Skip to main content

Ce nu pot şi ce au voie televiziunile în campania electorală

 

INSTRUCŢIUNI. CNA a votat in sedinta de astazi o serie de instructiuni pentru posturile TV în campania electorală.

Publicitate

Proiectul cu instrucţiuni a trecut la limită (cu şase voturi) datorită noului membru CNA Mircea Valeriu Deaca. El a votat astăzi pentru prima dată.

Instructiunile de la CNA pentru televiziuni, ce au voie şi ce pot face posturile în campanie, în continuare:

In perioada campaniei electorale, competitorii si reprezentantii lor, pot sa participe numai la emisiuni si dezbateri electorale, de luni pana vineri. Radiodifuzaorii care au in grila de programme, in zilele de sambata si duminica, emisiuni de dezbatere vor trebui sa se asigure ca in cadrul acestora nu vor fi prezenti candidati si reprezentanti ai partidelor politice. De asemenea, nu se vor aborda subiecte privind campania electorala, programe politice si programe electorale ale competitorilor si nu se vor face niciun fel de referiri privind candidatii si activitatile de campanie desfasurate de competitorii electorali.

Radiodifuzorii au obligatia sa asigure pluralismul, de idei si de opinii, echilibrul necesar, oferind fiecarui participant la discutii, posibilitate de prezentare a opiniilor sale, conform prevederilor codului audioviziual.

Sambata si duminica sondajele de opinie cu continut electoral pot fi difuzate doar in cadrul emisiunilor informative.

Emisiunile electorale si dezbaterile electorale trebuie sa asigure tuturor competitorilor electorali conditii egale in ceea ce priveste prezentarea programelor politice şi ofertelor electorale precum si in ceea ce priveste libertatea de exprimare si pluralismul opiniilor.

Realizatorii si moderatorii emisiunilor electorale si ale celor de dezbatere electorala au obligatia sa asigure mentinerea subiectului in sfera de interes a campaniei electorale si a tematicii stabilite.

Radiodifuzorii care au transmis catre Consiliul National al Audiovizualului grila de emisiuni si dezbatere electorala trebuie sa inainteze competitorilor electoriali ori reprezentantilor desemnati de catre acestia reptul de a participa la emisiunile electorale sau la dezbaterile electorale declarate ca atare.

Structura grilei de programe continand emisiunile electorale sau dezbaterile elctorale declarate astfel in termenul prevazut de lege nu pot suferi modificari de structura pe parcursul campaniei electorlae.

Competitorii electoriali sunt cei rezultati din listele de candidati comunicate de Birourile Electorale Judetene, dupa ramanerea definitiva a candidaturilor, prin urmare acordarea timpilor de antena se face doar in functie de aceste liste.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    regulile astea sunt numai ptr catei, a se citi micile televiziuni de provincie. "granzii"- a se citi Realitatea si altii isi bat joc de CNA. Raduleasca face emisiuni cu candidati in week-end, OTVul lanseaza in fiecare seara ore multe si bune zeci de candidati ai PP-DD din tara - Alupei urla voti-l si pe asta ca e bun si alunga ciocoii...

Trimite un comentariu

sus