Skip to main content

Realitatea TV a luat licenţa cu proiectul lui Stelian Tănase. Licenţa Realitatea TV a împărţit CNA-ul.

 

Proiectul cu care Realitatea TV a luat licenţa de emisie pentru încă nouă ani este semnat de Stelian Tănase. De alftfel, el a şi susţinut strategia postului în faţa CNA.

Publicitate

Stelian Tănase, pentru paginademedia.ro: "managementul Realitatea TV şi-a asumat acest proiect, din moment ce el a fost trimis la CNA."

La discuţiile de astăzi pentru prelungirea licenţei Realitatea TV, părerile au fost împărţite. Dacă Dan Grigore a condamnat ameninţările cu procese la adresa membrilor CNA făcute de Realitatea TV în trecut, Răsvan Popescu a spus că oricine are dreptul de a apela la justiţie.

Declaraţiile lor, în continuare:

Proiectul discutat astăzi la CNA este semnat de Stelian Tănase. "Conţine principiile şi normele după care se va ghida televiziunea", a declarat el pentru paginademedia.ro.

"Eu am trimis proiectul către managementul Realitatea TV. Managementul Realitatea TV şi-a asumat acest proiect, din moment ce el a fost trimis la CNA"

Stelian Tănase a declarat pentru paginademedia.ro că urmează şi alte discuţii mai concrete, pe emisiuni, cu managementul Realitatea TV, înainte de a ocupa poziţia de director al Realitatea TV.

Stelian Tănase în faţa Consiliului:

„Când am primit această misiune, am simţit nevoia să formulez un set de reguli, de valori generale pe care le va aplica toată lumea. Cei care nu accesează aceste valori trebuie să plece. N-o să vină Stelian Tănase să le spună cum să-şi facă emisiunea, pe cine să invite s.a. A doua zi vom discuta prestaţia moderatorilor şi pe baza audienţelor.”

“Parafrazând BBC-ul, trebuie să aplicăm nişte norme clare, uşor de măsurat ceea ce nu se întâmplă în tot peisajul media actual. Aceste reguli sunt deosebit de importante, tocmai pentru faptul că perioada care urmează o să fie una extrem de tulbure şi dacă nu vom avea nişte reguli clare vom avea probleme de credibilitate”.

“Vom pune o limită clară între comentariu şi informaţie, ceea ce este o regulă de bază omisă din ce în ce mai mult de presă.”

„Problema pe care ne-o punem, ca televiziune privată care nu vrea sa arunce banii pe fereastră, este dacă publicul va accepta acest limbaj neutru pe care vrem să-l impunem.”

Vom începe cu un număr de emisiuni în preajma Crăciunului

“Prin noul proiect editorial propunem o cu totul altă grilă şi ea ţine cont de ceea ce s-ar numi o televiziune din punct de vedere occidental, o diminuare a acestor programe politice pentru că noi credem că interesul pentru politic scade vertiginos, şi dacă nu am face aceste schimbări ar însemna să pierdem contactul cu agenda publicului. Vom rămâne un post de ştiri dar vom aborda arii mult mai largi din societatea noastră.”

“Vom începe cu un număr de emisiuni în preajma Crăciunului şi cea mai mare partea a grilei va fi lansată, cu campanii de marketing, în februarie-martie 2011. Schimbări atât de mari nu pot fi făcute peste noapte, trebuie foarte bine marketate. Până acum sunt gata cinci emisiuni, oamenii se pregătesc pentru ele.... Ei vor intra pe sticlă din 20 decembrie.”

“După noile calcule, Realitatea TV va dispune de tehnologia HD din primăvara lui 2012.”

Păreri împărţite în CNA

Membrii CNA au avut păreri împărţite în legătură cu licenţa Realitatea TV. Narcisa Iorga a acuzat lipsa de profesionalism. Dan Grigore a condamnat ameninţările cu procese ale Realitatea TV, iar Ioan Onisei a avut nelămuriri legate de acţionariat. De cealaltă parte, preşedintele Răsvan Popescu a apreciat că oricine are dreptul de a apela la justiţie.

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Dacă e să ne uităm cum a evoluat audienţa şi sancţionarea postului îmi dau seama că lipsa de profesionalism este direct proporţionată cu audienţa. Noi acordăm o licenţă de nouă ani pentru un post, nu pentru un director care pleacă acasa dacă nu i se respectă strategia”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

„Mie nu-mi este deloc clar cum este cu acţionariatul acestui radiodifuzor. Avem o serie de reguli clare, ar trebui să cunoaştem acţionariatul până la ultima persoană.

Problema acţionariatului ridică o problemă la fel de importantă, adică cine operează de fapt licenţa, sunt întrebări la care, din pacate, în acest moment nu ştim să răspundem. Personal găsesc o contradicţie evidentă între obiectivele declaratate şi obiectivul principal care este audienţa.

Nu pun la îndoială calitatea morală şi onestitatea domnului Stelian Tănase, mă întreb, însă, ce se întâmplă dacă Stelian Tănase nu corespunde intereselor de business şi mâine, poimâine îşi dă demisia."

Dan Grigore, membru CNA:

“Sunt dezolat că orice operator de pe piaţa este liber să mă împroaşte cu calomnii, iar preşedintele nu are nicio atitudine. Dumneata nu ai nicio atitudine faţă de CNA. Preşedintele acestei instituţii ar trebui să mă apere de o instituţie care mă atacă pentru că am votat într-un anumit fel, pentru exercitarea unui exerciţiu de serviciu, ori nu accept ca preşedintele instituţiei mele să nu aibă o atitudine faţă de un post, care se foloseşte din mijloacele sale pentru a mă denigra.”

Preşedintele CNA: Să nu stăm cu drobul de sare deasupra capului

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

"Să nu stăm cu drobul de sare deasupra capului, dacă îşi dă demisia. Eu cred că perspectiva noastră ar trebui să fie de apărători ai interesului public, iar acest post este pe locul 3 ca audienţă. Mă mir ca va deranjează ca orice om ne-a atacat în instanţă. Oricine are acest drept de a apela la justiţie."

Mihai Mălaimare, membru CNA:

“Dacă există nelămuriri cu privire la acţionariat, ne putem informa, fără ca acest lucru să atârne grav la această decizie. Avem legea la-ndemână, când postul greşeşte îl putem amenda. Vă semnalez că acest post a primit una dintre cele mai mari sancţiuni date de CNA, chiar de curând.

Foto: Adevărul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sandulache Dragos Sandulache Dragos
    .....yay!.... lol
  • Magda Magda
    Ma mira pozitia lui Gelu Trandafir. Si-a motivat-o?

Trimite un comentariu

sus