Skip to main content

Bilanţul provizoriu de la EVZ: aproape 20 de oameni au ales să plece

 

Lista ziariştilor de la Evenimentul zilei care au ales să plece cu salarii compensatorii creşte. Şi-au mai anunţat plecarea Şerban Stoica (senior editor, fost editor coordonator), Vlad Odobescu (eveniment) şi Ionuţ Stănescu (eveniment).

Publicitate

Până diseară, jurnaliştii de la EVZ vor opta între a rămâne la ziar şi a lua trei salarii compensatorii, plus salariul pe luna mai.

Aproape 20 de oameni au ales să plece. Lista lor, în continuare:

Ioana Lupea – redactor-şef adjunct

Horia Ghibuţiu – senior editor

Călin Hera – editor coordonator
Şerban Stoica – editor coordonator

Raluca Dan – editor eveniment
Clarice Dinu – editor politic
Diana Evantia Barca – editor showbiz

Narcis Iordache - eveniment
Vlad Stoicescu – reporter special
Vlad Odobescu – eveniment
Ionuţ Stănescu - eveniment
Adrian Cochino – externe
Oana Dan – eveniment
Oana Ţepeş - externe
Silviu Bostan – online

La această listă se adaugă cei disponibilizaţi (opt – nouă oameni): trei oameni de la corectură, trei şoferi şi trei oameni de la departamentul SGR – Secretariat General de Redacţie (care a fost desfiinţat).

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Corectura Ro Corectura Ro
    @Alin: Sunt sigur ca nu ai citit cu atentie mesajul. "Sunt multi cititori de presa avizati care inclina sa creada ca secretarii de redactie se ocupa cu facutul cafelelor" - in aceasta fraza nu afirm ca secretarii de redactie se ocupa de facutul cafelelor. Eu insumi, Evelin Ceciu, am fost secretar de redactie ani buni, "am luptat" si cu Cristi Popa pe baricade la EVZ, ca buni camarazi. Daca lucrezi in presa, atentie la nuante, cand citesti!
  • Alin Alin
    Secretarii se ocupa cu facutul cafelelor? Tind sa cred ca nu i-ai cunoscut pe secretarii evz: Daniel Ciarec si Cristi Popa din moment ce poti sa sustii asa ceva! Ai o problema! Eu zic sa te mai documentezi, ok? Si dupa aceea stam de vorba! Nu pot sa trec cu vederea aceasta jignire adusa unor secretari profi ca cei doi! In afara ca sunt niste super-oameni, sunt niste buni-profesionisti! Ca si multi altii care au plecat de la EVZ!
  • Apetre Apetre
    Meridianul, Expres, Cotidianul in forma veche - toate ziare mult prea inovatoare pentru RO. Apropo de consultanti nemti: ce are stampila primariei cu coada vacii? - nimic. Ei au intrat intr-un sistem atipic si nu s-au descurcat pentru ca au gandit nemteste - si neamtul cand e scos din gaoace, capoteaza. Facelift inovator, etalon? Da! Atunci cand focus-grupurile sunt facute din betivi sau analfabeti sau unii platiti sa zica Da. Ce e inovator la vechiul nou EVZ? Din bulina in glob - si a fost al dracului de greu - si din varza - zob, ca sa satisfaca unora setea de schimbare si de afirmare. Un alt ziar facut pe genunchi si - mai recent - in genunchi...
  • reporter reporter
    păcat de toate ziarele serioase care au murit și de cele care sunt pe ducă...
    asta e realitatea: oamenii care nu au habar vor sa faca profit rapid eliminind structuri tehnice indispensabile unui trust de presa
    :) degeaba ai consultanti germani (unde presa scrisa are traditie de peste 100 de ani) pe care nu-i asculti și vrei sa reformezi presa (tinara de 20 de ani) din romania
    NB - studiu de caz in desfasurare: un ziar care avea traditie, care a suferit un facelift inovator acum trei-patru ani (putind fi considerat un etalon romania), acum aflat intr-o transformare haotica, fara o viziune editoriala si grafica... :)
    sigur va ajunge o tema predata la scolile de jurnalism
  • Corectura Ro Corectura Ro
    Asta cu plecatul secretarilor de redactie nu este convingatoare pentru a arata dezastrul existent la evz. Sunt multi cititori de presa avizati care inclina sa creada ca secretarii de redactie se ocupa cu facutul cafelelor :)
  • alin alin
    pacat de EVZ. Pleaca ultimii oameni cu viziune, toti secretarii de redactie, Stoicescum, toti toti. E un dezastru complet si final. Nasol de tot!
  • kali kali
    Cu tristete constat ca s-a implinit visul lui A. Nastase (ala care a vrut sa i se numere ouale), care si-a dorit sa distruga inca din 2004 Evenimentul Zilei. Se pare ca i-a reusit, poate si cu ajutorul lui Bobby Paunescu. Momentul in care Paunescu a cumparat Evenimentul Zilei si Capital a fost clar un inceput al sfarsitului. La scurt timp a urmat o alta mare "realizare", distrugerea B1. Acelasi Bobby Paunescu a transformat B1 intr-un pui de Antena "felixiana", aducandu-i pe Sorin Oancea si Aura Titiriga, care si-au adus dupa ei o gramada de "specialisti in stiri". E penibil cand vezi asa-zisi jurnalisti care la Antena 3 scuipau cat puteau spre Cotroceni iar acum se fac ca pupa acelasi loc. Ce credibilitate mai pot avea? Rezultatul se vede: audienta e praf. E mult sub cea de acum un an sau doi, cand B1 era condus de Radu Moraru si echipa lui. Nu era o televiziune comerciala, dar macar spunea lucrurilor pe nume. De curiozitate, uitati-va in arhiva lui Petrisor si imi veti da dreptate. Cifrele nu mint. Si ma mai roade o chestie: cum poate Oancea sa aiba si 50% din B1 si 25% din Antena 3 si 10% din Radio Zu? Au cui bani sunt de fapt in spate? Chiar nu ii pute nimanui chestiunea asta? Sau suntem luati toti de prosti!

