Skip to main content

Partidele şi-au împărţit locurile în TVR. PDL rămâne pe dinafară

 

Majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR - un loc, UDMR - un loc, PSD - trei locuri, PNL - trei locuri, potrivit Mediafax. Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea.

Publicitate

PDL va rămâne astfel fără reprezentanţi în noul Consiliu de Administraţie al TVR, ce va fi desemnat mâine.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

Conform Legii 41/1994, listele de candidaţi se înaintează Birourilor Permanente ale celor două Camere. Astfel, grupurile parlamentare din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, preşedintele României pentru 1 loc, Guvernul pentru 1 loc, personalul de specialitate desemnează, prin vot secret, candidaţi pentru 2 locuri, grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru 1 loc.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    Cyberblue, asta cu "cele mai tari filme" m-ai lasat masca; in afara de citeva seriale difuzate in premiera, tvrul reia "la greu" multe din filmele difuzate cu ani in urma de Pro tv sau Antena 1. zi-mi, ca sa ma uit si eu, ce filme artistic remarcabile - de succes - a difuzat sau va difuza tvrul!?
  • Cyberblue Cyberblue
    Si eu platesc, prin abonamentul de cablu pentru canale ca Acasa, Acasa Gold, Bollywood, Romantica, Euforia, Antena 2 şi 3, GSP, Sport.ro. Nu le urmăresc niciodată. Sunt în pachetul de bază. Nu sunt libere la retransmisie. Le plătesc pentru ca să am acces la Discovery, National Geographic, Viasat, TV5, DW. Sigur nu e chiar acelaşi lucru. Taxa de 4 lei e pe factura de curent. Dar e cea mai mică din Europa. Pentru asta, TVR are cele mai bune filme, fără reclame, singurul canal generalist 100% HD (nu upscalling ca alţii) şi multe altele...dacă te uiţi.
  • TVR istu TVR istu
    @Horea
    Despre asta vorbeam si eu,diferenta dintre un cititor de prompter si un prezentator care in situatia in care ii cade promterul acesta se descurca,stie cum sa duca la bun final o stire.Deasemenea diferenta dintre cititorul de prmpter PE BANI MULTI si cel care realizeaza emisiuni pe"coclauri"avand de-a face cu tot felul de situatii,mergand pe avarie cu bugetul.Nu sunt rautacios dar lucrez in televiziune si nu-mi mai comvine situatia.
  • Horea Horea
    @TVR istu

    Problema referitoare la "trebuie renegociate salariile si indemnizatiile tuturor" se discuta de foarte mult timp. Chiar din toamna anului trecut. Nimic insa in acest sens nu s-a itreprins.
    Poate acum, cu o noua conducere, sa se cantareasca mai logic activitatea celui care citeste un prompter comparativ cu cel care umbla pe "coclauri" pentru realizarea reportajelor.
  • TVR istu TVR istu
    Macar acum in ceasul al 12-lea sa faca cineva ceva,sa-i faca pe toti cei care lucreaza acolo sa inteleaga ca sunt bugetari si ca trebuie sa functioneze ca bugetarii pe bani normali.Trebuie renegociate salariile si indemnizatiile tuturor.Nu se cade ca un simplu cititor de prompter de la Info sa aibe salariul de peste o doua mii de euro asa cum nu se cade ca angajatii din tvr sa lucreze la greu pentru Kanal D,pentru Antena 1,pentru GSP tv si pentru altele.Astia ar trebui pusi sa aleaga dintre locul lor de munca si colaborarea pe timpul de odihna cu alte televiziuni.Deasemenea,existau bani pentru haine(tinuta)care nu se justifica nici pentru prezentatorii de zi cu zi.Televiziunile private au eficientizat costurile prin bartere cu firme de haine,ele nu platesc si prin urmare nu consuma resurse inutil.Ar mai fi de spus si probabil ca vom mai vorbi.
  • Ka Lu Ka Lu
    Managerul TVR trebuie in primul rand sa fie un fin om de afaceri,un bun administrator si sa cunoascda si mecanismele televiziunii.De-asemenea trebuie sa stie ca face puscarie la greu daca in loc sa foloseasca activele si pasivele existente,ca si forta de dezvoltare,se angajeaza in contracte pe bani multi cu firme din afara tvr.El ar trebui ca un an de zile sa nu aibe somn,ceea ce ar insemna ca intr-adevar il intereseaza.Si sa-i dea afara pe papagalii si cioclii lui basescu si cateii pdl-ului.
  • Lu Ka Lu Ka
    Pai si cu pupincuristii lui base,care in continuare raman in tvr ce facem.Aia sigur se vor opune permanent schimbarii doar asa de-ai drak...
  • sandy sandy
    taxa radio/tv ar veni peste 90 de lei pe an, de ce sa arunc bani la tvr si sa nu imi cumpar eu ceva de banii astia sper ca datoriile TVR sa tot creasca sunt oameni care s-ar bucara foarte mult de studiouriile si cladirea TVR dar pacat ca este aparata de politicieni
    am vazut gari CFR din care s-au facut case asa vreau sa vad si cladirea TVR un bloc de persoane, birourii sau de ce nu spital
  • Horea Horea
    In mod NORMAL partidele politice n-ar trebui sa aiba reprezentanti in Consiliul de Administratie a TVR.
    Acest consiliu ar trebui format din oameni de cultura, din profesionisti in media, din reprezentanti (adevarati) ai societatii civile , din ...
    Manegerul TVR-ului ar trebui sa fie un cunoscator al "treburilor" gazetaresti dar si un ins obisnuit cu manuirea si amplasarea eficienta a finantelor destinate acestei institutii publice.
  • Observator Observator
    "... sunt obligat sa platesc lei bunii pe luna la TVR".

    Cat platesti mai "sandy"? Doar 4 lei/luna. Cat o bere.
    Daca atata e mult, inseamna ca-ti lipseste notiunea de ... putin!
  • andrei andrei
    Nici posta romana nici tvr nu se vor vinde deoarece sunt parti importante in securitatea nationala. Si oricum, cine ar cumpara TVR?
  • sandy sandy
    parti din cfr se vinde, posta romana se vinde, enel se vinde numai gaura in buget (TVR) nu se vinde
    sunt lunii intregi in care nu ma uit o secunda la TVR si sunt obligat sa platesc lei bunii pe luna la TVR

Trimite un comentariu

sus