Skip to main content

VIDEO. Copiii lui Vîntu au avut prima ieşire publică. Sorin Ovidiu Vîntu nu mai este asociat în afacere

 

“Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunile pe care le deţineam la Realitatea Media”, a declarat Ioana Vîntu într-o conferinţă de presă în care a anunţat tranzacţie cu Elan Schwartzenberg.

Publicitate

Este prima ieşire publică a celor doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Copiii lui Vîntu, la prima apariţie în presă

“Am ales calea transparaneţei pentru a pune capăt tuturor zvonurilor. (...) Sorin Ovidiu Vîntu a creat un brand de succes, o afacere solidă, care i-a adus prea multe probleme, pentru dumneavoastră Sorin Ovidiu Vîntu este un personaj controcversat, pentru noi este familie”, a mai spus Ioana Vîntu.

Schwartzenberg: Am cumpărat în nume personal

În aceeaşi conferinţă de presă, noul proprietar al postului, Elan Schwartzenberg, a făcut câteva precizări legate de tranzacţie.

Elan Schwartzenberg despre achiziţia Realitatea Media

Din declaraţiile lui Elan Schwartzenberg:

  • Aş vrea ca ziua de astăzi să înceapă cu normalitate, şi normal este să mulţumesc tututor proprietarilor Realitatea TV. Îi mulţumesc domnului Prigoană, care înţeleg că a inventat această afacere şi aş dori să îi mulţumesc şi domnului Vîntu, care a preluat această afacere. De asemenea, le mulţumesc domnilor Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, domnului Sergiu Toader şi domnului Sorin Enache, care sunt nişte adevăraţi profesionişti ai televiziunii.
  • Le mulţumesc tuturor vedetelor şi maşinişiltilor, tuturor celor care au creat acest post. Îi mulţumesc domnului Sebastian Ghiţă, care a investit şi manageriază în acest moment acest trust de presă.
  • Îi multumesc lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru oportunitatea şi onoarea pe care mi le-au oferit, îmi pare sincer rău că nu este aici să ne dăm mâna şi să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut bun pentru acest trust.
  • România are nevoie de normalitate, dumneavoastră aveţi nevoie de locuri de muncă, cei de acasă au nevoie să ştie în mod real ce se întâmplă în această ţară.
  • Este poate cea mai importantă afacere pe care am facut-o vreodată, este o investiţie importantă cu impact real, am acces la fonduri şi la investiţii asigurate de până la 100 de milioane de euro pentru tot ce ar însemna dezvoltarea şi funcţionarea scestui post de televiziune.
  • În majoritatea firmelor pe care le am alţii sunt managerii, nu mă ocup de micromanagement şi personal nu mă pricep la mass-media. Îi admir pe cei care au avut curaj să investească bani, mă refer la domnul Ghiţă, care are un contract valabil de management, doar cuvinte de laudă faţă de curajul lui.
  • Doresc ca toate taxele către stat şi către furnizori să la şi doresc ca salariile tuturor angajaţilor să fie ahitate la zi.
  • Am avut un Crăciun în care am stat singur acasă cu 100 de euro, dar înainte de asta le-am plătit angajaţilor toate salariile. Nu am întârziat în viaţa mea cu o ora plata salariilor.
  • Îmi doresc ca salariile angajaţilor să fie platite onorabil, transparent şi legal. Nu doresc şi nu voi tolera ca cinva să obtină afaceri cu statul, doresc ca această televiziune să fie un fel de CNN, bănuiesc că doriti să vedeţi lucruri normale, transparente, legale unde toţi să ne putem desfăşura activitatea normal.
  • Această televiziune care pe unii i-a costat săntătatea, libertatea, pe unii sânge, îmi doresc ca efortul tuturor care au pus umărul la această afacere să vadă o continuitate pozitivă
  • Mai mult decât atât, aş dori să mă duc diseară la ora 10 la o masă cu oricare dintre jurnaliştii proeminenţi ai staţiei şi să le răspund cu plăcere la orice întrebare şi să-mi fac audienţă la mine acasă.
  • Sper să fim cu toţii la un înalt nivel profesional. Am cumpărat 90% din pachetul de acţiuni Realitatea Media, preţul este confidenţial, vă pot asigura că domnul Vîntu şi-a recuperat investiţia.

Nu m-am văzut cu domnul Vîntu de miercuri seară, cand am perfectat tranzacţia.

