Skip to main content

EXCLUSIV. Elan Schwartzenberg: „Îi voi oferi lui Sebastian Ghiţă ceva mai consistent”

 

Mutarea Realitatea TV din Casa Presei Libere are mai multe implicaţii. Sediul în care funcţionează acum postul de ştiri este închiriat de Sebastian Ghiţă, cel care asigură, prin contract, managementul postului.

Publicitate

Îi voi oferi lui Sebastian Ghiţă ceva mult mai consistent şi mai avantajos pentru ambele părţi”, a declarat Elan Schwartzenberg într-un interviu acordat în exclusivitate paginademedia.ro.

Asta înseamnă că se rupe contractul de management. „Nu comentez nimic mai mult”, spune Elan, care are însă „nemulţumiri care se văd cu ochiul liber” legate de management.

Ce spune Elan Scwartzenberg despre mutare şi despre management, în continuare:

Petrişor Obae: De ce vă mutaţi?
Elan Schwartzenberg: Unu: Mă mut pentru că o televiziune echidistantă, independentă şi care să funcţioneze în condiţii de normalitate nu poate sta într-un sediu care este proprietatea statului, mai ales un stat de tipul statului român.

Doi: Pentru că sediul Platinum al companiei Willbrook este cel mai frumos sediu pe care mi-l pot închipui pentru o televiziune (cine nu crede, îl invit să vadă) şi, totuşi, am obţinut nişte condiţii financiare absolut senzaţionale în favoarea mea. Criza este cel mai bun negociator.

Trei: Mă mut pentru că Realitatea funcţionează scriptic cu sediul social în clădirea Gelsor de pe Splaiul Unirii şi, în fapt, în Casa Presei. În octombrie, sperăm să fim în legalitate, având la aceeaşi adresă şi sediul, şi studiourile, dar şi birourile.

Patru: Pentru că sunt convins că este nevoie de un semnal pozitiv şi optimist şi pentru că mutarea face parte din planul meu de reorganizare şi restructurare a postului, pe care l-am elaborat în ultimele patru luni.

Cinci: Mă mut pentru că aşa vreau, pentru că am învăţat că, dacă eşti proprietar, te poţi muta când şi unde vrei.

Sunt foarte nemulţumit de situaţia financiară actuală a grupului Realitatea

Realitatea TV funcţionează acum într-un sediu care este închiriat de Sebastian Ghiţă, cel care are contract de management cu Realitatea TV. De ce nu rămâneţi aici. Nu este mai rentabil?
Absolut deloc. Cred că răspunsul corect este foarte simplu.

Sunt foarte nemulţumit de situaţia financiară actuală a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte muţumit de relaţia cu Sebastian Ghiţă.
Sper să îi pot face o propunere mai avantajoasă pentru ambele părţi decât cea actuală în care, dacă nu mă voi implica urgent, sigur viitorul nu va fi roz.

Asta înseamnă că renunţaţi la contractul de management cu Sebastian Ghiţă?
Nu comentez nimic mai mult.

Au existat disensiuni cu Sebastian Ghiţă?
Nu disensiuni. Am nemulţumiri legate de lucruri care se văd cu ochiul liber.

Adică?
Dacă salariile nu sunt plătite la timp, dacă am taxe neplătite la stat, cum este TVA-ul, nu e motiv de nemulţumire?

Pot spune doar că îi voi oferi lui Sebastian Ghiţă o propunere mai consistentă.

Are legătură mutarea Realitatea TV cu aceste nemulţumiri?
Nu are nicio legătură, este doar parte a unui plan. De altfel, Sebastian Ghiţă se mută şi el cu birourile în sediu.

Contactat de paginademedia.ro în legătură cu mutarea postului, Sebastian Ghiţă a fost scurt: „contractul cu Coresi spune că trebuie să păstrez spaţiiile închiriate”, a declarat Ghiţă, fără alte detalii.

