Skip to main content

Neînţelegeri la Realitatea TV: Cătălin Popa şi Mădălina Dulama au fost schimbaţi. Contractul cu Ghita s-ar putea rupe

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Sorin Enache, directorul general al Realitatea TV, a preluat şi atribuţiile editoriale ale televiziunii, potrivit unei declaraţii făcute de Dragoş Nedelcu pentru Mediafax. Mai multe detalii, în articol.

Consiliul de Administraţie al trustului Realitatea Media i-a schimbat din funcţie pe Cătălin Popa (directorul editorial al staţiei) şi pe Mădălina Dulama, redactorul-şef al Departamentului de Ştiri.

Motivul? "În ultimele luni, s-a înregistrat o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă", se arată într-un comunicat al companiei, postat pe Realitatea.net.

Potrivit aceleiaşi informări, Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu au convocat, pe 5 aprilie, o întâlnire a Consilului de Administraţie al trustului Realitatea Media pentru a discuta "contractul de management încheiat cu compania Asesoft".

Printre motivele care duc la discutarea contractului de management încheiat de Sorin Ovidiu Vîntu cu Sebastian Ghiţă (patronul Asesoft Ploieşti) sunt menţionate o plângere penală formulată de directorul general Realitatea Media şi "o serie de alte decizii manageriale" care "au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup".

În continuare, comunicatul Consiliului de Administraţie Realitatea Media:

"Consiliul de Administraţie al Realitatea Media este convocat pentru a pune în discuţie contractul de management încheiat cu compania Asesoft. Este o analiză care se impune din mai multe motive.

Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi.

O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media.

Sunt câteva exemple care conturează o tentativă sabotare a companiei Realitatea Media.

Trebuie discutată, de asemenea, şi implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului.

Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea ORA DE FOC a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul.

Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV. În ultimele luni, s-a înregistrat o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă. Unul dintre cele mai serioase exemple este desfăşurarea concursurilor ”Cine e regina?” şi ”De ce trebuie să plece Emil Boc?” - concursuri cu premii în bani menite să atragă audienţă facilă şi care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii.

Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, instituţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje. Ca urmare a acestor abateri, vă comunicăm că, începând de astăzi, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri, Madalina Dulamă, sunt schimbaţi din funcţie.

Realitatea TV trebuie să revină la conţinutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piaţă, un mijloc de informare echidistant şi corect, o televiziune de ştiri care oferă spaţii de exprimare în egală măsură puterii şi opoziţiei, oricare ar fi acestea.

Domnii Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie, au convocat o întâlnire a CA al Realitatea Media. În consecinţă, Consiliul de Administraţie a fost convocat pe data de 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către compania Asesoft, reprezentată de domnul Sebastian Ghiţă, în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestui contract."

Despre conducerea editorială:

Dragoş Nedelcu a mai declarat pentru MediafaxSorin Enache va fi ajutat de Cristian Coman şi Roxana Niculescu (director de programe).

Cristian Coman a fost redactor-şef al Ştirilor Realitatea TV în perioada septembrie 2008 - toamna lui 2009.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aiure aiure
    portocaliu sau nu, cu audienta sau fara, sa nu uitam un aspect, Vantu a mai dat o tzeapa. e prost ala care da, nu ala care cere, nu? si nu ma refer la tzepe. la tzepe e invers. dar nu inteleg perseverenta celor care lucreaza si se lasa tzepuitzi de Vantu in fiecare zi. personajul asta este hipnotic de-a dreptul, imi dau seam...
  • yarina yarina
    Plecarea Oanei Stancu si a lui Adi Ursu a fost cea mai mare gresala, uitati-va ce audiente se face la A3 cand sunt acestia in studio, pacat REALITATEA A DEVENIT UN POST PORTOCALIU, in ce-o priveste pe doamna Cretulescu ea este ultimul mohican, restul moderatorilor cu exceptia si-a doamnei Chiriac sunt de duzina.
  • ana ana
    Au vopst realitatea in portocaliu!
    nu mai au jurnalisti, nu au prezentatori, sunt penibili
  • touretul touretul
    Vantu o incaseaza. Imi amintesc cand Ursu si Oana Stancu erau dati afara fara preaviz de acest Ghita, care acum se da lovit pe la Hotnews, si Vantu spunea de cate milioane a investit gagiul, iar noi vedeam dezbaterile alea despre Moni si Columbeanu la ore de prim-time. Parerea mea e ca Realitatea a fost preluata si Vantu e cu un picior in groapa si la propriu si la figurat.
  • Radu Radu
    era clar de la bun incepu t ca l-au fraierit pe Ghita sa plateasca datoriile Realitatea TV si salariile iar acum vor sa-l elimine, tipic Vantu.

    sa nu uitam ca si in cazul FNI au avut de suferit altii, Vantu s-a fofilat
  • androidul cu sobolani androidul cu sobolani
    o fi adevarat, nu o fi adevarat...ghita a reusit sa-l pacaleasca pe vantu. nu va plati darile catre stat (deja conturile-s blocate de catre ANAF) iar Realitatea va fi intr-o forma sau alta "executata silit" de catre aceasta institutie. astfel probabil ii va scapa lui vantu printre degete. dar poate am citi eu prea multe chestii de-astea conspirative.
  • Marian Marian
    Realitatea TV e pa! Ca audienta e varza, ca profesionalism e la stadiul de vidanja. Aceasta adunatura de jurnalisti de pripas gen Cretuleasca sau Soviani, ar trebui sa fie vizionata doar de debili mintali, caci pictarea realitatii e o ofensa adusa intelectului nostru!

Trimite un comentariu

sus