Skip to main content

Cristi Burci face un proiect online cu Răzvan Ionescu, fostul director editorial de la Adevărul

 

Publicitate

Omul de afaceri Cristi Burci investeşte într-un un proiect online care va fi condus de Răzvan Ionescu, fostul director editorial al ziarului Adevărul.

În proiectul Premium News au fost atraşi deja câţiva jurnalişti cu background la Evenimentul zilei (unde Răzvan Ionescu a fost redactor-şef) şi la Adevărul (unde a fost director editorial).

Printre cei care vor lucra la proiect sunt Vlad Epurescu, Raluca Dan, Adina Stan, Raluca Moisă, Florentina Cioacă şi graficianul Dana Donciu. În echipă mai sunt şi câţiva programatori care au lucrat la Adevărul.

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Ionescu nu a făcut niciun comentariu legat de proiect şi de data de lansare a acestuia.

Cristi Burci a declarat pentru Paginademedia.ro că "este o investiţie a grupului nostru de comunicare."

Cristi Burci:

"Cred mult că viitorul media este în digital, în special în conţinut."

Cine este Cristi Burci?

Cristi Burci a făcut primele afaceri în România la începutul anilor 90. Întors din Statele Unite ale Americii, înfiinţează prima agenţie de publicitate din România, Graffiti/BBDO, din care mai deţine, în prezent, o participare minoritară (6,5%).

Serialul Dallas a revenit în România prin intermediul lui Cristian Burci, care asigura publicitatea în filmul difuzat de TVR. Burci aducea serialul şi împărţea publicitatea cu TVR. Primul client a fost Kent (reclama Do you believe in magic).

Tot în anii '90 a început să investească şi în media. Mai întâi, în ziarul Ultimul Cuvânt, primul ziar în culori, dar care nu a rezistat mai mult de şase luni pe piaţă.

La mijlocul anilor 90, Cristi Burci înfiinţează postul de televiziune Amerom. Ulterior, postul se transformă în Prima TV.

Începutul anilor 2000 este marcat de scandalul din afacerea MTC-TV. Postul MTC-TV, subordonat Ministerului Transporturilor (condus de Miron Mitrea), face un contract de asociere în participaţiune cu Global Media, firmă controlată de Cristi Burci. Aproximativ 6 milioane de dolari au ajuns în conturile companiei de media. De altfel, prietenia cu Miron Mitrea a atras în acea perioadă porecla de “Mitrea TV” pentru Prima TV, televiziunea pe care o patrona Burci.

În 2003, Cristi Burci a cumpărat postul Radio Contact şi i-a adus pe Cârcotaşii Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă la postul lui. Cu un nou nume – Kiss FM, postul a trecut rapid, într-un an, pe primele locuri în audienţă.

Ascensiunea Kiss FM a fost de bun augur pentru omul de afaceri. În 2005, Cristi Burci vinde Prima TV, Kiss FM şi Star FM celor de la SBS Broadcasting, pentru 30 de milioane de euro.

În afară de massmedia (în care nu mai are nicio participare în prezent), şi-a concentrat afacerile în industrie, mai precis în transporturi. A cumpărat Romvag, Fabrica de Vagoane Arad şi fabrica de vagoane Meva (din Turnu Severin), pe care le-a reunit în International Railway Systems (IRS).

În 2006 a făcut consultanţă pentru turcii de la Dogan Media cu ocazia intrării pe piaţă a postului Kanal D.

În toamna lui 2010 a fost în negocieri avansate pentru cumpărarea Realitatea TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Cristi Burci a lansat săptămâna aceasta Digital Catalyst Fund, ce va oferi suport şi consiliere anteprenorilor la început de drum din Europa şi Statele Unite punându-i pe aceştia în contact cu echipe tehnice din România.

Cine este Răzvan Ionescu?

Răzvan Ionescu lucrează în presă din 1992 şi a fost redactor-şef al publicaţiilor TV Mania, Jurnalul Naţional, Evenimentul zilei şi Cotidianul.

El a venit la Adevărul Holding în 2008, ca director executiv pe operaţiunile internaţionale şi pe reviste (Forbes, OK! Magazine, Click pentru femei, Dilema veche, Foreign Policy, Historia), dar a părăsit trustul în vara lui 2010, la câteva luni după ce Peter Imre a devenit director executiv al holdingului.

În iulie 2011, Răzvan Ionescu se întorcea la Adevărul Holding, pe poziţia de director editorial al grupului, pentru ca în februarie 2012 să demisioneze, pentru a doua oară.

