Skip to main content

EXCLUSIV. Şedinţă tensionată la Realitatea TV. Mura Frînculescu, noul director executiv al postului. UPDATE. Detalii noi din mijlocul şedinţei de la Realitatea

 

Publicitate

Protestul de la Realitatea Media s-a ţinut într-unul dintre studiourile postului de televiziune. Angajaţii, rămaşi cu salariile neplătite, aproape că l-au linşat pe Florin Bercea, administratorul special al postului de televiziune.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva din discuţiile lui Florin Bercea cu oamenii de la Realitatea.

Bercea i-a anunţat în premieră pe angajaţi că noul director executiv al postului este Mura Frînculescu, spre nemulţumirea angajaţilor postului care şi-l doresc înapoi pe Sorin Enache.

Cu toate acestea, Enache nu mai are voie să pun piciorul în clădirea Realitatea, biroul i-a fost sigilat, iar telefonul blocat.

Florin Bercea le-a promis oamenilor că va încerca să rezolve situaţia până miercurea viitoare. Totodată le-a cerut angajaţilor să-şi numească nişte reprezentanţi care să discute cu conducerea postului.

UPDATE 1

Florin Bercea a fost primit între angajaţi şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli.

Un angajat al postului: V-aş ruga să nu mai aplaudaţi că v-au dat banii cum s-a făcut data trecută pentru că salariul este dreptul vostru şi nu aţi primit vreo primă. Nu înţeleg, a venit Ronaldinho sau cine?

Ce se întâmplă cu oamenii de pe frima nouă?, au vrut să ştie angajaţii postului.

Florin Bercea: Din păcate nici eu şi nici dumneavoastră nu avem nicio vină în situaţia care s-a creat. Încerc să găsesc soluţii ca să se rezolve această problemă în zilele următoare.

Angajaţii: Noi luna trecută am muncit!

De pe data de 18 iunie, de când aceşti oameni şi-au dat demisia de la Realitatea Media, ei lucrează neplătiţi. Aceşti oamenii au lucrat zi de zi cot la cot cu oamenii de la Realitatea şi nu şi-au primit banii. Trebuie să găsiţi o soluţie pentru că noi ne-am consumat resursele financiare, ne îmbolnăvim de inimă, avem familii şi ne-am văzut de treabă. Am muncit!

Dumneavoastră sunteţi administrator special, dumneavoastră vă luaţi banii?

Florin Bercea: Nu. Sunt administrator special, muncesc gratis.

UPDATE 2

Bercea: „Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media”

Florin Bercea: Aţi trecut de pe o firmă pe alta în necunoştinţă de cauză la sfatul nu ştiu cui şi nu mă interesează al cui. Eu m-am trezit cu transferaţi în altă parte şi pe Realitatea Media, unde sunt eu administrator special, voi nu unteţi.

Angajaţi: Dacă nu recunoaşteţi această firmă, de ce aţi acceptat serviciile care v-au fost făcute?

Florin Bercea: Am spus că nu cunosc firma. Că nu cunosc existenţa vreunui contract dintre Realitatea Media  şi această firmă.

Un angajat: Produsul nostru, că noi v-am făcut un tort, o prăjitură, cu ce v-am făcut? Cu ce vi le-am făcut?

Florin Bercea: Staţi puţin. Eu nu mi-am dorit să fiu administrator special la Realitatea Media. Eu sunt un creditor ca şi dumneavoastră, şi eu am bani de luat din această firmă, pe altceva, nu pe muncă (moment în care oamenii au început să râdă şi să aplaude). Este vorba de credite. Sunt alte tipuri de creanţe.

UPDATE 3

Angajat Realitatea: „Suntem aici şi stăm ascunşi să muncim, domnul Bercea, pentru că avem lipit sigiliul pe birouri”.

Un angajat: Dacă vă derenjează această funcţie, de ce nu plecaţi?

