Skip to main content

Preşedintele CNA, despre Colindul Romtelecom: "Riscă să lezeze convingerile religioase"

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să trimită o scrisoare de atenţionare tuturor porturilor care au difuzat reclamele “Rom - rom - telecom” în perioada sărbătorilor.

Publicitate

Pe mine personal mă jigneşte, eu cred că şi oamenii care mi-au spus că sunt jighniţi şi revoltaţi au dreptul să fie apăraţi”, a spus Dan Grigore, membru CNA.

Spoturile care prezintă ofertele companiei Romtelecom nu se mai difuzează în prezent.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Le vom trimite posturilor o scrisoare de atenţionare în care o să le spunem că asemenea materiale audiovizuale riscă să lezeze convingerile religioase".

Răsvan Popescu a mai spus că va cere un punct de vedere de la Patriarhie şi “o să vedem dacă mai este cazul să mai luăm şi alte măsuri”.

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=yy-pCVFRT30[/youtube]

Gelu Trandafir, membru CNA, a precizat că forul audiovizual a primit peste 30 de reclamaţii cu privire la spoturile de sărbători ale operatorului Romtelecom.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Spoturile nu se mai difuzează, s-a terminat se sezonul, dar s-ar putea ca sezonul viitor să vină altcineva cu ceva asemănător”.

Dan Grigore, membru CNA:

“E inadmisibil să faci reclamă dintr-un text liturgic. Este vorba de un text care se foloseste în liturghia bisericii ortodoxe, în perioada sărbătorilor.”

Cum s-au apărat reprezentanţii Romtelecom?

“Colindul a fost interpretat de un cor acustic dirijat de un absolvent de teologie. Din cercetările noastre, aceste colinde nu fac parte din patrimoniul bisericesc.”

Spoturile pentru care majoritatea posturilor de televiziune au primit scrisoare de atentionare din partea CNA au fost realizate de agenţia GMP.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • me me
    Aberația de reclama cu bebelușul homosexual nu leza convingerile religioase și nimicul asta insignifiant lezează?
  • aidan aidan
    dom,dom e liturgic? credeam ca e folclor si ala oral.dar cand imi aduc aminte cum era romtelecomul acum cativa ani cand singur pe piata se comporta inadmisibil,INADMISIBIL cu abonatii si cu cei care doreau sa se aboneze, zeci de ani de asteptare(deja venisera etranjerii nu se pune ca erau tot aia vechi)abonamentele cresteau intr-un an cat altii in zece si nu-ti ofereau nimic sau aproape nimic,ma bucur ca se dau de ceasul mortii si ca mai iau si ei leapsa(ei,patronii etranjeri si factorii de decizie, nu amaratii de angajati)la cata aroganta a fost pe ei, cat casa.
    cat despre cna,nu o data se observa ca se scarpina fara sa-l manance.vorbeste ca sa se baga in seama.pacat de dl.grigore ca se face de rusine.auzi, se simte jignit!. la ce?unde?cum?
  • Cristina Cristina
    Ce lipsiti de inteligenta si de simtul ridicolului sunt oamenii astia de la CNA.
    De ce "E inadmisibil să faci reclamă dintr-un text liturgic" ? Unde e legea care spune treaba asta? O fi cumva aia cu libertatea de exprimare:)
    De ce lezarea convingerilor religioase n-ar fi permisa, dar lezarea altor convingeri personale, da?
  • io io
    poate CNA-ul mai renunta la relicve si mai aduc niste oameni care inca mai respira... si se mai si documenteaza inainte sa vb numai prostii;

Trimite un comentariu

sus