Skip to main content

S-a stins Răzvan Huzuneanu, unul din primii ziarişti de după 1989, fost coleg cu Esca, Mândruţă şi Berecleanu

 

Răzvan Huzuneanu, unul dintre primii ziarişti formaţi după 1989 s-a stins vineri, 21 octombrie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Avea 46 de ani.

Publicitate

Huzuneanu a început la SOTI, prima televiziune independentă din România, în 1991. A fost reporter, redactor, coordonator de programe al unei echipe prin care au trecut Andreea Esca, Lucian Mândruţă, Andreea Berecleanu, Cristina Liberis şi Răzvan Dumitrescu.

În anii 90, a fost printre primii jurnalişti care au făcut stagii de pregătire în America, la Vocea Amercii şi la United States Information Agency (USIA). USIA (un fel de Plan Marshall pentru media ţărilor est europene) a susţinut inclusiv lansarea SOTI.

După 1995, a colaborat la diverse publicaţii, iar în perioada 2001-2004 a fost consilier pe probnleme de presă al Ministrului Justiţiei.

Începând cu 2004, a fost Secretar General al Uniunii Sindicale a Jurnaliştilor - Mediasind.

Dumnezeu să-l odihnească!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nobody Nobody
    "Nu mor caii când vor câinii" - una din vorbele preferate
    "Hotel California" - Eagles - melodia preferată
    Categoric un mare patriot. Mai mult decât sigur un om cu valori şi principii de nezdruncinat. Locuia pe Strada Străduinţei, aşa cum, de altfel, i-a fost şi trecerea prin viaţă. Nu voi spune vreo vorbă bisericească pentru că nu sunt cred că şi-ar fi dorit. Se spune că, atunci când oamenii mor, ei continuă să trăiască prin noi şi amintirile pe care ni le-au lăsat. Eu cred că e invers. Atunci când ei mor, moare şi o parte din noi. See you later aligator.
  • calota cristina calota cristina
    PENTRU CEI CARE VOR SA II ADUCA UN ULTIM OMAGIU LUI RAZVAN HUZUNEANU, TRUPUL NEINSUFLETIT AL ACESTUIA ESTE DEPUS DOAR ASTAZI, 25 OCTOMBRIE 2011, LA CAPELA CIMITIRULUI CATOLIC DIN BUCURESTI (LANGA CIMITIRUL BELU).
    DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!
  • delziz delziz
    Nu a murit Florin. Doamne fereste. Vineri m-am intalnit cu el. A venit pentru putin timp in Romania. Din pacate s-a mutat definitiv in Anglia.
  • Adi Munteanu Adi Munteanu
    Cand a murit Florin? Ce tristete... Mare pacat
  • dan dan
    a murit florin tanovici ?dumnezeul sa-l ierte....are dreptate mircea...multi se duc dupa o activitate de ani de zile si nu mai stie nimeni de ei...pacat !!!.....colegii de la romania libera or fi aflat si ei ?!!!.....sau nu or fi avut spatiu suficient sa scrie despre el ????!!!!
  • Mircea Prodan Mircea Prodan
    Domnule Obae, ai uitat sa amintesti de un jurnalist craiovean pe numele lui Florin Tanovici care chiar a facut parte din prima echipa SOTI..Dar nedevenind vedeta si esuand in jurnalismul de provincie, de, n-ar parte nici macar de citarea numelui intr-un ferpar pe site-ul mata'...
  • touretul touretul
    46 de ani! cam tânăr ca să mori.
  • Adi Munteanu Adi Munteanu
    Nu pot sa cred! Acum vreo 18-19 ani debutam toti la Soti... Doamne ce pacat...
  • kolo kolo
    Domnule V. Popescu,

    Nu e ironia sortii, deloc, e doar inca o dovada a faptului ca presa nu are "sindicat". In ciuda a ceea ce sustin Mediasind, C. Godineac, T. Lovin sau altii.

    Nimeni nu mai stie de bietul Huzuneanu, de ce ar avea loc moartea lui intr-o "editia de azi"? Sau, daca lucreaza cineva prin presa, ati primit vreo instiintare de la Lovin, Mediasind sau Godineac ca a murit "cineva"? Va vine randul, stati la coada si platiti cotizatii.
  • Virgil Popescu Virgil Popescu
    ‎Razvan Huzuneanu a fost unul dintre initiatorii primului Contract Colectiv de Munca pentru mass-media. Ironia sortii face ca tocmai mass-media ,cu cateva exceptii, sa treaca sub tacere disparitia sa. (http://www.mediaobservercluj.ro/parteneri/fsjtr.htm )
  • cornell cornell
    Dumnezeu sa il odihneasca.
  • mad79 mad79
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

Trimite un comentariu

sus