Skip to main content

Cozmin Guşă vrea 40 de milioane de dolari pentru acţiunile Petromservice la OTV. Diaconescu poate pierde o parte din post

 

Dan Diaconescu ar putea rămâne fără o parte din Televiziunea Poporului.

Publicitate

Petromservice, care deţine 19,9% din OTV prin GMG Media Box, vrea 40 de milioane de dolari de la Dan Diaconescu pentru partea de acţiuni.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Petromservice, explică cum s-a ajuns la această sumă. Dacă Diaconescu nu acceptă, cele 19,9 procente vor fi vândute altcuiva.

Cozmin Guşă, pentru Paginademedia.ro:

"A fost făcută o ofertă concretă lui Dan Diaconescu, emisă şi transmisă prin executorul judecătoresc, în urma căreia, timp de 15 zile, el are posibilitatea să îşi exprime dreptul de preemţiune pentru răscumpărarea celor 19,9%."

Dacă Diaconescu nu acceptă oferta, care porneşte de la 40 de milioane de dolari?

“Găsim alt cumpărător.”

De ce a hotărât Petromservice să vândă partea din OTV?

Dan Diaconescu nu şi-a respectat contractul. Contractul iniţial prevedea nu doar totala implicare a noului acţionar în partea economică, ci şi decizii împreună pentru linia editorială. Plus obligativitatea lui Ocram (deţinătoarea licenţei OTV) să informeze lunar, printr-un raport, despre demersurice economico editoriale intreprinse de către societate."

Interviul cu Cozmin Guşă. Cum s-a ajuns la suma de 40 de milioane de euro?

Petrişor Obae: De ce aţi luat decizia să vindeţi partea din OTV?
Cozmin Guşă: În primul rând, este o investiţie pe care Petromservice, prin GMG Media Box a făcut-o şi nu produce nimic. În discordanţă cu contractul care s-a semnat acolo, Dan Diaconescu se poartă de parcă nici n-ar exista acea participaţie. A şi declarat public că nu GMG nu există ca acţionar.

Noi am făcut o expertiză, iar participarea Petromservice, prin GMG, este înscrisă şi la Registrul Comerţului şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Decât să ne certăm cu el, îi propunem, amiabil, să îşi răcumpere partea lui de 19,9%

Cum aţi ajuns la suma de 40 de milioane de dolari?
Prin 2006-2007, a existat o primă tranzacţie, între Ocram Televiziune, unde era acţionar 100% Dan Diaconescu şi o firmă din Cipru, Magic Hand.

Dan Diaconescu a primit 4,2 milioane de euro, iar 800.000 de euro a fost plătit de firma din Cipru ca taxe. Deci, 5 milioane de euro tranzactia.

A cui era Magic Hand? A lui Vîntu?
După toate probabilităţile, aşa era, a lui Vîntu.

Contractul iniţial prevedea nu doar totala implicare a noului acţionar în partea economică, ci şi decizii împreună pentru linia editorială. Plus obligativitatea lui Ocram (deţinătoarea licenţei OTV) să informeze lunar, printr-un raport, despre demersurice economico editoriale intreprinse de către societate.

Apoi a mai existat o următoare tranzacţie, între Magic Hand şi GMG Media Box, care a cumpărat contractul de la Magic Hand cu toate drepturile aferente şi cu acordul lui Dan Diaconescu, în calitatea lui de acţionar, într-o tranzacţie care a costat GMG Mediabox 40 de milioane de euro.

Cine a luat cele 40 de milioane?
E mai puţin important cine a luat cele 40 de milioane de euro, este treaba instituţiilor statului să verifice.

Din punctul nostru de vedere, al acţionarului majoritar, ne interesează foarte mult să recuperăm parte din această cheltuială, care mi se pare deşănţată.

Ofertă către Dan Diaconescu

Casa de avocaţi pe care noi am angajat-o, reprezentată prin Marius Manolache, a înaintat public şi juridic demersurile de vânzare a pachetului, în urma mandatului primit de la administratorul GMG Mediabox.

Ce înseamnă, mai exact?
A făcut o ofertă concretă lui Dan Diaconescu, emisă şi transmisă prin executorul judecătoresc, în urma căreia, timp de 15 zile, el are posibilitatea să îşi exprime dreptul de preemţiune pentru răscumpărarea celor 19,9%.

Dacă nu e de acord?
Găsim alt cumpărător. Noi l-am considerat de rea credinţă pe Dan Diaconescu, din cauza faptului că s-a exprimat public că GMG nici măcar n-ar fi acţionar.

Când a fost înştiinţat Diaconescu?
Diaconescu a fost înştiinţat în decembrie, printr-o notificare, de faptul că nu şi-a îndeplinit rolul de acţionar majoritar conform contractului, de a ne informa legat de deciziile lui.

Apoi, în urma expertizei casei de avocaţi şi executorului, săptămâna aceasta, joi, a primit foaia.

40 milioane e suma minimă?
Este suma tranzacţiei de la care se porneşte discuţia. Este în funcţie de posibilităţile cumpărătorului şi de dorinţele vânzătorului.

În această tranzacţie nu sunt interesat de parcursul politic al lui Dan Diaconescu. Mă interesează strict ca banii investiţi de GMG să fie recuperaţi sau să producă.

Anunţul legat de demersul Petromservice a apărut, iniţial, în această după amiază, pe burtiera postului Realitatea TV.

Până la ora redactării materialului, Dan Diaconescu nu a putut fi contactat.

Foto: Mediafax Foto

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Petrisor, ai din nou nota doi, cu apreciere insa pentru cantitatea de munca pe care o depui.
    Cum poate pierde Diaconescu o parte din post, daca este a lui Petromservice?
    Adica, nu este a lui?
    Sa nu vada Doru Buscu materialul asta, ca iar vorbeste urat!
  • udi alan udi alan
    @seba,
    ...multi ca tine, nu?! nu suferi de singuratate, fericitule!
  • seba seba
    Gusa, parlamentar? Pe listele cui? Independent? Daca apare mult la tv nu inseamna ca e parlamentar.
  • udi alan udi alan
    pai sa vezi...ANI s a infiintat prin 2007 sau 2008, cand dl vizionar gusa era inca parlamentar! acuma desigur, daca e prea mult ca ANI sa se intoarca la fapte preistorice, atunci poate DNA sa vada ce si cum vizavi de azi sau mai de ieri...dar aberez si eu, jalnic!
  • seba seba
    Da ce treaba are ANI cu unu' care nu detine vreo functie publica?
  • udi alan udi alan
    ANI, deci bre, de unde are suspectul asta de gusa ATATA KK lau de bani?...ANI, alo, e cineva acasa? in tara asta de hoti si unsurosi???!!!!!!!

Trimite un comentariu

sus