Florin Bercea: Avem de luat nişte bani de aici. Dacă cineva îmi dă banii, noi plecăm. Nu putem să ne luăm banii nici eu nici dumneavoastră. (moment în care angajaţii au început să vocifereze nemulţumiţi).

Angajat: Domnule Bercea, de ce aţi veni aici? Ce vreţi să ne spuneţi?

Florin Bercea: Am venit să vă spun că în câteva zile se vor găsi soluţii pentru situaţia dumneavoastră. Până săptămâna viitoare. (moment în care angajaţii au început să vocifereze din nou).

Un angajat: Am intrat la dumneavoastră în birou. Aţi spus că pe  vor intra salariile. Pe 14 aţi refuzat să  semnaţi  ştatele de plată. De ce? Pentru că erau făcute de unii pe care nu-i recunoaşteţi? Aţi închis aceste departamente. Aveţi casieră?

Florin Bercea: Avem

Un angajat: Cine-i casiera? Cea pe care aţi dat-o afară cu bodyguarzii? Unde este trezoriera?

Florin Bercea: Sunt aici.

Un angajat: Suntem aici şi stăm ascunşi să muncim, domnul Bercea pentru că avem lipit sigiliul pe birouri. Este un abuz ce faceţi. Mi-aţi sechestrat lucruri personale.

Florn Bercea: Este prima dat când aflu că...

Un angajat: Haideţi domnul Bercea, că la doi metri de biroul dumneavoastră sunt birouri sechestrate, iar noi venim să muncim pe ascuns pentru colegii ăştia.

Un alt angajat: Sunt două săptămâni de când ne-aţi sigilat birourile, în ce bază le-aţi sigilat?

Florin Bercea: S-au sigilat pentru că se externalizează serviciul, este aprobat de administratorul judiciar.

Un alt angajat: În ce bază legală s-a întâmplat asta? Noi nu vă putem obliga să ne ţineţi, dar faceşi-o legal, nu să vin la serviciu şi să găsesc sigiliul pe o uşă.

UPDATE 4

Bercea: „Am credinţa că săptămâna viitoare se va rezolva problema salriilor. Să spunem miercuri.”

Un angajat: Domnule Bercea, când se va rezolva această situaţie, daţi-mi un termen.

Florin Bercea: Nu eu sunt administratorul judiciar, nu eu conduc această firmă.

Angajat: Când se va rezolva această situaţie?

Florin Bercea: Am credinţa că săptămâna viitoare. Să spunem miercuri.

Angajat: Dacă miercuri nu rezolvaţi, putem veni la dumneavoastră şi să vă cerem demisia şi să-l lăsaţi pe altul?

Florin Bercea: Fiind administrator special, eu sunt numit de acţionar. Aşa că puteţi vorbi cu acţionarul.

Angajat: Îi spuneţi acţionarului că plecaţi. Îi spuneţi că nu vă descurcaţi.

Florin Bercea. Haideţi să ne înţelegem, firma este condusă de administratorul juridiciar. Eu sunt interfaţa lui în relaţia cu dumneavoastră.

Un angajat: Dacă aceşti oameni îşi găsesc trei reprezentanţi şi vor veni în biroul dumneavoastră să discute cu un alt ton şi cu altă atmosferă toate aceste probleme, dumnavoastră daţi un răspuns în scrins la solicitările oamenilor pe care le au?

Florin Bercea: Da.

UPDATE 5

Angajat: Noi suntem colegi de ani de zile. Noi nu putem lucra unii fără ceilalţi.

Angajat: Să înţeleg că ceilalţi 180 de oameni care sunt pe altă firmă nu şi-au luat banii. Şi nu aveţi nicio soluţie să-i plătiţi. Atunci ei ce să facă în momentul acesta? Spuneaţi că-l invitaţi pe Sorin Enache să discutaţi cu el.

Florin Bercea: Între timp lucrurile s-au schimbat. Avem un nou director executiv.

Angajaţii: Cine e?

