Skip to main content

Facebook va fi listată la bursă pe 17 mai

 

Reţeaua de socializare Facebook va fi listată la bursă pe 17 mai, potrivit Techcrunch, scrie Le Figaro. Acesta este un proiect pe care investitorii îl aşteaptă de luni bune şi pentru care conducerea Facebook a depus un dosar consistent la instituţia care se ocupă de securitatea pieţei americane - Securities and Exchange Commission.

Publicitate

Securities and Exchange Commission ar putea, în schimb, să decidă amânarea introducerii la Bursă a reţelei Facebook. Printre altele, autoritatea trebuie să examineze recenta achiziţie a start-up-ului de mobile Instagram. Pe 9 aprilie, cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a uimit lumea internetului prin anunţul că a cumpărat pentru 1 miliard de dolar această aplicaţie.

Cu ocazia acestei opraţiuni, care a fost făcută în timp record tânărul cofondator al Facebook, reţeaua socială a dezvăluit care sunt ambiţiile ei de viitor. Potrivit New York Times, Facebook a plătit această achiziţie 30% în bani şi 70% în acţiuni. Preţul unei acţiuni Facebook este în momentul de faţă de 30 de dolari, ceea ce înseamnă că întreaga companie valorează 75 de miliarde de dolari.

Deşi are mai mult de 845 de milioane de membrii activi, Facebook n-a realizat în 2011 decât o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de dolari şi 1 miliard de dolari profit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus