Skip to main content

Cine este Ştefan Stan, marele câştigător de la Vocea României?

 

MediafaxŞtefan Stan, primul deţinător al tilului Vocea României, nu a studiat niciodată muzica, fiind nevoit să muncească de la 16 ani pe şantier.

Publicitate

Din cauza situaţiei financiare precare, Ştefan Stan a lucrat şi într-o fabrică de aparate de aer condiţionat, deşi el şi-ar fi dorit o carieră în muzică.

Dar asta nu înseamnă că elevul lui Smiley a câştigat acum pentru prima oară bani de pe urma talentului său.

Ştefan Stan a câştigat pentru prima oară bani din cântat în Statele Unite.

„Înainte de a ajunge la «Vocea României» am cântat prin diverse cafenele, restaurante sau la petreceri private. Prima oară am început să cânt când am ajuns în SUA. Ştiam doar trei-patru melodii, dar cineva m-a ajutat să cânt la o cafenea. Învăţam câte o piesă nouă în fiecare săptămână şi aşa am ajuns la un repertoriu de câteva zeci de piese”, după cum a povestit Ştefan Stan pentru Ring.

În urmă cu nouă ani, Ştefan Stan a plecat în America pentru o tânără cu care trăia o poveste de iubire. Marele câştigător de la Vocea României s-a dus după ea în New York unde a stat timp de şase ani. Acolo a încercat să răzbată în industria muzicală, dar nu a reuşit.

Între timp s-a căsătorit cu cea pe care o considera iubirea vieţii lui, dar eşecurile pe plan profesional l-au dus la divorţ, scrie Click.ro

Câştigătorul show-ului de la Pro TV câştiga 200 de euro pe seară din cântările ţinute în cluburi din Bucureşti

De la începutul anului trecut şi până la momentul în care a intrat în concursul ,,Vocea României", Ştefan şi-a etalat talentul la restaurantul Rond de pe Strada Niţu Vasile (Berceni), în clubul Tonka (Piaţa Romană), dar şi la Fedro, un club din Centrul Istoric, relatează Click.ro.

Marele câştigător al show-ului de la Pro TV are 34 de ani, este din Bucureşti şi spune că a trăit o viaţă zbuciumată "până a descoperit muzica".

În adolescenţă, a trebuit să muncească pentru a-şi putea ajuta familia. A început lucrând pe şantier, fiind băiatul bun la toate. Apoi s-a angajat la o fabrică de făcut cutii pentru trabucuri.

A început să cânte de la 10 ani şi, deşi mama lui a cântat în tinereţe, niciunul dintre părinţii lui nu l-au susţinut în acest demers, după cum reiese din profiliul făcut de oficialii Pro TV pe site-ul oficial al concursului Vocea Romaniei.

Ştefan Stan a mai povestit că, în copilărie, îi plăcea să cânte piesa “Enigmatici şi cuminţi”, interpretată de Ştefan Hruşcă (pe versuri de Adrian Păunescu), dar nu a studiat niciodată muzica, fiind nevoit să muncească de la vârsta de 16 ani pe şantier.

Într-un interviu acordat Mediafax, în 24 decembrie, Ştefan Stan a declarat că "Vocea României" este primul concurs la care participă.

Sursa foto: Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • diana diana diana diana
    bravo Stefan!!!
  • Florin Florin
    păsărica ta are nevoie de un control sau mai multe. cred însă că nimeni nu reușește să o prindă sau să o vadă.
  • tactulici tactulici
    eu auzisem de la o pasarica altceva. cosmote a sponso emisiunea cu conditia sa castige baiatul asta, elevul lui smiley. smiley e imagine cosmote, nu?
  • Florin Florin
    eu nu cred că cea mai bună voce înseamnă cea mai lucrată voce. Ștefan a știut să își folosească vocea într-un mod în care niciunul din cei 4 finaliști nu au putut. comparațiile între cei doi câștigători de altfel sunt forțate, fiindcă aici mă îndoiesc că cineva poate să spună că acest concurent nu are calități vocale. poate neinformații ar trebui să asculte interpretarea cu care a fost acceptat.

