Skip to main content

Oana Despa: Le mulţumesc celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor

 

"Le mulţumesc şi celor care m-au făcut să înţeleg încă o dată adevărul din vorba aia care zice că nu ştii cum e omul până nu-l pui şef", spune Oana Despa, într-un mesaj către colegi. "Şi celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor. Pe ei îi anunţ că, de azi, au drum liber să-şi arate întreaga putirinţă."

Publicitate

Oana Despa a demisionat de la Antene, pentru a pleca la viitorul post de ştiri al RCS.

Mesajul, în continuare:

"Repetiţia e mama învăţăturii au zis nişte oameni mai deştepti şi mai vechi decât mine. Ca să învăţ să plec, a trebuit să încerc de vreo doua ori. Îmi doresc, sincer, ca asta să fie ultima experimentare.

In ultimii 12 ani, am lucrat pentru Antene, cate or fi fost ele. Am urcat si am coborat. Am cunoscut extazul si agonia. M-am enervat, mi-am îmbogăţit colecţia de fire de păr alb şi mi-am adus hipotensiunea la o valoare normală, m-am bucurat pentru fiecare ştire "doar a mea" si m-a întristat orice pierdere. Am ales sa ajung la final şi îmi place să cred că, pe tot acest drum, nu am făcut compromisuri cu propria conştiinţă.

Am fost un ziarist norocos. Am avut noroc de ştiri şi, uneori, de oameni.

Înainte să plec, aş vrea sa-i multumesc lui Vlad Petreanu. Că m-a făcut Oana Despa.

Apoi, lui Cristi Lupu - picatura chinezească a carierei mele de reporter; Murei Frânculescu şi lui Alice Iacobescu, editorii care nu înţelegeau niciodată nicio scriere şi te obligau să o traduci de zeci de ori în limba română; lui Cosmin Silistraru, că mi-a demonstrat că o creaţie de 6 minute bate concurenţa şi PRODUCĂTORULUI Alin Romaşcan, că ştirile de 6 minute sunt întotdeauna excepţia; tuturor colegilor şi colegelor reporteri din perioada de glorie a Observatorului, pentru că ne disputam deschiderile de jurnal, că ne ajutam şi că ştiam să ne felicităm pentru un lucru bine-făcut.

Aş putea să le mulţumesc tuturor infractorilor care mi-au ocupat zilele şi nopţile, dar sunt sigură că, dacă nu ar fi fost ei, aş fi găsit pe alţii; aşa că, lor le urez zile multe acolo unde sunt sau ar trebui să fie!

Mă plec în faţa secţiei mele, celei de acum şi celei care a fost vreodată. Pentru că de la ei am învăţat că mai important ca ştirea e OMUL, că m-au provocat să le acord încrederea şi să descopăr că în fiecare suflet există o parte bună, atat de bună, că e absolut necesar să o arăt şi altora.

Lor le mulţumesc pentru că m-au acceptat şi m-au respectat. Aşa cum sunt!

Le mulţumesc şi celor care m-au făcut să înţeleg încă o dată adevărul din vorba aia care zice că nu ştii cum e omul până nu-l pui şef. Şi celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor. Pe ei îi anunţ că, de azi, au drum liber să-şi arate întreaga putirinţă.

În ultima mea zi aici, aş vrea să vă mai spun că, dacă vă vreţi a fi jurnalişti, să nu uitaţi niciodată că meseria asta este despre iubire, oameni şi adevar, că poate muta munţi şi răsturna guverne, că nu are nimic imoral în ea şi se manifestă la fel indiferent de patronate, putere sau opoziţie.

Ştiu că par boema şi expirată, dar mai ştiu şi că adevărul e unul singur."