Film de recrutare pe internet

De curând, proiectul a selectat studenţi printr-un film care a circulat pe Youtube. Filmul prezenta proiectul ca pe "o şcoală de jurnalism". "Cea mai bună şcoală de jurnalism e chiar viitorul tău job", spunea filmul. "Proiectul care va reda jurnaliştilor bucuria şi entuziasmul celei mai frumoase meserii", titra filmul de recrutare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Constantin Doru Constantin
    Buna ziua.....sunt de acord cu toti cei care ii cunoasteti bine pe acei "jurnalisti". Si eu ii cunosc destul de bine. Daca ii verificati scurt aflati ca sunt varza in ceea ce priveste scrierea, ca s-au plimbat din diferite interese peste tot in presa.....Si incepand cu doamna Florentina Cioaca, trebuie spus ca e un om de nimic, fara personalitate, viata, cu un calculator in loc de creier si zero suflet pentru articole. Doar incepand cu ea....vreti sa mai continuam?
  • Crisss Crisss
    Nu am nimic de impartit cu Razvan Ionescu, dar i-am urmarit cumva evolutia de la distanta. N-am inteles niciodata unde e valoarea lui autentica. Jurnalist pur sange? Ma indoiesc - scrie mediocru, presteaza live, in studiouri la fel de mediocru. Are cineva o mostra de maiestrie, de condei, de stil si imaginatie din partea lui? Manager? Poate, desi rezultatele ar fi trebuit sa se vada, sa se poata cuantifica pe unde a lucrat, dar oamenii din echipele coordonate de el il numesc oportunist si fara scrupule. Ceea ce inclin sa cred 100%. Razvan Ionescu e un cal mort in armura, in zale - luceste de la distanta, e majestuos, dar nu fornaie si nu necheaza decat digital. Pacat de banii preacinstitului Burci!
  • Liviu Liviu
    Primul ziar "color", in sensul de policromie (rotativa, tipar offset) nu a fost Ultimul cuvint, ci Azi. Toamna lui 1991. Ultimul cuvint aparea ceva mai tirziu, prin februarie 1993.
  • cata cata
    Nu el l-a aburit pe Burci. Ada Teslaru l-a aburit de mult si il abureste in continuare si ii baga pe gat toti prietenii ei care nu mai au loc pe nicaieri.
  • mirona mirona
    Nu sunt implicata in proiect, insa imi sunt cunoscuti o parte dintre cei enumerati. Iar sa spui ca sunt „numai insi care au stat prin birouri si n-au scris nimic in viata lor” e deplasat si mincinos si trebuie, deci, sa vina din partea „unuia care nu stie”. google it. incepe cu florentina cioaca, al carei skill de a scrie din birou trebuie sa fie unic, daca a reusit sa mimeze ca a fost de atatea ori pe teren. in rest, bafta, auzisem de proiect, nu cred, din pacate, in el, cum nu mai cred in niciun proiect media, dar cine stie.
  • irissa irissa
    da da da....se straduie lumea. Acum nu mai stii cine pe cine pacaleste. Sa nu ne pripim...
  • Othello Othello
    Clipul e din filmul Insider, dar daca Ionescu asta se crede personajul intruchipat de Al Pacino se inseala amarnic. Baiatul e sef de profesie. Tot ce a condus s-a dus in cap. Are insa marea calitate ca e imbarligator si vorbeste de prin carti. Daca il scuturi nitel iti dai seama ca e praf!
  • Altul care ştie Altul care ştie
    Foarte inteligentă mişcarea! Să dăm vina pe un singur om pentru eşecul ditamai trustului! Acum serios... „unul care ştie” şi „ahahahah”... cu ce Doamne iartă-mă vă ocupaţi?! Sunteţi vânzători la un chioşc de ziare? Mai bine vorbiţi cu Răzvan Corneţeanu. Poate vă oferă un job la chioşcul din Tărtășești, după ce ajunge primar :))
  • ioana ioana
    Uite aici despre procesul de recrutare a tinerilor pentru un internship la Premium News. http://lovecookpray.wordpress.com/2012/05/30/internship-in-jurnalism-sau-minciuna-gogonata/

    Rusine ca isi bat joc de tinerii care abia ies de pe bancile facultatii de jurnalism.
  • hahahahah hahahahah
    aia insirati mai sus sunt nume de mari jurnalisti? hahahahahahahahahah cine e frate epurescu???? dar raluca moise??????? de parca domnisoara razvan ionescu o fi vreun nume... pustiulica asta l-a aburit si pe burci, dupa ce a facut tandari totul pe la adevarul. smecherasi de genul asta au distrus presa
  • unul care stie unul care stie
    Uite cum mai fraiereste pe cineva Razvan Ionescu, adus in grupul lui Cristi Burci de, probabil, Ada Teslaru. Interesant e ca dintre toate numele insirate pe aici niciunul nu e reporter adevarat, ci numai insi care au stat prin birouri si n-au scris nimic in viata lor. Ca mai toate "proiectele" conduse de acest oportunist simpatic in aparenta, si acesta e un faliment dinainte anuntat.

Trimite un comentariu

sus