Skip to main content

Sorin Enache: Proiectul editorial al lui Stelian Tănase va fi realizat de Realitatea TV

 

Sorin Enache, directorul general al Realitatea Media, a dat, astăzi, explicaţii la CNA cu privire la “cacealmaua” numirii lui Stelian Tănase în funcţia de director al postului”.

Publicitate

"Orice s-ar întâmpla cu poziţia lui Stelian Tănase în organizaţie, el oricum va rămâne realizator, iar proiectul acela îl vom face, pentru că l-am făcut împreună cu el. Deja elemente din el sunt în lucru, o să le vedeţi în curând pe post", a declarat Sorin Enache.

Explicaţiile lui Sorin Enache vin ca urmare a nemulţumirii exprimate de unii dintre membri CNA, în şedinţa de săptămâna trecută.

Sorin Enache, la CNA:

"Stelian Tănase în perioada în care a venit subiectul cu prelungirea licenţei Realităţii TV pe nouă ani primise oferta de vreo săptămână sau două să devină directorul Realităţii TV şi lucra la un proiect, acela pe care l-aţi primit şi dumneavoastră. (...) După ce am trecut de faza cu licenţa a mai lucrat vreo două săptămâni la finalizarea proiectului (...)

Am citit şi eu ca şi dumneavoastră, după care am vorbit cu el, cum că între timp nu mai este atât de hotărât că ar vrea să preia funcţia asta din motive pe care nu le cunosc în amănunt."

Directorul general al Realitatea Media a mai spus că, în prezent, echipa lucrează la nişte emisiuni din proiectul lui Stelian Tănase şi că, săptămâna aceasta, se va semna un contract cu BBC World Service pentru pregătirea unor jurnalişti (editori, reporteri şi eventual nişte moderatori).

Sorin Enache despre implementarea proiectului editorial propus de Stelian Tănase:

"Deci elemente importante din proiectul lui Stelian Tănase sunt deja în curs de execuţie, nu tot ce scrie acolo se va executa, pentru că şi Tănase avea îndolieli la câteva elemente de grilă nespecifice unui canal de ştiri. În rest, lucrurile semnificative pe care le-a spus el acolo se vor face.

Mai mult decât atâta, dar cred că va dura vreo câteva luni, lucrăm la o grilă complet nouă de prime time, însă toată treaba asta este legată de pregătirea unui studio nou la Romexpo, amenajarea a început de săptămâna trecută, pentru că vrem să mutăm o parte din producţia canalului din Casa Presei, care e cam nespecifică activităţii de televiziune. Când se va încheia acest studio, undeva în primavară sau mai târziu, vom schimba tot prime time-ul şi vom trece şi la emisia în high definition."

Narcisa Iorga, membru CNA, a spus că ea crede că o parte dintre membrii CNA şi-au dat votul pentru prelungirea licenţei Realitatea TV datorită interfeţei credibile pe care o reprezenta Stelian Tănase pentru postul de ştiri.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"În prelungirea licenţei, CNA a gândit că dumneavoastră veţi face o reaşezare a grilei pe un alt fel de abordare şi lucrul acesta nu se întâmplă, aceasta este problema mea ca om care nu am votat pentru prelungirea licenţei."

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gheorghe gheorghe
    ce vrajeala obosita. Scoala bbc nu mai e demult ce a fost si oricum aia de la rtv nu o sa invete nimc.
  • vlad tepes vlad tepes
    Si-avea o barba ... luuuungaaa ...
    Oare mai e civena atat de naiv sa-i creada pe astia ?
    Postul a fost scos din buda cu banii psd si cu obrazul lui stelica tanase.Ma rog e mult spus obraz dar hai sa zicem :)
    Vine imediat campania electorala si atunci o sa vedem adevarata fata a realitatii, pana acum a fost antrenament pe tusa.
    BBC ? E departe ... foarte departe de postul asta.As zice chiar ca 90% din moderatorii, editorii, reporterii de aici n-au vazut in viata lor vreo emisiune BBC. Poate prin targ umbla zvonuri ca ar fi o televiziune numita BBC dar ei n-au auzit, n-au vazut.Legende urbane dom'le ...
  • marius marius
    "in cateva luni" se traduce asa: "dupa ce PNL va intra la guvernare"
  • Pandele Pandele
    Training la BBC WS ? Pai si la ce ajuta, ca nimic din BBC's Producers Guidelines (care e disponibila si pe net, nu trebuie sa ii duca pana acolo, apropo) nu e aplicabil la RTV.
    In plus, CNA-ului ar trebui sa ii fie un pic jena ca a creditat un om pentru a prelungi o licenta, iar nu un set de principii editoriale.

Trimite un comentariu

sus