    ps : articolul este foarte slab. de la jumătatea sa sunt repetate informațiile de până acolo.
  • Florin Florin
    nimeni nu a insistat la Vocea României pe problemele sociale. despre astea a fost interesată presa din România.
  • sergentul10 sergentul10
    Vad ca si cei care il sustin pe Stefan Stan sunt de acord ca nu era cea mai buna voce din concurs, doar ca el canta cu sufletul si transmite emotii si mai nu stiu ce.
    Pai, mai dragilor, atat timp cat concursul se numeste VOCEA (subliniez VOCEA) Romaniei trebuie sa castige cea mai buna voce. Daca concursul se numea "Sufletul Romaniei" sau "Emotia Romaniei" sau "Emotii pentru tine" atunci era ok sa castige Stefan.
    Aceeasi porcarie s-a intamplat si la Romanii au talent, desi au fost concurenti care chiar aveau niste talente deosebite, in final a castigat unul care n-avea absolut nici un talent, dar era orfan de mama si de tata si avea nevoie de bani, saracu!
  • iulian iulian
    Toate emisiunile de la Pro TV sut despre cazuri sociale, si asta e intentionat.
    Au vazut ca are succes Dansez penreu tine si au facut dat aceeasi nota si celorlalte productii.
  • Ramona Ramona
    Perfect de acord! Am fost convinsa din prima clipa ca o sa castige. Este foarte natural, nu se forteaza cand interpreteaza iar in seara finalei a fost cel mai bun, desi Chircu are o voce mai lucrata, totusi e de lemn, nu transmite emotie.Bravo,Stefan!Te-am votat si ma bucur ca au mai facut-o si altii!
  • ELENA ELENA
    NU A FOST POATE CEA MAI BUNA VOCE DAR, INDISCUTABIL A FOST SINGURUL CONCURENT CARE A CANTAT CU SUFLETUL DESCHIS SA SPUNA O POVESTE. SI SPUNE ATAT DE FRUMOS POVESTI CANTAND. RESTUL CONCURENTILOR AU VOCI F. FRUMOASE ,DAR DACA VRETI SA CASTIGATI INIMI,CANTATI CU SUFLETUL DESCHIS CA STEFAN, CANTATI SA MANGAIATI SUFLETE NU SA ARATATI CE BINE CANTATI. SI VE-TI PRIMI SI VOI LA RANDUL VOSTRU PREMII SI DRAGOSTEA OAMENILOR.UITATI VA SI LA COPILUL ROMAN CARE A CUCERIT ITALIA CATA DRAGOSTE PUNE IN CE CANTA EL,DE ASTA A SI CASTIGAT.INVATATI DE LA STEFAN CUM ESTA SA CANTI CU SUFLETUL PE TAVA.CANTA SI PARCA SPUNE.....ZAMBIND.....ASA SIMT EU POVESTEA DIN CANTECUL ASTA .....CE MI PLACE SA VI-O SPUN SI VOUA........STEFAN CANTA SINCER, IMPERFECT DAR ATAT DEFRUMOS.
  • Edi Edi
    Si oameni cu mai multa experienta in muzica, precum Mihai Traistariu si Gyuri Pascu sunt de aceeasi parere cu mine, conform EVZ - http://www.evz.ro/detalii/stiri/cati-l-au-ales-pe-stefan-vocea-romaniei-959498.html#ixzz1hofsvh68 In schimb, nimeni nu-l sustine pe Stan. Oare de ce???
  • tina tina
    perfect de acord.
  • gogaie gogaie
    Canaf rulles :))
  • gogaie gogaie
    cel mai varza finalist. ceilalti au fost cu cateva clase peste el...dar probabil lumea l-a votat de sf stefan...sa-i faca si lui un cadou. la voce e nul, nada. pacat ca niste voci adevarate nu au castigat, cum ar fi fost normal intr-o tara normala...nu Romanica.
  • lucian lucian
    Nu a fost cea mai buna voce, dar a fost fara indoiala cel mai natural participant...nu s-a scremut ca altii sa le iasa notele perfect.
  • Edi Edi
    ca voce, a fost cel mai slab dintre toti finalistii. ceilalti puteau lua note incredibil de inalte, ce faceau cu vocile lor era fabulos, pe langa stefan asta care era obisnuit, nimic iesit din comun. in schimb, a fost o campanie pe internet incredibila in favoarea lui. nu stiu cine l-a sustinut, dar le-a iesit.

Trimite un comentariu

sus