Skip to main content

Naşul despre 10 TV: Vrem să fim în primele 3-4 televiziuni generaliste

 

Radu Moraru, project manager 10 TV, a declarat că îşi propune ca, într-un an şi jumătate, noul post să ajungă în primele 3-4 televiziuni generaliste din România.

Publicitate

10TV va începe să emită din 10 decembrie, dacă va primi, în scurt timp, licenţă de la CNA. Pentru 2010 şi 2011 noul post de televiziune generalist dispune de un buget de 10 milioane de euro.

Managemetul postului 10TV este compus din: Radu Moraru (project manager), Adrian Bucă (director general), Cătălin Chirilă (director editorial) şi Andi Râpan (director financiar).

“Va fi o televiziune care să unească oamenii, care să iubească viaţa, o televiziune în care ştirile să nu fie nici de stânga, nici de dreapta, ştirile să fie ştiri. Vom încerca să facem un produs foarte curat”, a declarat Radu Moraru, project manager 10TV.

Alte declaraţii de la Conferinţă:

  • 10 TV se lansează în regim de sărbători. Vor fi două luni cu specific de sărbători, în care grila se va axa pe foarte multe filme bune, pe o serie de emisiuni în care telespectatorii vor primi cadouri şi premii de Crăciun şi un Naşul de sărbătoare, cu mai puţină politică, mai mult umor şi divertisment. La sfârşitul lunii ianuarie, vom lansa grila de post generalist, care va intra, efectiv, în luna februarie.” (R. Moraru)
  • "La Zece TV vor fi "vedete", nume importante, curate din piaţă, dar vor fi şi debutanţi. Strategia de comunicare a postului presupune ca vedetele să fie anunţate după 10 decembrie." (R. Moraru)
  • "Plecarea mea de la B1 TV are legătură şi cu decizia lui Bobby Păunescu de a pleaca din acest proiect, pentru că acum câţiva ani, când a prins gustul filmului, mi-am dat seama că "e pierdut". (R. Moraru)

Despre publicul ţintă al postului

  • “Noi avem un prim target să desenăm acest post. Desenul trebui să fie închis undeva la începutul anului viitor, iar undeva în toamnă o să stabilim şi targetul de publicitate.”
  • “Eu va spun că încercăm să atingem un target cât mai larg pentru că televiziunea generalistă nu trebuie să fie doar una comercială, cu atât mai mult cu cât cei care îşi fac abonamente la cablu nu sunt întreabaţi în ce target se înscriu. Noi acum studiem puţin piaţa să vedem ce gusturi are acest public.” (R. Moraru)

Naşul se multă cu tot cu echipă la 10 TV

  • "Astăzi este ultima emisiune Naşul, în direct la B1 TV.  Plecăm ca să continuăm. Nasul va continua sub acelaşi brand puternic, sigur, cu sprijinul lui Bobby (Bobby Păunescu, patronul B1TV - n.r). La noul post, Naşul va fi doar un produs într-o vitrină în care vor sta mai multe produse, o să fim o televiziune generalistă, nu publicistică, cum este B1TV." (R. Moraru)
  • Radu Moraru îşi ia cu el şi echipa de la Naşul, care cuprinde în jur de 25-30 de persoane.

Radu Moraru despre Robert Turcescu

  • "Robert (Robert Turcescu, prezentatorul 100%- n.r.) este, cred eu, omul care ar trebui să ducă mai departe proiectul B1 TV. Mi se pare cea mai bună achiziţie pe care B1TV a facut-o în ultima perioadă. E într-un fel predare de ştafetă, pentru el e un nou început. Cred că înţelegeţi că 10 ani de zile, într-un singur loc, înseamnă foarte mult." (R. Moraru)

Despre posibilitatea de a livra postul şi prin alte reţele de cablu

  • Cât priveşte distribuţia postului şi în alte reţele de cablu decât cele ale RCS&RDS, Radu Moraru a spus: “Dacă 10 TV va fi un post bun, telespectatorii îl vor cere şi toţi vor dori să-l preia. Totul depinde de noi. Probabil că dacă vom fi noi atât de grozavi va fi solicitat postul." (R. Moraru)

Proiectul VoxNews este în aşteptare

  • "Vox news a intrat puţin în umbră.  Într-o săptămână o să mă gândesc ce o să facem cu acest proiect. Avem nişte oferte să vindem, pe de altă parte, mă gândeam cu colegii mei să găsim un alt proiect pentru VoxNews. În sfârşit, este o chestiune de 10 zile." (R. Moraru)

Radu Moraru îi lasă acţiunile B1TV lui Bobby Păunescu

  • "Probabil că acţiunile mele la B1 TV i le voi lăsa lui Bobby Păunescu.(…) Bobby ne-a dat marca, logo-ul, tot ce e nevoie pentru Naşul, evident că şi noi îi vom întoarce acest gest şi cel mai probabil o vom face prin a renunţa la acţiunile pe care le avem la B1 TV." (R. Moraru)

În momentul de faţă, Radu Moraru are în jur de 22-30 de acţiuni la postul lui Bobby Păunescu şi deţine 60 % din acţiunile VoxNews .

  • Moraru nu va avea acţiuni la 10 TV, “nu s-a vorbit despre asta, noi ne implicăm doar la nivel executiv”, a spus project managerul noului post de televiziune.

Filmele vor ocupa jumătate din program

Jumătate din grila de programe a postului 10TV este ocupată cu filme, potrivit proiectului depus de RCS&RDS la CNA, citat de Mediafax. În acelaşi document se mai precizează că restul spaţiului de emisie, de 50%, va fi ocupat cu programe de divertisment.

