la artileria grea.

Care ar fi proporţia de rock românesc?
Nu ştiu să dau procenteaje acum, cert este că vei întâlni şi rock românesc şi vei întâlni destul de des. Nici nu concep altfel, pentru că şi noi avem super artişti pe care ar fi păcat să nu-i difuzăm şi cred că suntem printre foarte puţinii care difuzează rock românesc mai vechi.

"Îndrăznesc să cred că ascultătorul acestui post de radio nu are nimic de-a face cu ascultătorul de Kiss FM"

Crezi că publicul Kiss FM se va regăsi în vreun fel în muzica asta?
În primul rând, îţi dai seama că nu ăsta este interesul nostru şi în al doilea rand, nu cred că se va întâmpla asta, pentru că postul ăsta de radio se adresează unui anume tip de ascultători. Sunt convins că ascultătorul postului nostru de radio, aproape îndrăznesc să cred că nu are nimic de-a face cu ascultătorul de Kiss FM, acolo e altă mâncare de peşte, la noi e altceva.

Dar publicul de la Cronica Cârcotaşilor, având în vedere faptul că aici vorbim de o audienţă eterogenă?
Da, sunt convins că va fi o parte şi din publicul Cronicii, o parte mare care va asculta cu mare drag postul ăsta de radio, pentru că ştim cu toţii, la Cronică e o paletă foarte bogată în ceea ce priveşte telespectatorul.

Vei mai lucra pentru Cronica Cârcotaşilor?
Da, încă mai lucrez, nu prea mai am timp, nu mai am timpul de dinainte să mai alerg după ăştia, să mai fac o pândă, dar nu m-au dat afară, ce să zic. Au trecut vreo şase săptămâni şi nu m-au pus pe liber, mai lucrez. N-are nicio legătură una cu alta. La Cronică îmi fac treaba mea de şase ani, aici abia am început şi eu până acum am făcut radio la Magic FM, deci n-am avut nicio treabă cu Cronica, practic.

Am încheiat colaborarea cu Magic FM

La Magic vei continua?
Nu, n-am cum să continui acolo, am încheiat colaborarea cu Magic. Ultima emisiune la Magic a fost în august, la Neptun, am emis toată vara de acolo şi apoi au zis gata, din momentul ăsta pui la punct următorul post de radio. Acum, a se înţelege următorul lucru: cele trei posturi de radio sunt în acelaşi trust, noi ne vedem prin geam unii cu alţii, suntem despărţiţi de geamuri, nici pereţi nu avem. La ţigară ne întâlnim şi de la Kiss şi de la Magic, suntem acolo cu toţii, o familie mare.

Câţi oameni vor lucru la acest post de radio?
Deocamdată echipa este formată din cinci oameni.

Nume cunoscute publicului larg?
Printre cei care vor lucra Coiotul (Alin Dincă) – solistul vocal de la Trooper şi Miţă (Mihai Georgescu) - solistul de la Bere Gratis, care învaţă chiar acum tainele butoanelor.

