Skip to main content

Cristoiu, despre revenirea la Evenimentul zilei: "Noua echipă a ajuns la concluzia că ostilitatea EVZ faţă de mine era o prostie". Despre Adevărul: "Sunt pregătit să divorţăm dacă se supără"

 

ACTUALIZARE  Ion Cristoiu a declarat într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro că a decis să reia colaborarea cu Evenimentul zilei după venirea noii echipe. Jurnalistul a mai spus că în cazul în care conducerea Adevărul va fi deranjată de colaborarea cu EVZ este pregătit pentru un "divorţ".

Publicitate

Jurnalistul Ion Cristoiu se întoarce Evenimentul zilei, ziarul care l-a făcut celebru, la 15 ani după ce a părăsit redacţia.

Cristoiu va deveni, pentru început, editorialist în cadrul publicaţiei, anunţă Evenimentul zilei. Cu timpul, "implicarea sa în politica editorială a ziarului creat de el, acum două decenii, va spori."

Revenirea lui Ion Cristoiu coincide cu aniversarea, în acest an, a 20 de ani de la lansarea cotidianului.

Interviul dat de Ion Cristoiu, pentru paginademedia.ro:

Iulia Bunea: V-aţi întors la Evenimentul zilei la 15 ani după ce aţi părăsit cotidianul. Cum aşa?

Ion Cristoiu: Este explicabil. La conducerea ziarului a venit o echipă care a ajuns la concluzia că ostilitatea Evz faţă de mine era o prostie.

A existat o ostilitate?

Da, din februarie 1997, de când am plecat ziarul mi-a fost ostil. M-a atacat. Am avut două procese cu conducerea ziarului. O dată pentru că s-au folosit de numele meu. Membrii conducerii de atunci ai ziarului au venit în instanţă să depună mărturie că eu, de fapt, sunt un tip neînsemnat chiar dacă ei au făcut şcoală cu mine. Şi după asta am avut şi un proces cu Mircea Marian.

Ce se întâmplă cu colaborările dumneavoastă cu Adevărul Holding?

Eu la Adevărul sunt directorul revistei Historia şi scriu un editorial în fiecare luni. Însă spre deosebire de cei de la Evenimetul zilei, domnii de la Adevărul, foşti angajaţi la Evenimentul zilei, nu m-au rugat niciodată măcar să-mi dau cu părerea despre o virgulă pusă între subiect şi predicat în textele lor. Precizez că actuala conducere a Evenimentului zilei chiar m-a rugat ca din când în când să le dau câte un sfat.

Veţi rămâne director la Historia?

Da, în contractul meu cu Editura Adevărul şi cu ziarul Adevărul nu intră decât exclusivitate în ceea ce priveşte revista Historia, nu şi gazetăria.

Veţi continua să faceţi editorialele din Adevărul?

Da, voi continua, dar acum dacă cei de la Adevărul se vor supăra e treaba lor. Eu sunt pregătit să divorţăm dacă se supără. Nu am exclusivitate în legătură cu un ziar.

Apăruseră zvonuri că Historia s-ar închide. Cum comentaţi?

Nu e niciun pic de adevăr deoarece, între revistele de nişă ale Holdingului Adevărul, revista Historia stă foarte bine. Ba mai mult am inistat de mai multe ori că nişa de istorie pentru cei mulţi, ca să zic aşa, este una dintre cele mai generoase şi s-ar putea face multe pe acest domeniu.

