Skip to main content

Rodica Culcer, revocată din funcţie

 

Rodica Culcer a fost revocată din funcţia de director al ştirilor TVR de către Consiliul de Administraţie care s-a întrunit astăzi.

Publicitate

Hotărârea se aplică de astăzi şi prevede numirea unui director interimar şi organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Sport şi Emisiuni Informative, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Rodica Culcer pentru Paginademedia.ro:

"E la fel de ilegal ca şi decizia precedentă şi are acelaşi caracter de execuţie politică. În schimb, aceiaşi oameni au refuzat să voteze restructurarea, semn că nu-i interesează reforma".

Consiliul de Administraţie a votat încetarea mandatului Rodicăi Culcer încă de acum două săptămâni. La vremea respectivă votul nu a putut fi validat deoarece aprobarea „angajării şi concedierii personalului societăţii”, potrivit  Legii nr. 41/1994, este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nina mutu nina mutu
    primul semn al cedarii in fata viitoarelor alegeri castgate de usl
    ha,ha,
  • vali vali
    hehehe! aia care va bucurati ca a fost incalcata kegea, o sa cadeti in capcana ei. De acum cand CA -ului - facut din politicieni si muuulti teveristi rtati sau fumati, - o sa dea afara ca vrea si cind vrea. Legea trebuie respectat, ca va place sau nu Culcer.Maine e randul vostru
  • tara de prosti tara de prosti
    cate stiri ai dat in anii astia despre cei care se opun proiectului de la rosia montana bai securista lingoului de la cotroceni? mars la pensie!
  • juristu' lu' peste juristu' lu' peste
    paulica,
    Tu ori ai facut dreptul la stefan gheorhiu ori vrei sa-i dai dreptate lui Lazescu.
    Atat timp cat postul lui Culcer este in organigrama, Lazescu numeste/demite seful. Nu contravine deloc cu b si d, dimpotriva, b-ul iti explica clar ce este obligat sa faca CAul.
    Ma gandesc ca poate nu stapanesti semnificatia cuvintelor, asa ca da-mi voi sa-ti explic mai pe limba ta.
    Daca citesti cu atentie ai sa remarci la 27b ca CAul doar "APROBA" restructurarile si organigrama. ce inseamna asta? Ca altcineva propune, in cazul de fata Presedintele Director general, iar CAul APROBA sau nu.Nu scrie nicaieri ca Cul numeste/decide persoanele care vor fi numite/restructurate, CAul nici macar nu are dreptul sa propuna un nume (exceptie fac comitetele directoare locale).
    Legea scrie clar: presedintele CA este numit de Parlament si acesta aproba concediereasi angajarea.
    Pentru cultura ta generala, principiile sunt aceleasi si la SAurile care functioneaza pe legea31. Niciodata nu ai sa gasesti o suprapunere de sarcini si prin definitie, CAul se ocupa de administrarea societatii si nu de conducerea ei executivaP.
    oate ca unora nu place, dar legea este clara si trebuie respectata ca atare. Pe vremea lui Sassu a fost la fel, doar el numea si concedia angajtii, de aici si conflictul cu madam culcer.
  • Catalin Poenaru Catalin Poenaru
    Turcescu sa vina la tine acasa, George Villa, dar ramane b1tv fara clampau lingusitor si prefacut! In prima zi de dupa Piata Universitatii devenise si el revoltat si se otara la pupincuristi! Ce sa vezi, in seara urmatoare lingea din nou, mai cu sarg, ca sa compenseze abaterea precedenta! Abia astept sa-l vad pe pupincuristul-jurnalist sa se aplece asupra altor dosuri venite la putere! "Sa nu uiti, Darie, nimic sa nu uiti!" (Zaharia Stancu)
  • George Villa George Villa
    Sa vina Turcescu, dar dupa ce scapa de varicela!
  • aidan aidan
    rodica culcer este de 7 ani sefa la stiri a stat putin ascunsa pe vremea lui sassu dupa ce l-a parat la ambasada americii dar leafa nemeritata si nesimtita si-a luat-o. cei care nu stiu sa caute pe net nu sa vorbeasca sa se afle in treaba.sper ca baba cloanta sa dispara odata!
  • adi adi
    asta e minciuna..rodica culcer este de 2 ani sefa la stiri, de cand a fost demis sasu, nu de 7 ani..sa nu mai punem botu la mocirla. e clar o mazilire politica..si cand te gandesti ca pana la manifestatii, telejurnalul era consuderat cel m bun program de stiri, si dintr-o data l-au politazat usl-ul. nu ar trb sa ne lasam pacaliti
  • paul simon paul simon
    :)))))))))))))))))))))))
    exclusiva?! ce banc bun!
    Art. 27
    Consiliul de administratie are urmatoarele atributii:
    b) aproba structura organizatorica a societatii, precum si restructurarile economice si de personal necesare pentru functionarea eficienta a societatii;
    Art. 28
    Directorul general are urmatoarele atributii si raspunderi:
    b) dispune, controleaza si raspunde de executarea hotararilor consiliului de administratie, precum si a conventiilor incheiate de societate;
    d) aproba angajarea si concedierea personalului societatii si numeste sefii departamentelor si conducatorii unitatilor
    MADAM CULCER..CITESTE CUM VREA EA LEGEA! tanti, da, directorul poate angaja si concedia...cum vrea el...pana nu contravine cu d) cu b) :)))))
  • stalker stalker
    Are tupeu securista !!Dupa ce ca sta impotriva legii , pensionara si salariata la stat (adika pe banii nostri) sa faca propaganda politica pt putere, mai are si gura mare ! marsh !!
  • Horea Horea
    Ramane cum am stabilit: de acord, dar ... nu se poate revoca!

    "Concedierii personalului societăţii, potrivit Legii nr. 41/1994, este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu."
    Or Lazescu nu o s-o revoce. Dar nu pentru ca n-ar fi director ci pentru ca R.Culcer conduce de fapt Televiziunea Publica. Nu stiati?
  • Postmodern Postmodern
    Pai ce a facut doamna in ultimii 7 ani "E" reforma...:)))
  • Sorin Sorin
    Si doamna vrea sa faca reforma dupa vreo 7 ani de mandat?!

Trimite un comentariu

sus