Cum va sta postul din punct de vedere al conţinutului editorial? Veţi avea emisiuni?
Deocamdată ne limităm la animaţie. Matinalul respectiv şi programe animate. Vorbărie puţină şi mult rock, cu concursurile aferente, cu tot felul de campanii, dar decocamdată emisiuni specializate nu, dacă la asta te-ai referit, dar pregătim şi aşa ceva.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ioan zamfir ioan zamfir
    O singura rugaminte am,posed versiunea a doua a OPEREI ROCK JESUS CHRIST SUPERSTAR,daca reusesti sa-mi procuri prima versiune faci din mine cel mai fericit rock-er de pe planeta stii de ce spun are avioane tancuri bombe o adevarata dulce nebunie rock.La realizarea albumuio au participat muzicienii cei mai mari ai timpului solistul vocal de axemplu era de la DEEP PURPLE. again frate HAVE A VERY NICE DAY MAN YOU AND ALL YOU REAL FRIEND TO YOU BY HAPY MAN
  • ioan zamfir ioan zamfir
    frate,re rog nu baga in seama comentariile rautacioase,ei nu stiu pe pacate fac,eu sunt baiker ca tine si te voi ajuta cu colectia mea impresionanta,o mica avere de discuri vinil,CD-uri si DVD-uri care le am,da un semn frate si vin la BUCURESTI si aduc tot ce am,colegii de nava cand ajung prin porturi se duc la bordel eu merg la magazine de profil rock.Pe lumea astra toti suntem diferiti,te anunt frate cand am terminat cu actele si devin propritar la pensiune ca s-a vii cu toata gasca ta eu fac cinste sper s-a nu dau faliment man.Am s-a pun numele la pensiune BADOO CLASSIC ROCK BAIKERS,ce zici suna bine.frate cad de pe scaun ai bagat METALICA acum pe post.Stii la LINKIN PARK sunt copilul adoptat a lui METALICA le da echipamentul lor de concert cand au nevoie si inginerii de sunet la concerte fara bani exact ca doi frati de sange,ce frumoasa ar fi lumea dacu nu ne-am mai barfii uni pe alti si am trai ca fratii.TO HAVE A VERY NICE DAY MAN ALL THE BEST TO ALL STAFF from PRIMA TV
  • rok_da_house rok_da_house
    In conditiile in care Serban Huidu lanseaza postul asta de radio (nu cumva ar trebui sa fie Gainusa langa el sa-i faca textele?) si Hrubaru este pe post de "lead vocals", desi locul lui este mai degraba la carcotasi, ca si element de decor, mult succes!
  • mano mano
    Din pacate ai dreptate. Daca vorbim despre Pink Floyd, se aud 2-3 piese, Metallica e Unforgivem si inca 1-2 piese de pe Black album, Billy Idol saracul are 2 piese in repertoriul acesta, Iron Maiden e prezent cu cateva piese de pe Fear. De Within Temptation, Danzig, Helloween, Hammerfall, Slayer, Sepultura, Elvis nici nu mai auzim. Din fericire am o discografie enorma acasa....
  • shumy shumy
    Am ascultat si eu astazi cateva ore acest post de radio...ador muzica rock, am lucrat cativa ani buni in radio, iar ca o impresie generala, asa la o "prima strigare" vis-a-vis de acest post de radio...am senzatia ca ai lipseste ceva...poate ceva mai multa... "viteza" ...si ca jingles-urile de pe post le-am mai auzit pe undeva...seamana izbitor de mult cu cele de pe ....http://www.bigrradio.com/flash/radioPlayer2.php?id=29. In rest numai de bine!!!!! Pentru Crisi Hrubaru tot respectul si prietenia mea...cred ca erau mai frumoase vremurile fm-ului, cu Aripel si Baghera...nu-I asa ???? Prietenii stiu de ce…
  • NewLevel NewLevel
    O stire excelenta dar ii lipseste o parte esentiala: f r e c v e n t a, cit e frecventa????
  • anonim anonim
    http://www.radiourionline.ro/asculta-rock-fm-4-716.html
  • eu eu
    Nimic mai gresit, Teo.
    Sondajele de audienta se fac total altfel decat ai tu impresia.
  • jose jose
    Pai...http://www.classicrockfm.com.au/953 http://www.classicrockfm.com.au/player.aspx?site=ClassicRock953
  • Teo Teo
    Vasile, macar stii cum e masurata audienta aia? Hai sa-ti zic eu: la domiciliul celor cu buletin de Bucuresti intre orele 10 si 18 (parca). In acel interval, publicul dinamic si productiv nu e acasa, iar studentii, care reprezinta o buna parte din publicul unui radio precum Guerrilla, nu sunt luati in calcul si nici cei care lucreaza in Bucuresti cu domiciliu in provincie. Acei 38.000 nu sunt deloc aproape de realitate.
  • anamare anamare
    un classic rock auzim si pe Smartfm si este unul bun
  • mihai mihai
    Hahaha, toti cititorii comentariului tau au aflat ca razi "cu lacrimi", de la tine, apoi vad ca te duci intr-o directie gresita, nu stiu "cand rade fiecare". Celalalt nume al lui Huidu este Serban, nu Mihai! Dar ai voie sa banuiesti ce vrei si daca imi permiti sa-ti dau un sfat, iata-l: banuieste mai rar, de cele mai multe ori, "banuitul" dauneaza grav sanatatii... mintale.
  • eu eu
    Normal ca tu sti cand rade fiecare.
    Te banuiesc ca ai fi Huidu, el are complexul asta de a sti totul.
  • mihai mihai
    totusi, tu nu razi "la urma".
  • eu eu
    M-ai impresionat pana la lacrimi. Lacrimi de ras, normal !

Trimite un comentariu

sus