    P.S. Astept injuraturile de la USL-asi si de la fanii lui Mircea Badea, care mi-au aratat deja simpatia lor... Dar deh, e o tara libera in care avem voie sa spunem ce gandim.
  • Andi Andi
    @monica & all,
    Sa tot fie vreo 20 de jurnaliști care au ales sa nu mai aibă un loc de munca decât sa fie la EVZ. Pe timp de criza. ei au familii si vieti omenesti, trebuie sa aibă bani ca sa poată trai, ca toți ceilalți oameni. Au ales sa plece insa. E un gest curajos, nu revolutionar, dar curajos. Mă amuza cei de pe margine, care insira povesti despre standardele morale - e foarte ușor sa o faci pe net, din vorbe. luat in ansamblu, gestul spune multe despre starea presei si despre curajul jurnalistilor de a fi sau de a încerca sa fie profesioniști si etici. Iar tu vii si faci judecati de valoare pe forumuri. Nu despre chestia cu Andronic vorbesc, pe aia o separ de ce ai spus, pt ca sunt de acord cu tine.
  • antiana antiana
    Asa e, Gabi, ca de obicei, ai pus punctul pe i. ;)
  • atent atent
    am auzit ca pe lupea o infiaza Cristoiu
  • monica monica
    macovei e doar o holograma, mai clara sau mai obscura in functie de intensitatea intereselor "prietenilor" evz - dan andronic, william branza, gabi oprea, ontanu etc. nu oportunismul lui macovei, cat de gretos ar fi, e problema. ci rolul de mic dictator luminat asumat de claudiu serban cu largul concurs al intregii redactii. de altfel, daca nu erau compensatoriile, mai mult de 3-4 ziaristi nu plecau. cam asta e presa de bucuresti, ca nivel profesional si moral
  • antiana antiana
    Mai zi-ne, ana, care sunt ai mai buni ziaristi de la eveniment care pleaca: incepusei ieri o lista, eu am crezut ca i-ai luat in ordine alfabetica, nu in cea a profesionalismului. tu care dintre ei esti?
  • ana ana
    e bine ca ramane macovei, cel mai vertical dintre toti :)))))
  • mircea mircea
    A plecat.
  • rt rt
    se asterne batista si peste evz. dupa modelul b1, mai curat, mai uscat.

Trimite un comentariu

sus