Florin Bercea: Mura Frînculescu. (Rumoare în sală. Un angajat îi pune poza Murei Frânculescu pe un monitor din studio).

Florin Bercea: Legal sunt legat de mâini şi de picioare.

Angajat: Legal, unii dintre noi pot să-şi piardă casa. Ce putem face, legal, ca să nu-şi piardă casa?

Angajat: Banii de benzină au venit de la angajaţi.

Florin Bercea: Eu v-am spus că sigur săptămâna viitoare o să rezolvăm lucrurile.

Angajat: eu am impresia, că din toate discuţia asta, reiese că dumneavoastră vreţi să se închidă această televiziune, nu să vă recuperaţi banii.

Angajat: Dumneavoastr, teoretic, ar trebui să fiţi de aceeaşi parte cu noi. şi dumneavoastră trebuie să vă recuperaţi bani, şi noi avem de luat salarii. Şi ce faceţi pentru asta? Chemaţi acţionarul.

Florin Bercea: Nu pot să-l chem. El trebuia să rezolve problema până acum.

Angajat: Păi, îl chemăm toţi.

Florin Bercea: Chemaţi-l. Eu sunt de partea voastră aici. Dar nu putem noi să dăm ordine acţionarului.

UPDATE 6

Soluţiile lui Bugnar

Gabriel Bugnar: Prima întrebare: ce meserie aveţi la bază. Eu sunt producător de televiziune, dumneavastră ce meserie aveţi?

Florin Bercea: Sunt absolvent de Petrol şi Gaze.

Gabriel Bugnar: Vă dau eu o soluţie pentru colegii care nu sunt pe firma Realitatea Media, dar înainte de toate, întrebarea esenţială este dumneavoastră mai vreţi ca ei să vină la serviciu sau nu?

Florin Bercea: Categoric că vreau.

Gabriel Bugnar: Dar vreţi să vină plătit sau gratis? Vă dau eu soluţia. Toţi colegii care sunt 174, îi angajaţi în acest moment pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Şi vor primi banii în septembrie.

Gabriel Bugnar: Nu. şi pentru perioada în care dumneavoastră nu aveţi drept de semnătură, dumneavoastră le daţi o primă pentru că ei au muncit pe gratis. Nu le daţi nimic în plus.

Florin Bercea: Nu e vorba doar de voinţă.

Gabriel Bugnar: De ce nu se poate?

Florin Bercea: Nu pot să spun da pentru că nu ştiu dacă soluţia dumneavoastră este sută la sută legală.

Gabriel Bugnar: Dacă nu-i legal să-i angajaţi, ei din acest moment nu mai vin la serviciu şi să vedem cum funcţionează televiziunea.

Florin Bercea: pot să rămână pe acea firmă. Şi să se facă un contract, care n-a existat până acum.

Gabriel Bugnar: ştiţi care e diferenţa dintre noi. Eu vă dau o soluţie pentru prezent, iar dumneavoastră ne daţi pentru viitor. Pentru viitor nu ne interesează, că noi azi vrem să mâncăm şi să ne plătim ratele. Vreţi să rezolvaţi problema acum sau mâine? Începând de astăzi noi ăştia 174 stăm acasă. Credeţi că în situaţia aceasta televiziunea va mai funcţiona?

Florin Bercea: Deci eu nu v-am spus să staţi acasă.

Gabriel Bugnar: Cum vreţi să vină oamenii a serviciu, gratis? Din acest momentu cei 174 nu mai lucrează şi reveim la serviciu în momentul în care veţi spune că îi puteţi plăti. E o soluţie asta?

Florin Bercea: Nu mi se pare.

Gabriel Bugnar: Atunci aveţi o soluţie?

Florin Bercea: Nu acum.

UPDATE 7

„Cum vă explicaţi că de când aţi venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă?”

