Skip to main content

Cărţile lui Cartianu, la pachet cu Adevărul

 

Cărţile despre Revoluţie ale lui Grigore Cartianu, redactorul-şef al ziarului Adevărul, se distribuie împreună cu ziarul.

Publicitate

În următoarele trei săptămâni, ziarul Adevărul va fi însoţit de volumele “Teroriştii printre noi” , “Crimele Revoluţiei” şi “Sfârşitul Ceauşeştilor”, în seria Misterele Revoluţiei.

“Teroriştii printre noi”, noul volum al redactorului-şef de la Adevărul, va apărea la tarabe pe 9 decembrie. Iar “Crimele Revoluţiei” şi “Sfârşitul Ceauşeştilor” vor fi distribuite alături de Adevărul pe 16 şi respectiv 23 decembrie.

Crimele Revoluţiei” şi “Sfârşitul Ceauşeştilor” nu sunt la prima apariţie alături de ziarul deţinut de Dinu Patriciu. Acestea au mai fost distribuite în această formulă în 2010.

Până în prezent au fost vândute peste 110.000 de exemplare din “Sfârşitul Ceauşeştilor” şi circa 90.000 de exemplare din “Crimele Revoluţiei”. Primul tiraj al volumului “Teroriştii printre noi” este de 40.000 de exemplare.

Despre noua carte semnată de Grigore Cartianu

Lucrarea “Teroriştii printre noi”, cu subtitlul “Adevărul despre ucigaşii Revoluţiei”, face parte din seria despre evenimentele din decembrie 1989 gândită de Grigore Cartianu şi pusă în practică cu ajutorul reporterilor de la Adevărul Cristian Delcea, Mihai Voinea şi Andrei Crăciun.

