Skip to main content

Răsvan Popescu vrea să deschidă CNA-ul pentru profesionişti în media şi societatea civilă

 

La consultările de astăzi de la Parlament, preşedintele CNA a susţinut schimbarea legii audiovizualului în sensul depolitizării Consiliului. Printre schimbările propuse de acesta se numără şi posibilitatea societăţii civile de a face parte dintre membrii CNA.

Publicitate

"Trebuie să deschidem Consiliul către societatea civilă", a spus Răsvan Popescu, preşedinte CNA, în faţa Parlamentului.

Răsvan Popescu a spus că ar fi potrivită legea mai veche propusă de Raluca Turcan cu amendamentul ca noua lege să cuprindă criterii clare, chiar tehnice dacă se poate, pentru alegerea noilor membri CNA de către Parlament. Printre aceste criterii ar dori să se numere şi experienţă în media (specificată în ani, dacă este posibil).

Răsvan Popescu şi-ar dori ca noua lege să fie aplicabilă de la sfârşitul acestui an când expiră mandatele a şase dintre actualii membrii CNA printre care se numără şi mandatul lui. Această nouă lege ar duce la consolidarea CNA-ului ca instituţie independentă, autonomă şi neutră, sub control parlamentar, este de părere preşedintele forului de reglementare din audiovizual.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • C C
    De unde naiba sa gasesti 6 profesionisti tineri, neindobitociti de trusturile de partid si de lustruitul fundurilor de politicieni pentru a avansa cumva in cariera, capabili sa inteleaga dinamicile comerciale, sa nu interpreteze dupa bunul plac normele si reglementarile juridice si profesionale, sa permita individualizarea si modernizarea inteligenta, dar fara incalcarea bunului simt? Unde sa gasesti 6 magnifici care sa gandeasca in primul rand in favoarea consumatorului de media, cel legat ombilical de media, care traieste in functie de ceea ce primeste via media. Unde sa fie cei 6 total nemanipulatori bine intentionati, cu vocatie de jurnalist, fara trucuri de PR, care sa nu se imbete de puterea de a profita de slabiciunile si ignoranta cetateanului si de a profita de el??
    Vai de ea modernizare, dom’ Rasvan...
  • Piticu67 Piticu67
    Pentru mine CNA ar arata cu MEMBRI din afara POLITICULUI asa ca avem pe cine pune.
  • mihai mihai
    Daca tot se termina mandatul si nu mai stau in CNA de ce sa nu depolitizam institutia ? Nu inteleg de ce nu a militat de la numire pt acest lucru ? Sau sa refuze numirea politica . Nu pun la indoiala calitatile profesionale ale domnului Popescu insa demersul facut la final de mandat nu ii face onoare si e necredibil .

Trimite un comentariu

sus