Foto: Laurenţiu Obae

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • altU altU
    De cand e aliatul lui Basescu, Patriciu ii copiaza si purtarea de ghiolban, se pare :))
  • cornel cornel
    cred ca PSD e nemultumit de faptul ca Realitatea TV in loc sa faca lucrurile pt care a fost infiintata, ofera cancan ;)
  • touretul touretul
    ei, las' că Patriciu își spală toate păcatele lui de vătaf de presă care privește jurnaliștii ca iobagi pe tarlaua lu' tac'su, finanțând cursuri de jurnalism pentru liceeni cu care îi va înclocui după absolvire pe jurnaliștii care cârtesc în Adfevărul Holding, pe care i-a dat afară și care l-a rândul lor îl dau în judecată pentru nesimțire, Adevărul fiind cred ziarul cu cele mai multe procese pe Codul Muncii.
  • publicitarul publicitarul
    macar asta recunoaste ca nu se dau salariile la timp. La adevarul nu se dau banii dar se fac "ceausri de pontaj" ca la fabrica de cuie. Ia uite ce-au postat imre si cucoana de e sefa la HR astazi pe intranet: (a, si au sters comentariile neplacute)Dragi colegi,

    Statutul de angajat Adevărul Holding va implica de joi, 1 septembrie, o nouă îndatorire. Una extrem de puţin solicitantă!

    Astfel, din prima zi de toamnă a acestui an fiecare dintre noi va trebui să-şi vizeze zilnic legitimaţia de acces. Acest lucru va presupune că atât dimineaţa, la sosirea la serviciu, cât şi seara, la plecare, legitimaţia de acces va fi trecută obligatoriu prin sistemul electronic de citire a accesului instalat la recepţia centrală a sediului din capitală. Se recomandă ca vizarea legitimaţiei, atât la venire, cât şi la plecare, să se facă de fiecare posesor în parte, chiar dacă obişnuiţi să veniţi sau să plecaţi în grup.

    În cazul în care vă veţi uita într-o zi legitimaţia de acces, veţi solicita una provizorie colegilor de la recepţie. Repetarea constantă a acestui lucru vă va atrage însă măsuri administrative.

    Dacă aţi constatat că v-aţi pierdut legitimaţia de acces, atunci sunteţi rugaţi să vă adresaţi în cel mai scurt timp Departamentului de Resurse Umane care vă va elibera un nou card, contravaloarea acestuia de opt euro urmând a vă fi reţinută din salariu.

    Vizarea legitimaţiei de acces va permite normarea orelor de serviciu, cât şi verificarea formularelor administrative lunare privind perioadele de concediu sau de concediu medical pentru fiecare angajat în parte.

    De asemenea, tot de joi, 1 septembrie, va fi strict interzis ca în baza legitimaţiei personale de acces în compania Adevărul Holding să pătrundă persoane străine, fără cunoştinţa serviciului de securitate, aflat la recepţie în permanenţă.

    Accesul vizitatorilor în incinta Adevărul Holding se va face strict doar după legitimarea şi înregistrarea acestora la recepţia noastră. Rămâne valabilă şi regula conform căreia un angajat Adevărul Holding care are un invitat va trebui să-l însoţească în permanenţă, de la momentul preluării acestuia de la recepţie şi până în clipa în care vizita acestuia se încheie în acelaşi loc, la recepţie, de unde cel în cauză îşi va ridica documentele personale de identificare.

    Oricine va permite accesul unei persoane străine în incinta Adevărul Holding, inclusiv a unui fost coleg venit în vizită, fără a respecta regulile de mai sus, este pasibil de a suporta măsuri administrative.

    Aplicarea deciziilor precizate mai sus sunt de natură să ne asigure fiecăruia dintre noi un regim de securitate şi de management profesional, pe durata în care ne aflăm la serviciu, lucru care se aplică constant în orice companie modernă, fie ea din România sau din străinatate. Aşadar, nu vă grăbiţi să trageţi concluzii greşite!

    Acest sistem va fi generalizat în scurt timp la nivelul întregii companii. Pentru orice informaţii suplimentare colegele de la Departamentul Resurse Umane sau cei de la Recepţie vă vor sta la dispoziţie!

Trimite un comentariu

sus