Volumul “Teroriştii printre noi” costă 15 lei (la fel ca şi precedentele) şi a fost lansat pe 23 noiembrie 2011 la Târgul de carte Gaudeamus - Bucureşti. Titlul noii lucrări este o parafrază după celebra “Ucigaşii printre noi”, cartea lui Simon Wiesenthal, “vânătorul de nazişti”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pana Ioan Pana Ioan
    Bine scris, Manistule !
  • Manistul Manistul
    Ref.: Pamfletele din cartile lui Cartianu ====
    Domnule Cartianu,
    Pamfletul Revolutiei este cu totul altceva decat Istoria Revolutiei din decembrie 1989. Toata lumea stie ca a fost o revolutie furata, numai ca dumneata, cel care la revolutie ai “impuscat doi teroristi, unul militian si altul securist”, pe care i-ai recunoscut “dupa uitatura”, (dupa cum ai scris la ziar povestea ta “eroica”) vrei ca revolutia sa aiba neaparat marca Cartianu, fara virgula! Nu iti este rusine ca, facand pe moralistul oltean, sa pui numele meu in cartea ta pamfletara, in urma “cercetarilor” facute de doi ciudati trimisi de tine sa afle "adevarul" prin tot felul de carciumi ploiestene de pe DN1, ajunsi in cele din urma bauti la sediul Asociatiei, ocazie in care “au incurcat inregistrarile”…? Pamfletul acesta poate o sa va coste bine, o data ! Nu-ti cer scuze pentru ca stiu din batrani: Neamul prost tot neam prost ramane! Si de aceea, nici nu poti intelege ce inseamna Manist ! Oricum, inseamna altceva decat un parasutist ajuns inginer nepracticant, apoi gangav stirist sportiv si ziarist pamfletar de “Adevarul”, autor de pamflete oltenesti, de ocara! Uita-te-n oglinda si dojeneste-te singur cand ii pui pe toti la gramada cu hotii! Chiar nu iti este rusine? Familia ta este mandra de tine? Ne vom intalni o data, cu cartile (documentele) pe masa! Ar fi trebuit sa stii ca adevarul amestecat cu rahat, tot rahat este! Si, in cazul Revolutiei si a eroilor revolutiei, oricat ai fi de meschin, unsuros si murdar, tot trebuie sa te inclini, domnule Cartianu!
    Semnat: ing. Sorin Nicolescu - Ploiesti - [email protected] si/sau [email protected]
  • Alex.D Alex.D
    ai inteles TOT.
  • teo teo
    cum poti sa te lauzi cu o carte scrisa de altcineva??????? nu pot sa cred ca grigore cartianu a facut asa ceva! atunci autorii de drept ai volumelor de ce nu isi cer drepturile? da, e ceva necurat la mijloc. daca asa stau lucrurile, inseamna ca ceva mai rusinos si mai jenant si mai penibil nici ca exista. cum de mai poate sa se afiseze in lume dl cartianu? cum de nu se ascunde de rusine? de ce nu se indreapta lucrurile? asa o enormitate e fara precedent. poate ca nu e adevarat si cei care scriu contra o fac din pura invidie. o asemenea mizerie la nivel inalt n-a mai existat pâna acum, atatea carti scrise de altii si semnate de un singur om.... daca e adevarat, cariera de scriitor a dlui cartianu e compromisa DEFINITIV. va ramâne in istorie ca un plagiator, ca un escroc. cineva ar trebui sa lamureasca aceste probleme pentru ca nu e corect nici din punct de vedere legal, nici moral. celor care au scris aceste carti li se cuvin de drept banii. insusirea pe nedrept a proprietatii intelectuale se reglementeaza in justitie in mod rapid. pacat de aceasta poveste, sa aiba astfel de dedesubturi murdare..... pacat de munca acelor oameni care au ramas doar cu efortul depus si cu buzele umflate. ce caracter trebuie sa ai ca sa te lauzi cu munca altora, ca sa incasezi bani grei pe efortul altora?
  • matei matei
    dar au dat afara deja in decembrie. acum se pregatesc pentru transa din ianuarie. plecati fratilor, nu mai lingeti resturi
  • adrian adrian
    Nu zice nimeni ca R. Ionescu si G. Cartianu vor sa inchida toate redactiile din tara si sa mai DEA AFARA IN DECEMBRIE inca cateva zeci de reporteri, oameni de la DTP, etc. Ce Craciun fericit, ce An Nou fericit! Le-au spus unii sa dea oamenii afara in ianuarie, ca dă prost in decembrie, de sarbatori, da ii doare in... ei iau banii, fraierii iau tzapă!
  • Borcanul gol Borcanul gol
    O incercare patetica de a salva un ziar muribund cu ajutorul unor carti plagiate...
  • Nicolae Ceausescu Nicolae Ceausescu
    @Marcel Proust - Inca de la primul volum, toti acei insi care i-au scris cartea lui Gregoar s-au ales si cu multumiri in prefata. Asta ca sa restabilim adevarul istoric. In rest, da, banii i-a halit el, si sunt mai mult de 80.000 euroi. Volumele n-au valoare literara prea mare, dar sunt excelent documentate. Iar vanzarile bune cu care se impauneaza autorul se datoreaza reclamei imense facute in Adevarul, gratuit, de zeci de ori fiind lasate balta subiecte bune de pag 1 pentru a promova cartile cu pretexte deseori trase de par. Care va sa zica, interesul personal a fost pus inaintea celui editorial! Obsesia asta anacronica, cu care Cartianu i-a prostit pe alde Imre - dar nu si pe cumparatori - se vede in tirajul ziarului, care s-a prabusit si din aceasta cauza.
  • Mirel Adumitrei Mirel Adumitrei
    "Domnule Patriciu, Editura Adevarul are nevoie de un best seller, asteptam sa va lansati cartea!". Citat aproximativ, dar fara a denatura sensul pupincurismului sau profund, intre Grigore si patronul sau la RTV. Altfel, e o blasfemie ca un ins care scrie prin asa-zisele sale editoriale ca sintagma "ai pierdut, continua. ai castigat, continua" ar apartine lui de Coubertin (probabil nu a auzit de Nansen niciodata, e greu sa ai cultura cand cartile ti le scriu colegii sau securistii) - asadar, spuneam ca e o blasfemie ca unul ca asta care cauta balamale la iPad sa-l parafrazeze pe Wisenthal. Sau pe oricine.
  • traian traian
    O sa va fac atenti cand ajung in raft la mic.ro in loc de gogosi :)
  • Marcel Proust Marcel Proust
    Carmen Maria Andronache, ai formulat complet gresit o idee de baza. Cartile alea nu sunt ale lui Cartianu si ultima n-a fost "pusa in practica" cu ajutorul celor trei tineri nominalizati de tine. Nu, draga, Cartianu a furat efectiv munca acestor oameni! E de notorietate in Adevarul Holding ca aceste volume, care au o valoare documentara ridicata, s-au facut din adunarea articolelor scrise de vreo doi ani incoace de multi colegi ai taranoiului ipocrit din Gorj. In afara celor trei au mai tras pe branci inca 7-8 insi (inclusiv documentaristi, editori foto etc), iar multumirile le-a incasat Shrek si banii i-a luat Grigore, vreo 80.000 euro pana acum. Ailalti au fost doar terorizati in fel si chip si fortati presteze cate 12-14 ore pe zi, pentru ca trebuia sa-si vada si de treburile zilnice la ziar. Cartianu a stat cate 3 luni acasa doar sa insaileze articolele, aceste carti fiind un fel de plagiat cat se poate de rusinos, iar o simpla consultare a colectiei este dovada suprema. Acum lumea se asteapta, conform obiceiului, sa mai chiuleasca de la birou inca un trimestru pentru a merge pe banii redactiei sa-si promoveze volumul prin toata tara. Asta in timp ce lumea nu-si ia salariile!
  • stanley stanley
    neinteresant... si cartea, si personajul...
  • borcanul invidios borcanul invidios
    imi permit sa fac un mic calcul... daca dl gregoire ar fi incasat 10% din cei 15 lei pentru cele 200.000 de exemplare vandute pana acum, asta ar insemna ca el a incasat pana acum, pe munca lui delcea, craciun si voinea cam 300.000 ron, adica vreo 75.000 de euro... poate 10% e prea mult... hai 5%, adica in jur de 40.000 de euro... o fi mult, o fi putin? poate ma insel...
  • Gogaie Gogaie
    Mdeah...

Trimite un comentariu

sus