Skip to main content

Radu Moraru lansează Naşul TV în ianuarie. Colaboratori: Grigore Cartianu şi Cristian Ţopescu

 

ACTUALIZARE: Jurnalişti colaboratori la Naşul TV, conform proiectului depus la CNA: Cristian Ţopescu, Grigore Cartianu, Olimpian Ungherea, Alex Mihai Stoenescu.

Publicitate

Radu Moraru spune că va lansa postul Naşul TV în luna ianuarie, după cum a declarat azi în faţa CNA. Naşul a obţinut licenţa pentru viitorul post de televiziune cu 9 voturi pentru şi unul împotrivă: Christian Mititelu.

Investiţia iniţială în noul post TV va fi de 600.000 de euro, iar Naşul estimează încasări de 800.000 de euro în primul an.

Firma pe care va fi licenţa Naşul TV este Fire Breaking News.

Echipa Naşul TV:

Andi Râpan - director financiar
Cătălin Chirilă - director editorial
Adrian Bucă - producător general şi administrator al firmei Fire Breaking News SRL, care a solicitat licenţa la CNA.
Ticu Alexe  "ne va suţine cu toate echipamentele, care de transmisie" a spus Moraru. "El e naşul tutor televiziunilor din România. El a pus bazele tehnologice ale SOTI şi Pro TV", a continuat el.

Din echipa editorială a postului Naşul TV mai fac parte jurnaliştii Cătălin Chirilă, Cristina Pânzaru (a lucrat la Mediafax, Pro TV şi B1 TV) şi Ioana Reit, fosta prezentatoare a emisiunii 6! Vine presa!, de la B1 TV.

Venituri estimate:

2012 - 1,5 milioane de euro

2013 - 2 milioane de euro

Cât despre despărţirea de RCS, unde s-a ocupat de proiectul 10TV:

“Colaborarea cu RCS&RDS s-a încheiat amiabil. Cei de la RCS&RDS vor face un post la fel de mare, fără să fie în colaborare cu noi. “

Proiectul este destul de avansat, a remarcat Răsvan Popescu cand a aflat că postul va începe să emită la începutul anului viitor.

Radu Moraru:

“Avem tot ce trebuie. Noi aveam acest proiect încă de acum un an, noi am mers până în vară cu RCS&RDS, în vacanţă ne-am despărţit şi de atunci tot lucram la el.”

Întrebat cum se va susţine televiziunea, Radu Moraru nu a amintit nimic de planul de finanţare a postului şi din “banii curaţi de la telespectatori” – lucru despre care vorbeşte pe blogul Naşul.TV.

“Avem avantajul acestei colaborari cu Ticu Alexe, care ne va sprijini. Am realizat pana acum multe proiecte TV, chiar dacă nu am făcut public acest lucru, iar asta ne scuteste de un mare efort financiar. Avem un capital de pornire şi estimăm un buget de publicitatate”, a spus Radu Moraru, realizator TV şi preşedintele consiliului de administraţie al noului post de televiziune.

Moraru, despre proiectul editorial al postului Naşul TV:

Pe lângă emisiunea Naşul, la noul post "tot programul este un laborator de creaţie", care "de luni până joi îşi propune să informeze publicul", vineri şi sâmbăta va difuza emisiuni de artă, cultură şi sănătate, iar duminica - divertisment.

Cât priveşte difuzarea postului, Radu Moraru a spus că are deja un acord cu platforma AKTA pentru preluarea Naşul TV şi ca "avem deja înţelegeri de principiu cu alti operatori. Vom avea contracte semnate, sper eu, chiar cu toţi cabliştii".

Întrebat de presă dacă există şansa ca Naşul TV să fie preluat şi de RCS&RDS, Moraru a spus că da, având în vedere faptul că el a încheiat colaborarea cu RCS&RDS în termeni amiabil în ceea ce priveşte proiectul 10 TV.

Potrivit proiectului depus la CNA, Fire Breaking News, societatea care operează licenţa Naşul TV, a încheiat cu Digital Cable Systems privind preluarea programului prin intermediul reţelelor de cablu tv DCS.