  • Cristoiu a condus în anii '90 trei publicaţii: Expres Magazin, Observator şi Zig Zag.
  • După ce a demisionat de la conducerea săptămânalului Zig Zag, în 1992, jurnalistul a pus bazele ziarului Evenimentul zilei.
  • După ce a părăsit Evenimentul zilei, Ion Cristoiu a fost colaborator la mai multe publicaţii, printre care: Naţional, Cotidianul, Azi şi Monitorul de Bucureşti.
  • În 9 decembrie 2002 Ion Cristoiu a preluat conducerea postului de ştiri Realitatea TV pe când staţia era deţinută de Silviu Prigoană.
  • În prezent, Cristoiu realizează emisiunea „Ultimul cuvânt”, la B1 TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mesaj Ptr Frustratzi Mesaj Ptr Frustratzi
    Asa-i la romani, cetele de bocitoare. Dac erati in stare de ceva , majoritatea dintre voi faceati si voi ceva. Cu sau fara veninul vostru de rahatt, Cristiou e unul din putinii profesionisti ramasi in media. Restul au murit sau afugit de nimicuri precum Sclavu, Poenaru , Winx si alti frustrati. De-aia s romanii neam de ordinari. Nu/si recunosc valorile niciodata, ba l-ar trage in jos si pe ala care reuseste ceva. Mie sila de voi.
  • gigi gigi
    revista Historia o fac scalvii, Cristoiu e cu numele si pilele ... atat Nu o sa faca nimic la evz asa cum nu a reusit sa mai faca nimic notabil in presa
  • Sorin Sorin
    Eu, in locul lui Patriciu, i-as lasa timp sa se ocupe plenar de progresul Evenimentului zilei!
  • un sclav un sclav
    "Contributia" lui Cristoiu la Historia inseamna o sedinta de 2 h/ luna si un articol, in general bine documentat, dar care seamana la stil cu o compunere de clasa a cincea. A scris chiar si despre tatal lui, la un moment dat. Pentru asta incaseaza vreo 3.000 euro lunar. Treaba adevarata o face redactia, adica cinci insi foarte buni care trag de le sar capacele si care vin cu toate ideile. Cristoiu nu e decat de fatada, pentru impresia artistica, de la el a fost cumparata revista cu cateva sute de mii de euro pe vremea lui Corneteanu.
  • reporter reporter
    deci lasă Adevărul și revista, că tot le închidea Imre ăla, managerul vizionar cu fumuri in cap...
  • reggae buoy reggae buoy
    Venirea lui Cristoiu n-o sa creasca tirajul EvZ. Toti il vad un geniu, un guru, el a fost un tip inteligent care a realizat ca Romania nu are presa tabloida, de bulevard, in anii 90. Acum e un fost profesionist, depasit, anacronic, care are o emisiune f slaba pe B1TV. De fapt, toate emisiunile lui au fost slabe, in primul rand nu are prezenta scenica. Faptul ca vb urat deja de Adevarul nu e frumos, pentru ca ia de acolo cate 400 euro pt fiecare editorial obosit pe care-l publica. Asadar, nu e niciun castig pentru EvZ. Din pacate, sefii de gazete nu pricep ca in mileniul asta presa inseamna efort de echipa si exclusivitati, nu pareristi de tot felul.
  • Catalin Poenaru Catalin Poenaru
    Foarte bine remarca Ciutacu pe blogul sau! Cristoiu si-a vazut visul cu ochii:a devenit subalternul lui Dan Andronic! Brava, maestre! Vorba lui Caragiale, "daca o cer interesele partidului" pupam si andronic! Te compatimesc sincer si pentru faptul ca ai imbatranit urat! Urat si singur!...
  • Winx Winx
    Cristoiu a inchis cercul jurnalisticii: a plecat de la EVZ, s-a plimbat pe la Realitatea Tv, Antena 1, Antena 3, Jurnalul national, B1Tv, Adevarul si, nemaiavand unde sa se transfere, a revenit la EVZ, pentru o lingere convingatoare si benefica pentru putere! Nu cred ca mai poate, pentru ca este unul dintre ziaristii-lichea, pe care nimeni nu-l mai respecta si nu-l mai ia in seama! Asa ca, mutarea lui este zero din punct de vedere jurnalistic, pentru ca va lucra tot cu pupincuristii consacrati, ba, mai mult, le va arata el cum se linge profesionist! Nicaieri in lume presa nu pupa puterea, dar la noi se face scut ca sa nu se afle multele hotii si incalcari de legi, ca nici nu mai apuci sa le contabilizezi! E de necrezut cum Cristoiu n-are pic de demnitate! Un ziarist fara pic de demnitate este ca un pictor daltonist! Cum de isi mai castiga lichelele astea traiul?!? Suntem tara unica in lume!
  • steven steven
    Domnul Cristoiu n-a auzit de pensionare?
  • mami tau mami tau
    dl. obae scoate optiunea de vot pt comentarii de pe site, nu e de bon ton, raspunde daca ai citit mesaul, plz
  • mami tau mami tau
    bunul simtz, odihneasca se in pace !
  • touretul touretul
    BU-HU-HAHAHAHA!
    Bine ai revenit, MAESTRE! la OFICIOS. SĂ COMBAȚI BINE!

Trimite un comentariu

sus