Gabriel Bugnar: Daţi-ne acest semn de bunăvoinţă şi aceşti 174 de oameni să-şi dea demisia de pe acea firmă şi îi reangajaţi pe Realitatea Media.

Florin Bercea: Acestă decizie de transferare a oamenilor a fost luată pentru că trebuia făcut un plan de restructurare a Realităţii care se află în stare de insolvenţă şi administratorul de atunci, domnul Enache, a spus că această chestiune poate fi ca o reducere de personal. Şi nu se poate face angajare când societatea este în aceeaşi situaţie.

Gabriel Bugnar: Dar în acelaşi timp sunteţi de acord că firma nu poate funţiona fără ei. Şi atunci?

 Florin Bercea: Am pus oameni de specialitate să se ocupe de acest lucru.

Gabriel Bugnar: Spuneţi-mi clar, de ce nu puteţi să-i angajaţi din nou la Realitatea Media?

Florin Bercea: Pentru că nu va accepta niciodată comitetul creditorilor acest lucru.

Angajat: De ce a fost pusă Mura Frînculescu în locul lui Sorin Enache, care nu are acces, căruia i-aţi tăiat telefonul, ceea ce nu am văzut nici la Sebastian Ghiţă. Pentru ce nu are Sorin Enache acces în clădire? Dar Cătălin Ilie? Mădălina Rădulescu şi Cristi ne-au dat bani de bezină, nu dumneavoastră.

Florin Bercea: Şi i-au recuperat.

Angajat: Nu i-au recuperat. De ce are Enache biroul sigilat?

Florin Bercea: Pentru că nu mai are contract cu Realitatea.

Angajat: I-aţi dat afară pe Sorin Enache, pe Cătălin Ilie. Cum vă explicaţi că de când aţi venit dumneavoastră în această firmă, totul s-a dus de râpă? Până să veniţi dumneavoastă funcţiona totul perfect. Veneam la serviciu, făceam audienţă şi ne luam salariul.

Angajat: Dar Mura Frînculescu ştie că este director executiv la Realitatea?

Florin Bercea: Nu a fost instalată oficial. Abia m-am întâlnit cu ea.

Angajat: Pe Mura Frînculescu ce o recomandă? Newsin este o agenţie moartă, cea la care lucrează Mura Frînculescu. Ce o recomandă pentru a-l înlocui pe Sorin Enache.

Florin Bercea: Cei care conduc firma la ora actuală. Comitetul creditorilor, ei o recomandă.

UPDATE 8

Angajaţii: „Cine este acţionarul Realitatea?” Florin Bercea: „Nici eu nu ştiu.”

Angajat: Vă mulţumim că aţi coborât printre noi pe-aici. Eu vă sfătuiesc să-la duceţi înapoi pe Enache măcar ca să vă sfătuiască, pentru că e cazul. Şi să căutaţi o soluţie împreună că sigur vă va da soluţii.

Florin Bercea: Soluţii se vor găsi.

Angajat: Dragi colegi, vă sfătuiesc să terminăm cu domnul Bercea şi să discutăm ce vom face în continuare.

Florin Bercea: Enache a fost schimbat din funcţia de administrator special de către acţionar. Întrebaţi-vă acţionarul.

Angajaţii: Cine este acţionarul?

Florin Bercea: Nici eu nu ştiu.

(Rumoare în sală.)

Angajaţii: Pe dumneavoastră cine v-a angajat?

Florin Bercea: Bluelink Communicazioni. Pe vremea aceea era Elan Schwartzenberg dar după aceea nu ştiu cine e. Elan Schwartzenberg se pare că a împuternicit-o pe Ioana Vîntu şi aşa mai departe. Nu ştiu

Angajat: Şi dumneavoastră aţi fost numit de „nu ştiu”?

Florin Bercea: Bluelink este acţionarul majoritar al dumneavoastră. Din partea lui Bluelink poate să vină azi cineva, mâine Ionel, poimâine Costel, dacă are împuternicire de la notariat...