Despre societatea care a depus cererea de licenţă la CNA:

  • Fire Breaking News SRL este deţinută de Anda Blîndu (50%) şi Ioana - Lăcrămioara Reit (50%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
  • Administratorii societăţii sunt Anda Blîndu şi Adrian Bucă, producătorul emisiunii "Naşul", realizată de Radu Moraru timp de aproape 10 ani la B1 TV, şi, din decembrie 2010, la 10 TV.
  •  Anda Blîndu face şi ea parte din echipa lui Radu Moraru, iar Ioana Reit este soţia lui Adrian Bucă.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • costa costa
    Era si timpul sa apara ceva nou. Noi toti trebuie sa fim bucurosi de diversificarea pietei. Nu-i inteleg pe unii de ce sunt din start impotriva a ceva nou. Bine, poate acei unii este numai unul, cu diverse nume, oricum, nu inteleg de ce trebuie sa stam ancorati numai pe antene, b1, realitatea ,tvr,etc, Este foarte bine, succes.Ca sa nu mai spunem ca orice post nou mai aspira din multimea de tineri ziaristi fara speranta. E foarte bine!
  • Ovidiu Ovidiu
    Aha si daca io l-am votat pe Base si imi place de el, inseamna ca-l ling in cur?
    Porcu' ala de Mazare nu mai avea ce sa zica si cand nu mai are ce sa zica, o da pe mahala. Asa se comporta un politician, primar de municipiu??

    bw, Radu Moraru, l-a facut muci pe SalsaMazare.
  • gogu gogu
    Cind l-a facut acu 2 spat. Mazare pe Moraru "papitoi" si a spus verde in fata ca Nasul il linge si continua sa il faca la dos pe basescu, multi au ris, dar cit adevar contin aceste vorbe...
  • Alecu Alecu
    sa ne aducem aminte de Kanal D?
    In SUA exista posturi TV cu mare eficienta si cu bani frumosi doar cu emisie de la 20-24. Culmea, tot talk-show...americani naivi ! Cum incurca ei anotimpurile!
  • Alecu Alecu
    Cronica e batuta de schimb de mame si cireasa de pe tort. Cronica este o em foarte buna si ea, bineinteles.
  • Alecu Alecu
    bobby, dupa ce ai scris se vede ca nu-i cunosti personal pe acesti oameni. Cine ti-a povestit despre ei...a cam uitat.Iar nick name-ul sub care scrii...pe bune?
    Studioul e gata...of, of ! Nu esti informat. Cat priveste stocul de seminte...de cand semintele au facut rau? Iti stimuleaza atentia si fac bine organismului. Inseamna ca despre Oreste nu ai mai avea injuraturi de scris...la cate feluri de seminte manaca! Si Parintele Vasile manaca doar seminte...ia de-njura pe toata lumea! Dimensiune mica, domn'le. Mica, mica...
  • Alecu Alecu
    si cireasa de pe tort. corect
  • cris cris
    Schimb de mame are rating mai mare decat Cronica.
    Cred ca si Cireasa de pe tort.
  • alex alex
    @alecu, ai dreptate. Daca ne uitam la evolutia audientelor, se vede clar ca B1 a scazut dupa plecarea lui Radu Moraru. Echipa lui Oancea n-a reusit sa atinga ratigul pe care le faceau emisiuni ca "Nasul" sau "6 vine presa". A reusit insa doar sa creasca cheltuielile de cateva ori. Singura care s-a mentinut este Urania, in rest audientele sunt modeste.
  • dan dan
    vorbesti prostii, prima tv ar trai foarte bine si fara cronica, au destule emisiuni cu succes la public
  • ryanad2 ryanad2
    De fapt se poate face un post de televiziune cu o emisiune regulata de exceptie. Vezi spre exempificare Prima TV cu cronica carcotasilor, fara emisiunea asta Prima ar disparea instantaneu. Daca un post are o singura emisiune de exceptie, atunci sunt toate sansele ca telespectatorii sa arunce privirea si pe celelalte emisiuni "de umplutura", pe stiri, divertisment, etc.
  • Bobby Cinemisto Bobby Cinemisto
    @ alecu & others: bă Chirilă, nu mai scrie sub pseudonim. Bucă, nu-i mai dicta lui Chirilă. Pânzaru, fată, mai tragi la măsea? PS: vedeţi că au băgat seminţe cu sare la promoţie în hypermarket. Până sunt gata studioul de emisie şi regia aveţi timp să vă faceţi stoc. Hasta la vista, masochista!
  • BM BM
    cat despre proiectul lui radu moraru va fi un nou esec. el nu pricepe ca cu o emisiune nu poti face un post de televiziune asa cum nu poti face primavara cu o floare
  • BM BM
    radu banciu bate realitatea tv, si are peste media postului b1 rating
  • alecu alecu
    Cand este doar o parere si nu incepem cu adjective gen cele de mai jos...inca e bine. Fiecare este liber sa aiba propriile opini si foarte bine faceti ca va exprimai liber. Cat despre cei care...sunt usor mai...impulsivi...cafeaua e de vina. Nu cred totusi ca lipsa educatiei sau a creierului.

Trimite un comentariu

sus