Skip to main content

Evenimentul zilei se întoarce la bulina roşie

 

De astazi, Evenimentul zilei revine la vechea siglă cu bulină roşie. Schimbarea are loc la 20 de ani de la lansarea cotidianului şi la câteva zile după ce Ion Cristoiu a revenit la Evenimentul zilei, la 15 ani după ce a părăsit redacţia.

Publicitate

"Ziarul avea nevoie de o împrospătare şi, paradoxal, am ales vechiul logo pentru că, din sondajele făcute de noi, oamenii îşi amintesc cu plăcere de acest simbol", a declarat Vlad Macovei, redactor-şef la Evenimentul zilei, într-un scurt interviu pentru Paginademedia.ro.

Carmen Andronache: Care este motivul pentru care aţi făcut această schimbare? Ce va propuneţi să comunicaţi prin reintroducerea vechii sigle?

Vlad Macovei, redactor-şef: "N-a existat un singur motiv. O dată ziarul avea nevoie de o împrospătare şi de un suflu nou; paradoxal e că am apelat la un logo vechi, dar care individualizează Evenimentul zilei mai ales că din focus-grupurile şi sondajele făcute în rândul cititorilor, bulina este recunoscută de aproape toată lumea şi aproape toată lumea se raportează pozitiv la acest simbol, îşi amintesc cu plăcere de acest logo.
Al doilea motiv, care a accelarat şi cristalizat această iniţiativă, a fost venirea lui Ion Crisoiu în calitate de editorialist la Evenimentul zilei."

Vor exista şi schimbări în conceptul editorial?

Conceptul editorial va rămâne acelaşi, un ziar care se va baza pe o orientare politică clară şi pe strategia că nu un subiect este tabloid, ci abordarea poate fi una reference sau tabloidă. Vom scrie în continuare despre orice, abordările vor fi cele care vor face diferenţa între noi şi alte ziare.

Daca vorbim de politca editorială, Evenimentul zilei nu este un ziar încremenit în proiect. Vom vedea dacă mai sunt de schimbat sau îmbunătăţit, vom continua să aducem oameni în măsura în care ei vor fi un beneficiu pentru ziar, vom continua să facem evaluări şi reevaluări ale oamenilor din redacţie, iar eu mă voi consulta în continuare cu Ion Cristoiu, Dan Andronic şi Claudiu Şerban şi sperăm sa ne ajute şi piaţa si contextul economic. Intern, vom continua să plătim salariile la timp.

Pe site nu am văzut nicio schimbare, portalul va trece şi el prin schimbări de natură vizuala?

Site-ul e subiectul unei alte strategii. Strategiile de print şi online vor merge pe drumuri dacă nu diferite complementare. În plus, vorbim de o redacţie integrată, e destul de greu să facem două relansări în acelaşi timp. Site-ul este o zonă şi mai dinamică decât printul.

Cristoiu va deveni, pentru început, editorialist în cadrul publicaţiei. Cu timpul, “implicarea sa în politica editorială a ziarului creat de el, acum două decenii, va spori”, potrivit Evenimentului zilei.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    Dacă nu pui diacritice nu te putem înţelege. Arăta ca naiba? sau arată acum?
  • Alex.D Alex.D
    Astia cred ca o sa le confere o bruma de incredere in plus. Faza tare este ca pentru o parte a populatiei o sa prinda,insa nu cred sa dureze mult si cu increderea asta. SPER.
    Adica nu stiu cum sa spun,guvernu' face o remaniere tot de fatzau'(ca asa a zis madam udrea ca trebuie), Evenimentu face o schimbare la fel,pt ca sa ii mearga mai bine propaganda, ASTFEL imi ramane doar SA SPER ca oamenii nu se mai lasa prostiti atat de usor.
  • andrei andrei
    arata ca naiba. E din epoca de piatra
  • Robert Robert
    E o miscare buna care va face sa creasca tirajul... un timp...
    Din pacate le va fi foarte dificil sa se apropie de RL, A si JN.
  • dan dan
    La cat de tabloidizat a ajuns EVZ, ar fi fost bine sa-i fi pus un patrat rosu si nu o bulina.

Trimite un comentariu

sus