Compania RCS&RDS a depus, de curând, un dosar la CNA prin care solicită eliberarea unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru postul generalist 10TV.

Alte informaţii preluate de Mediafax din dosarul depus la CNA de RCS&RDS:

  • În luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.
  • În afară de emisiunea "Naşul", în luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme şi emisiuni dedicate sărbătorilor.
  • În prima etapă, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (ştiri).
  • Investiţia iniţială pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridică la 1.179.000 de euro.
  • Încasările din publicitate ale acestui canal în anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.
  • RCS&RDS estimează că, în 2011, postul 10 TV va avea un profit net de circa 2,45 milioane de euro.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sanda Neamtu Sanda Neamtu
    Nasule, baietii de mai sus au dreptate, ai cativa profesionisti in jur dar tu esti un pionier dispus la sexul oral cu puterea in fiecare pauza mare.
    Noroc de tine ca emisiunea nasu o sa scada in rating pana la 0 si baietii astia buni o sa plece din ograda ta
  • Furniga Stefan Furniga Stefan
    Felicitari si tot respectul pentru emisiunea dvs . Imi arat prOfund indihnarea pentru ca in tara asta nu exista cel putin alte doua posturi tv sincere si populare cum este al dvs. Imi arat regretul pentru ca oamenii politici din toate partidele nu privesc adevarul in fata care cetateanul de rand o duce din ce in ce mai greu . Cu respect si ttot sprijinul pentru emisiunea dvs .
  • Horea Horea
    @Dragos
    Doar cel de Sus ţi le poate ierta.
    Noi, unii, nu uitam si nu iertam!
  • Horea Horea
    Citez: "Paginademedia.ro încurajează dezbaterea şi susţine libertatea de exprimare. Ne place să credem că un text jurnalistic se construieşte online alături de cititori."

    Teoria, ca teorie; dar in practica, e altfel!
  • Dragos Dragos
    iertati-mi greselile de mai sus
  • Dragos Dragos
    Nu l-a pus pe liber Boby Paunescu degeaba, de fapt am auzit ca unchius-o cand a vazut ce prost merge B1 tv i-a pus pe liber si pe nepotus-o si pe Nasu. Hai sa fim seriosi cine mai este dispus astazi sa mai asculte un activist gen de-ai lui Ceausescu ridicand osanale lui Basescu. Si eu cred ca n-are sanse acest nou post sa depaseasca primele 10 posturi in audienta, probabil numai daca transmit filme produse-n 2010 si seriale romanesti cu actori latino-americani, sau fac emisiuni despre felul cum i-au surprins pe Elena Udrea si Alex Ierbasu facand amor si cum Traian Basescu de gelozie s-a imbatat si-a intrat in zidul de la Cotroceni, cum spune CVTudor, dar ar fi prea mult ca Marinarul sa-l ierte pe prietenul sau Radu Morar
  • Laura Laura
    Pasarea malai viseaza.
    Eu una n-am chef sa vad un post condus de penibilul asta. Cum n-aveam chef sa-i vad nici emisiunea. Dar poate gaseste totusi niste fraieri buni de muls.
  • nelu nelu
    CEI care il critica pe MORARU daca nu era el cu emisiunea lui acum la ora actuala eram vanduti cu tot ,uitativa la ANTENE SI RALITATEA cat de rai pot fi si cat ne dezbina,daca doamne fereste ar veni o revolutie sau un razboi nebunii de acolo ar sari in sus de bucurie ,eu unu cand ma uit la ei nu rezist mai mult de 10 min sa ma uitt ca ma sperie felu cum vorbesc cum gesticuleaza cu infloreste si mint 80% din tot ce spun,vai de mama lor un ce stare au ajuns pt.banii sa minta poporul .
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    @ Marian Olaianos: Nu-s Cristi:) Dar cunosc anturajul Nashului si sunt in tema cu tot dezastrul pe care l-a facut in B1 incepand cu ianuarie 2005. Si imi merge binishor, mersi de intrebare.
  • iulian iulian
    da sa vezi sa nu...buca si nasu in top:)))
  • Marian Olaianos Marian Olaianos
    @Gogo PintenogLu : Cristi tu esti bah? Ai dreptate despre redactia nasului conasului.cum iti mai merge?
  • viper viper
    d-aia ca o sa faca praf si acest post cum a facut si cu b1tv unde nu se uita mai nimeni. degeaba a stat 10 ani ca nu e bun de nimic.daca era capabil se vedea pina acum
  • alexandru alexandru
    Remarc cu surprindere pregnanta prezenta a aciditatii unor replici, se pare ca unii oameni sufera de dureri pe orice parte s-ar aseza. Fratilor, terminati cu otrava! Ce s-a intamplat cu buna credinta? Este vorba despre un nou proiect si atat. De ce trebuie scuipat veninul frustrarilor cu atata vehementa, de ce totul trebuie sa fie vazut ca o conspiratie si de ce unii inca se mai cred experti intr-un domeniu in care aceasta natie a esuat lamentabil? Eu sper ca acest nou proiect al d-lui Moraru sa fie unul apreciat de toti ce ce si-au exprimat opiniile aici si ii urez succes!
  • geo geo
    10 TV va avea o audienta sub media derbyurilor din Liga I transmise de Digisport daca nu va reusi sa fie retransmisa de o alta companie de cablu/ DHT... iar eu ca abonat Digi TV voi face rau de tot daca abonamentul se va scumpi din ianuarie, ptr a se acoperi o parte din investia celor de la ZECE TV...
  • m m
    1-0tv, la fel ca b1, o televiziune de rating 0.1 va fi. moraru in continuare acelasi bust il va lustrui. nimic nu se pierde totul se transforma.

Trimite un comentariu

sus