  • Îl respect pe domnul Sebastian Ghiţă, respect banii investiţi în această afacere, nefăcând niciodată afaceri cu statul, orice milion la mine e foarte mare, faptul că a băgat câteva milioane aici, dacă respectă acest contract de management, postul are audienta, are transparenţă, nu văd niciun motiv să nu continuăm acest parteneriat.
  • Am început negocierile de o lună de zile, sunt un tip constructiv.
  • Negocierile în mod normal au început din secunda în care l-am cunoscut, acum 10 ani, pe domnul Sorin Ovidiu Vîntu, afacerile le faci cu oameni pe care îi cunoşti în timp.
  • Până miercuri seară nu am facut nicio afacere cu domnia sa, afacerea a fost pusă pe masă acum o săptămână, semnarea a avut loc vineri.
  • Imi doresc ca toate afacerile mele să fie administrate de oameni indepenenţi. Nu văd niciun motiv decât dacă este necesar să mă implic în mod personal, nu exclud ca Realitatea să fie un Media 2.
  • Îmi doresc să mai apar la Realitatea TV în momentul în care am să-i ofer cheia lui Murdoch, care a mai cumpărat de la mine o afacere, nu doresc să fac politică prin această televiziune, nu doresc să continui aceasta traditie locala.

Voi respecta ad literam contractul, mă astept si de la domnul Ghiţă sa-l respecte ad literam.

  • Nu am discutat cu Ghita deloc până în acest moment. Sunt firme în care nu am călcat în viaţa mea care funcţionează foarte bine.
  • Sper sa nu fie nevoie de mine, îmi doresc sa am aceeaşi viata ca pana acum, imi facea o deosebita placere sa vin la Realitatea TV. Din pacate inteleg ca, potrivit deontologiei profesionale, la Realita TV in afara acesti seri, sper sa mai apar la Realitatea TV cand voi povesti că i-am vandut lui Murdoch o alta afacere.
  • Îmi rezerv insa dreptul sa apar la alte posturi, imi doresc sa am aceeasi viata.

Cred că Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să se bucure de viaţă

  • Cred ca domnia sa (Sorin Ovidiu Vîntu – n.r) a considerat că a venit timpul să se bucure de viaţă, cred că această afacere i-a creat prea multe probleme.
  • Nu doresc sa am opinii, directive, influente, jocuri de culise, nu doresc acest lucru, doresc sa fac in continuare parte din societatea civila.
  • Nu exista nicio legătură intre plecari arestari, domnia sa a avut aceasta neplacere, nu doresc sa am opinii directive influente jocuri de culise, nu doresc acest lucru din acest lucru, doresc sa fac parte din societatea civila, pe partea economica.
  • Am tot respectul pentru aceşti domni (Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă – n.r), nu stiu ce au avut de impartit, eu am cumpărat actiunile in mod personal de la copiii lui Vîntu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    La Scorteni, in Prahova, ieri au fost alegeri anticipate iar PDL a invins USL cu 67,5% din primul tur, fiind prima data cand USL apare cu un candidat unic. O fi fost si mita, dar scorul e categoric si cred ca sunt mari probleme in a intelege ce vrea opozitia. Semnalul e prost, proportional cu scorul.
  • Horea Horea
    "România are nevoie de normalitate, dumneavoastră aveţi nevoie de locuri de muncă, cei de acasă au nevoie să ştie în mod real ce se întâmplă în această ţară"-zise,printre altele Elan Schwartzenberg.

    Ba dorim, mai degraba,sa stim care-i deosebirea dintre PCR si PD-L. Aceasta a fost tema dezbatuta intens in ziua de 1 Mai, pe Realitatea lui Vantu.
  • Marian Marian
    Penibil! Fiica lui Vantu recita o poezie scrisa de un securist! Ti se face scarba cand vezi atata prostie.
    Cat despre Elan Schwartzenberg, care a primit un NUP in 2000 de la procurorul pe atunci Ponta, pentru neiregistrarea in contabilitate, adica evaziune fiscala, a 1,34 de milioane USD. Cititi aici:http://www.newsiasi.ro/eveniment/Stirea-zilei/cine-este-elan-schwartzenberg-ieseanul-care-a-devenit-patronul-realitatea-tv.html#comment-544
    Adica, pe scurt,Realitatea a intrat in patrimoniul PSD. Nu se schimba nimic, doar propietarul!
    Mi-e scarba!
  • ileana ileana
    Sa vina cand o sa- l mai chemam noi ! ingrozitoare prestatie . Speram la o indreptare !

Trimite un comentariu

sus