Florin Bercea: Rugămintea mea este că aşa cum am vorbit cu dumneavoastră să vă stabiliţi nişte reprezentanţi. Din punctul meu aveţi toată deschiderea şi sper să trecem şi peste hopul acesta.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alice alice
    Fratilor...la cine sunt butoanele alea de emisie? la Dana secretara?! Inchideti-le emisia. protest in direct, daca vine dana secretara in direct sa dea solutia atunci veti fi salvati.
    vai de noi cei care ne-a nascut si am ramas sa traim intr-o tara de *****!
  • dady dady
    azi AMS are tot 4 angajati!!!!!!!!!!!
  • dady dady
    va saluta Tata!!!
    ALTERNATIVE MEDIA SOLUTIONS SRL = Sediu social:
    Sector 2, Bucuresti (Romania)
    Strada Rasuri, nr. 19
    cod postal: 020625 … CIF 14482651Nr.
    Reg. Com. J40/1496/2002
    Numar angajati 4
    …… si are 4 angajati?????????????????????? printre care si pe Tamara Dumitra Batrinache -Administrator!!!!!!!!!
    …… sa nu-ti vina sa Rasului de bucurie!?
    Intrebati-o pe Mihaela Antofi sau cealalta grasuta specialista HR, sau pe Sorin Negulescu, sau pe Cristi Nedelcu, sau pe maestrul Enache ….. pacat de colegii aia care muncesc 9-10 ore pa zi sau cei care fac si ture duble ca sa-si poata plati chiria si sa manince si cind apuca …. treziti-va mai copii ca altfel va maninca gaia!!!!!!!!
    - ghiciti cine sunt cei 4 angajati de la Alternative Media Solutions
    - va rog sa ma iertati, am uitat ceva … Denumire: ALTERNATIVE MEDIA SOLUTIONS SRL
    Cod unic de identificare (CUI): 14482651
    Numar de inmatriculare Reg. Com.: J40/1496/2002
    Capital social: 200 RON
    Localitate: STR. COLTEI 25, BUCURESTI, SECTORUL 3.
    In 2011 este inregistrata cu 5 angajati, 1 administrator si 2 asociati!!!!!
    ……. este aceeasi firma care in 2012 are doar 4 angajati …. unde or fi cei 174 de la Realitatea TV?

    Va pupa tata!!!!!!!!!
  • dady dady
    Va saluta tata!
    Dragi fosti colegi ..... ma refer la cei 174 (bina ca nu sunteti 300) ... sufutii de departament ( productie, tehnic ) care v-au pus sa semnati acele noi contracte, sub obladuirea marelui om de tv Sorin Enache, au facut multi banisori, chiar cu 5-6 zerouri ... iar prin trecerea voastra la acel srl doreau sa-si rotunjeasca iar veniturile ... vedeti ca unii dintre ei se afla pe lista de creditori ai Realitatii TV ... si ei ar fi trebuit sa fie alaturi de dl Bercea ......

    Intr-o zi cu soare, foarte curind, va voi da si si datele ... pardon, cifrele cu nume , nr contracte, nr de cont, etc ...

