Skip to main content

Teheranul a dat în judecată Reuters pentru un reportaj cu femei ninja. Reuters, interzis în Iran

 

Publicitate

Teheranul a dat în judecată agenţia de presă Reuters după ce aceasta a realizat un reportaj video despre femeile din Iran care practica arte marţiale, a declarat un responsabil iranian, scrie Le Monde.

Activităţile agenţiei de presă Reuters sunt suspendate în Iran inca din luna mai. Agentia de presa nu va mai putea deschide niciun birou de presa in Iran pana cand nu se va da o sentinta in acest sens, a declarat Parisa Hafezi, director al departamentlui de presă străină din cadrul Ministerului de Cultură, citat de agenţia de presă oficială IRNA.

Mohammad Javad Aghajari a precizat că Hafezi a fost audiată de două ori de către un judecător în urma unei plângeri venite din partea unui club de arte marţiale de femei, după ce aceasta a difuzat un reportaj video, considerat defăimător, pe Reuters.

Acest reportaj, difuzat la începutul lunii februarie, le infatisa pe nişte femei în timp ce făceau antrenamente ninja în oraşul Karaj, aproape de Teherean. Materialul a avut ca titlu "Mii de femei ninja se antrenează pentru a deveni asasini în Iran".

Reuters a schimbat acest titlu, câteva zile mai târziu, după câteva proteste la Teheran, şi a prezentat scuze publice. Dar autorităţile iraniene au retras acreditările tuturor jurnaliştilor Reuters din Teheran.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TZ TZ
    Traducerea corecta era: Activitatile agentiei de presa sunt suspendate in Irna din luma martie si o decizie de a redeschide biroul nu va fi luata inainte de "sentinta tribunalului cu privire la directoarea biroului", Parisa Hafezi, a declarat directorul.... Unde Parisa Hafezi este apozitie, fireste.
  • Livero Livero
    Aidan: Si femeile din Romania care fac arte martiale sigur se antreneaza sa fie masina de ucis a lui Ponta. Nu? Femeile din Iran de ce nu ar avea drepturi elegale cu cele din Romania si nu pot practica un sport fara sa fie denumite asasine de presa fana USA
  • aidan aidan
    se antrenau cumva la facut sarmale sau la tricotat fulare si aia de reuters au mintit? sigur se antrenau pentru lupta!ma si mir ca au putut filma! sa ne fereasca al de sus de fanatism! o lume pe care nu putem s-o intelegem, o lume care nu suporta gandul de-a intelege altceva decat preceptele ei! prefer lumea mea!
  • bipbip bipbip
    ma iertati dar stirea e scrisa cu picioarele. Parisa Hafezi e angajat Reuters, nu al Ministerului de Cultura.

Trimite un comentariu

sus