Skip to main content

Stelian Negrea, despre jobul la Intact: "Primele ţinte au fost Udrea şi RCS"

 

"Într-una dintre discuţii pe care le-am avut cu Intact,  primele ţinte au fost madam Udrea şi RCS&RDS", a spus în faţa CNA Stelian Negrea, fostul şef al Departamentului de Investigatii din Intact. "Mi s-au solicitat informaţii, departamentul a fost înfiinţat la 1 martie, urma să meargă luni şi ani de zile de acum încolo. Mi s-au solicitat informaţii despre firme care aveau contracte de publicitate cu Pro Tv şi nu cu Antena, nu este nicio speculaţie."

Publicitate

Stelian Negrea a venit în faţa CNA cu câteva înregistrări audio, dar şi cu mailuri dintre el şi Codruţ Şereş (preşedintele Antena Group), cel cu care ţinea legătura.

"Trebuia să strângem orice fel de informaţie care să fie compromiţătoare la adresa unor firme. Eu făceam materialele şi apoi le trimiteam către şeful ştirilor de la Antena3, către Alin Romaşcan, dupa care ele apăreau, acesta era traseul", a spus el.

Din discuţia de la CNA:

  • "Am fost prezentat ca senior-editor (Antena 3) de la 1 martie, înainte eram senior editor la Financiarul."
  • "Am venit să vă devoalez nişte practici, dacă nu veneam cu nişte dovezi nu m-ar fi crezut nimeni."
  • Ce se comanda? "Să strângem orice fel de informaţie care să fie compromiţătoare la adresa unor firme. Eu făceam materialele şi apoi le trimiteam către şeful ştirilor de la Antena3, către Alin Romaşcan, dupa care ele apăreau, acesta era traseul. Ceea ce este şi mai grav este că tot departamentul de ştiri lucra la asta.
  • "Departamentul editorial era subordonat direct lui (Codruţ Şereş)."
  • Cine trasa sarcina de lucru? "Codrut Şereş direct."
  • "În două luni de zile am luat comenzi cât n-am luat în 10 ani de presă."
  • "Comenzi înseamnă să realizezi materiale care să susţină interesele Intact, în dezacord cu intenţiile jurnalistului. Conform contractului nu puteam să le spun nu, în condiţiile în care mi-aş fi permis să spun ceva ce ar fi derajat trustul m-ar fi pus să plătesc 100 de mii de euro."

De ce a decis să facă înregistrări şi să prezinte mailurile la CNA?

"Am lucrat două luni şi când am văzut potopul de comenzi care s-a abătut asupra mea m-am hotărât să adun probe. Sunt jurnalist şi aşa vreau să rămân."

Antena 3: Stelian Negrea a profitat de ignoranţa unei angajate de la resurse umane

"Antena3 SA, care este reprezentată legal de Mihai Gândea, nu a avut nicio relaţie contractuală cu Stelian Negrea", a spun Mirela Bomboe, reprezentantul Antena 3 la CNA. Ea susţine că Stelian Negrea a obţinut legitimaţia de la Antena 3 "profitând de ignoranţa unei angajate"