    VA PUPA TATA!!!!!!!!!!!
  • kiko kiko
    nu prea vad legatura... ar fi trebuit sa isi lase copilul nebotezat din solidaritate cu cei care nu si-au luat salariile? atunci hai sa iti zic eu o nesimtire si mai mare: in tara asta sunt romani care merg cu masinile personale, desi marea majoritate merge cu tramvaiul sau cu autobuzul...
  • kiko kiko
    e in stilul presei romanesti. si voi la realitatea daca a fost unul lovit de masina in trafic spuneti ca " a fost pur si simplu spulberat". nu vad de ce bercea nu ar fi fost pe punctul de a fi linsat, desi probabil in realitate a fost in pericol doar sa ia un sut in fund...
  • kiko kiko
    ei , mai usor cu popa si kelemen... popa, hai, mai treaca mearga, e un profesionist, desi ca om e o jigodie. dar kelemen? o drosofila melanogaster fara cap... intr-o tara normala, ala ar fi fost sef peste trupa de desfundatori de la rebu, in romania, subiectele alese de el fac rating... nu e numai vina lui, ci si a telespectatorilor...
  • anais anais
    1. sa-i acorde lui bercea prezumtia de buna credinta [glumeam, evident]; gresala lui elan e ca nu a avut suficienti bani a.i. sa cumpere realitatea; daca era cu adevarat a lui in intregime sau almost, asa ceva nu se intampla...
    2. speram ca Da;
    3. speram sa castigam noi, evident;
    cine suntem noi? nu stim exact, insa stim sigur ca nu suntem ei [e un truism, stiu, insa nu m-am putut abtine; dana secretara & company pot verifica intre timp dex online sau un dictionar de neologisme];
    se aude ca dana secretara a ocupat biroul lui elan... sa intelegem ca este putin nostalgica dupa mogulii din media?? [prietenii, sau, mai curand dusmanii stiu de ce]...
  • din acelasi interior din acelasi interior
    enache :)
  • plutonieru plutonieru
    SPeed OH, cred ca situatia e mult mai grava. Cred ca sefu' ala a premeditat chestia cu copilul, ca sa-i faca astfel rost nevestei de doi ani de concediu maternal , fara sa-i pese ca in timpul asta tu te vei duce la serviciu. Si pe urma, culmea, si-a si botezat copilul, ceea ce se intimpla atit de rar in Romania incit merita un Breaking News. Cu tine pe post de analist in studio, sa te vada mama ta ce destept esti in cap
  • SPeed OH SPeed OH
    Hai sa va spun eu cea mai mare nesimtire, unu din sefi, weekendu care tocmai a trecut a facut botez asta in conditiile in care sunt atatia oameni care nu si-au luat banii......
  • Hamlet Hamlet
    Cel mai mult m-a suparat vrajba dintre noi!
    Cum este posibil ca unii sa spuna altora: sic, sic, sic, eu am semnat cu firma noua, am fost ales, ai sa ramai pe dinafara. Iar altii au spus mai apoi: sic, sic, sic, eu am luat banii, tu nu!
    Cei care au fost pusi sa-si dea demisia au facut-o intr-o mare discretie, cred ei, nu au suflat o vorba colegilor, s-au crezut semizei si alesii...Realitatii. Apoi le-au facut in ciuda celorlalti.
    Halal! Dezbina si vei conduce!
  • Hamlet Hamlet
    Cred ca Sfantul Duh este cel responsabil cu platile pe AMS! Dl Bercea nu ne vrea, iar Elan e prin tarile calde.
    Eu votez cu Sfantul Duh!
  • Hamlet Hamlet
    Am o dilema!
    Cine ne-a virat pe 16 august diferenta de bani aferenta salariului din luna iulie?
    Dl Bercea a spus la sedinta ca nu-i pasa decat de cei angajati la Realitatea.
    Totusi, spre final, s-a pus problema gasirii unei solutii pentru cei 174 de mucenici, surghiuniti ai sortii, care au fost impinsi sa-si dea demisia si sa se angajeze pe AMS.
    Uimirea este cum mama naibii s-a virat diferenta de bani, daca "nu ne intereseaza cei de pe alta firma"?
    Salariul din august nu intra in aceeasi categorie, adica "trebuie sa gasim o solutie" pentru plata lefurilor?
  • gigi gigi
    oricine ai fi tu asta de ne vinzi numai baliverne, ar trebui sa le spui si oamenilor ca BRANDUL NU A FOST RECUPERAT! Nu mai mintiti atat! nu ati returnat banii obtinuti pt brand si brandul in continuare este la firma din Anglia, Realitatea Media SA doar il inchiriaza de la cei de acolo!

Trimite un comentariu

sus