Vă salut,

Oana Despa

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • atent atent
    Hai sa fim seriosi. Cine e Despa? Ce mari stiri a scris ea? Ce a dezvaluit? Ce i-a pus Politia in mana?
    RCS-RDS o ia pe urmele National TV. Adica mult zgomot pentru nimic. Mancatorii de laturi dau buzna si se imprastie pe la toate televiziunile. Prost e ala care ii angajeaza. Valoare sub zero. Macar pt scarboseniile pe care le-au scris si le-au spu. Pe Prodan cand o luati sa popularizeze moldoveneasca. Oricum nu pticepe nimic din ce spune. Citeste comunicatele Guv si atat. La fel si Negrea. Atatea discutii inutile, dupa ce a mancat c... cat a putut. Nu vedeti si Saptamana Financiara. Aia au ramas pe vremea comunistilor, asa trateaza orice subiect. Jurnalul e de un infantilism crunt. Ce daca pleaca. Cand au plecat ziaristi care stiau meserie, iar sefii le furau premiile (bani, excursii) unde erati? De ce nu comentati. De gelozie.
  • Horea Horea
    "Comentariu ascuns din cauza punctajului scazut"
    Asa scrie mai sus.
    O fi punctajul scazut pentru ca MULTI citesc si foarte PUTINI inteleg ce-au citit.
    Sunt de tip "andreea".
  • Horea Horea
    Zici ca te cheama ... "andreea"?
    Si asa, cu "rahaturi", vorbesc mai nou fetiţele "extraordinare"?
  • andreea andreea
    oana, mult succes in cariera extraordinara pe care sunt convinsa ca o vei avea! esti un bun profesionist, indiferent de ce rahaturi mananca postacii gashtii gadea-felix.
  • Horea Horea
    DA, "relu matriteru"!
    Cam asa este pe acest forum. Nu stiu daca sunt platiti sau o fac din convingere.
    Si culmea, sunt ... multi!
  • Horea Horea
    @kalo
    De obicei, cei din spate - care de fapt sunt cu munca - nu se prea vad.
    Pe ecran apar cele cu "pilitura"!
  • relu matriteru relu matriteru
    Sunt unii platiti sa voteze negativ mesajele antiGadea :))))
  • Vai Vai Vai Vai Vai Vai
    Musculita asta nu poate pleca fara sa multumeasca tuturor celor care au invatat-o meserie! Elegant pe de-o parte si trsit pentru ea pe de alta parte.Ea a enumerat cativa oameni care chiar au invatat-o sa faca presa sau e o chestiune de"misto"golanesc, nu se prea intelege si daca doar aceia sunt cei care au avut grija de ea, este ceva in neregula.Totusi,putea sa iasa din decor in liniste, ca un om cu demnitate!
  • udi alan udi alan
    draga oana! mesajul tau catre fostii colegi si catre presa larga si cititorii ei este limpede ca i unul scris cu foarte mult regret! iti pare rau pt ce ai ajuns, pt ca esti data deoparte dupa ani de "truda" la curtea lui "mircea" zis si "felix" zis si "mogulu"...Deci, te intreb scolareste, ca sa nu ai dubii asupra intrebarii: pt cine zici tu ca ai muncit 12 ani de zile? Cand luai banii lui felix, cel dovedit a cata oara ca a fost sluga lui SECU, SI CAND FACEAI PE SEFA era totul ok, nu? Acum ce nu a mai mers? A venit altul cu o limba mai catifelata decat a ta? Tristetea ta e de inteles...te duci la o televiziune inexistenta care poate va ramane in veci inexistenta! Poate te ia PRO UL , CA TOT A PIERDUT O PE CARMEN AVRAM! si ce pierdere! uite ce minuni face carmen avram pt antena 3! Niciodata nu a avut materiale mai profi antenele toate cate or fi ele!Si n astia ultimii 12 ani tu ai facut parte din ele! NU prea se vazu, draga oana! IN SCIMB, cum veni carmen avram, SE VAZU SI SE SIMTI instantaneu! naspa, nu?...ca sa nu ma intelegi gresit, rezonez cu tristetea si amaraciunea ta, dar ar fi trb sa pleci demna, fara sa scuipi, si pur si simplu sa te razbuni altfel: aratand prin faptele de vitejie ulterioare ce a pierdut FELIX! inca poti arata , oana! chiar mi as dori f mult sa arati...pt ca mi placi!
  • Radu Moraru Radu Moraru
    RCS, RDS o sa fie un varf profesional pentru tine Oana. Bravo! 10 tv e un exemplu ca oamenii astia se pricep la televiziune.Sa nu ajungi la Antena Satelor.
  • kolo kolo
    Pune-ti, bre, un CV. Cine e si ce a facut? Adica pleaca de la antene dar cu ce se ocupa acolo? Emisiune nu avea si nu retin nimic legat de ea. Asta neinsemnand ca ar fi o jurnalista slaba. Doar ca nu e cunoscuta publicului. CV?
  • Pascu Pascu
    "Cum isi bate joc viata de unii."
    De ce trebuie sa te plangi aici ca viata nu e cea pe care ti-ai dorit-o ?
    Chiar nu ii inteleg pe unii. Frate, crezi ca viata si-a batuit joc de tine ? Fa ceva, orice !
  • grasutu enigmatic grasutu enigmatic
    Asa ca uitasem...Nu-i frumos sa-l vezi pe Mircica in aceeasi emisiune cu Zeul Somnului? :D Cum isi bate joc viata de unii. :D
  • grasutu enigmatic grasutu enigmatic
    Gaudeamus igitur cum spuneau nemtii :D Vor ramane ei, analistii supremi, atoatestiutorii, justitiarii acestor meleaguri, cei care STIU cei care AU DREPTATE, cei care au dreptul sa arunce cu piatra in pacatosi :D Da, A3 ii va ramane lui Gadea si prietenilor lui, care-si vor da dreptate unu altuia si vor face, ca si pana acum, analize pertinente, argumentate, top 10 mancaruri PDL, top 10 masini PDL, top 10 posete PDL si multe alte topuri si vor face caterinca de inalta calitate, ironie fina de scara blocului de toata lumea, mai putin sefi ca, deh, nu musti mana care te hraneste :D
  • Nae Nae
    Who the f*** is Oana Despa?

Trimite un comentariu

sus