"Calitatea de senior-editor nu există în organigrama Intact. Domnul Stelian Negrea a profitat de igonoranţa unei angajate de la resurse umane şi a solicitat şi a primit o legitimaţie de presă."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • touretul touretul
    ce fel de sef de departament a fost ariciul asta care a lucrat doua luni la Antene. in doua luni nici nu afli cum se invarte roata. si ce e, ma rog, rau in aflarea de informatii compromitatoare despre firme. daca sunt reale, scopul jurnalistic a fost atins. nu conteaza nici daca e vorba de firme legate doar de o aripa a esicherului politic. n-au decat slugoii de la EVz sa tranteasca anchete despre ceilalti. d'aia sunt puterile separate in stat si societate. puterea nu sta intr-o singura mana, democratia functioneaza.
  • stelian negrea stelian negrea
    http://steliannegrea.wordpress.com/2011/05/18/slugile-domnului-dan-voiculescu-mi-au-facut-un-blog-fals/
  • Dragos Dragos
    Mai nea Pascule, pai tocmai aici e marea problema : Latrina3 spune foarte multe, acuza in draci in dreapta si-n stanga, dar nu poate dovedi aproape nimic.
  • Pascu Pascu
    Uite, nici eu nu sunt de acord cu cele spuse de tine. Astea inseamna ca trebuie sa ti se inchida gura ? Nu cred.
    Fiecare are dreptul sa spuna ce vrea, atata timp cat poate si dovedi.
  • Mihnea Mihnea
    Tranca-fleanca mere acre ! O mie de vorbe doi bani nu fac ! CNA-ul ar fi trebuit sa inchida Latrina3 de muuuult ! DD a stat mai bine de 2 ani cu Zero-tv-ul lui inchis de Nastase si PSD in 2002, pt niste chestii absolut inocente comparativ cu "performantele" zilnice ale Latrinei3. Dar spre deosebire de "dictatorul" Base, nepotul matusii Tamara s-a comportat ca un adevarat dictator.
  • silviu silviu
    no, hai s-o luam incet. asta zice ca treaba a inceput-o la 1 martie si a continuat-o 2 luni de zile. deci fix la 1 martie a inceput ,,sa ia comenzi", prioritara find nutzi si rcs rds.

    pai daca treaba si comenzile au inceput la 1 martie, mai dle obae, de ce naiba a scris negrea despre udrea articole in: 26 ianuarie 2011 (3,4 mld de euro de la udrea pentru asfaltari la sate); 25 noiembrie 2010 (Triada Boagiu-Udrea-Ariton serveste clientelei politice)?? prin 27 septembrie 2010 se intreba, tot intr-un articol, de ce nu renunta basescu si boc la romania looolz... omul asta e sanatos la cap?
  • Alex Alex
    Stelian a pomenit astazi la CNA si de senatorul Carlan de la PDL, cum ca el ar fi primit comanda sa il ia in vizor.

    Acum... cineva mi-a aratat un mail trimis de Negrea, pe 23 martie, care exista ca proba, si care suna cam asa: Subject: stire calcan petrecere apdpr/ Salut, iti trimit o stire despre un senator pdl celebru prin petrecerea organizata de APDPR la el la hotel anul trecut.

    Acum... daca Stelian Negrea - senior editor la Financiarul, dupa cum reiese din semnatura din mail - zice ca a avut "sarcina trasata" cu Calcan, eu ma gandesc oare de ce o fi scris mailul de mai sus la modul asta!
    O stire comandata ar fi trebuit sa sune, ma gandesc eu, astfel: iti trimit stirea pe care mi-ai cerut-o despre senatorul Calcan.
    Ca asa cum reiese din mail, prin formularea "un senator celebru", stirea pare facuta din proprie initiativa, iar cel care a primit mailul habar nu avea cine sulea e Calcan din moment ce Stelica a simtit nevoia sa precizeze ca e un senator PDL celebru :). Mai... nu stiu ce sa zic, dar ce spune omul asta e... nu sifi cum zicea Basescu, dar e cel putin de Kafka.
    El a stat ca sa ,,stranga probe" (luand si bani in acelasi timp loool). Ca sa nu mai vorbim ca a scris despre Elena Udrea inca de anul trecut in Financiarul. Pute!!
  • Eugen Eugen
    Ce de trepadusi de la Felix pe forumuri! In toate articolele referitoare la santajul Intact, au aparut baietii lui Felix care il apara disperati. Pe rand baieti, ca va ia DNA pe toti!
  • Adrian Adrian
    Stelian Negrea – Prestatorul. Ce a ascuns Evenimentul Zilei, în campania sa de distrugere a televiziunilor nesubordonate Puterii. Si despre cum face evz jocul puterii...http://www.dcnews.ro/2011/05/stelian-negrea-prestatorul-ce-a-ascuns-evenimentul-zilei-in-campania-sa-de-distrugere-a-televiziunilor-nesubordonate-puterii/

Trimite un comentariu

sus